Nová direct banka na Slovensku - ZUNO

Raz sme si v Raiffeisen Bank International sadli a pozreli okolo seba. Nešlo by to bankovníctvo robiť aj inak? Jednoduchšie a modernejšie? V čom je ZUNO iné? Bude k tebe otvorené a priame. Nečaká ťa žiaden bankársky jazyk. Nemusíš nikam chodiť, ak potrebuješ niečo vybaviť. A vždy vieš, na čom si. Možno si myslíš, že to je nemožné, ale my to chceme robiť naozaj tak, aby si mal ZUNO rád. A hlavne, aby si mal viac času pre seba. Less bank, more life. To je ZUNO.
Ked neexistuju pobocky, akym sposobom je clovek schopny vybrat vacsiu fin.hotovost?
zuno_janka --------------no ako si vyberiem väčšiu hotovosť ,keď u vás našporím ;-) príde kuriér a donesie ? dakujem za odpoved
@stanik1972 @evikg dobrá otázka :-D, pripájam sa
vybrat sa uz neda :-D iba sa tam vkladaaaaa :-) :-) :-)
mna osobne zuno dako neoslovilo
@evikg, @stanik1972, @finsluzby, nasporene peniaze sa zo ZUNO samozrejme vybrat daju :-) Na vyber mate tri moznosti: kartou z bankomatu, prevodom na ucet do inej banky alebo vyberom hotovosti na pobocke inej banky.
Bankomat vyda iba do urcitej vysky a obehavat 10 bankomatov, aby som vybrala 10 tis. EUR, no neviem.... Mat iny ucet este aj v inej banke, to je sice tiez moznost, ale nejak mi potom unika zmysel, preco ho potom mat aj v inej banke, nez v tej, kde mozem bez problemov vyuzivat vsetky mozne sluzby. Zaujala ma ta posledna moznost - vyber v hotovosti na pobocke inej banky. Ako to prebieha?
@zuno_janka--- predsa len ten kuriér by mi viac vyhovoval ,nakoľko keď kuknem na uroky ktoré ponukate na prvý pohlaď su zaujímave ale treba u vás držať peniaze až 4 roky, čiže ked si prevediem od vas vačšiu sumu na inu banku myslím že poplatok za prevod +poplatok za vyber hmm a som na tom istom ako inde síce malinko lepšie ale to by som musel mat väčší obnos ale ten nemám čiže pre nás malých ste vy hodny ani nieste ,takže to neberiem ako obrovsky prevrat , banky u nas na slovensku chcu len a len zarabat ale hrozne je že všetci sa snažia byt bližšie k ľudom/ myslím obchodníkov,ty sa fakt teraz snažia a ometajú aby nieako prežili / skutkami a vy len peknými rečami . čiže mna zuno neoslovilo aj ked najprv som bol asi ako každý nadšený
aaaach, uz som to pochopila, ako ste mysleli vyber v inej banke - prevediem si peniaze na ucet v inej banke a potom si ich tam mozem ist vybrat. To je fakt vyhra :-S
@evikg, zajtra zistim, ako to presne funguje a dam ti vediet. @stanik1972, za prijate ani odoslane domace platby v ZUNO nic neplatis. VKLAD na styri roky neponukame. Na vyber je toho ale viac :-) Otvorit sa da VKLAD na 1, 3, 6 mesiacov, 1, 2, ci 3 roky alebo na lubovolny pocet dni v rozmedzi 30 - 365 dni. Sporit vsak mozes aj na sporeni bez akejkolvek viazanosti a s urokom az 1,8 % rocne. Dobru noc zelam, zajtra som tu zasa :-)
Článok sa načítava...
@zuno_janka , vyhoda ZUNO oproti inym bankam by malo byt uplne bezplatny styk s bankou, takze velmi jednoduchy a automatizovany/samoobsluzny. Ok, ale ako sa dostanem k hotovosti bez poplatku, nemozem vsade platit kartou (na Slovensku uz vobec nie) a drzat si este dalsi ucet v inej banke je bohapusty nezmysel. Takze, ako si budem moct obstaravat beznu dennu hotovost, na taxik, na nakup na trhu, na hot-dog...? Dalsia vec: dostanem kartu, ktorou mozem platit za tovar na internete?
Bre ranko :-) @ladislavr, ZUNO ponuka dva typy bezneho uctu - UCET a UCET PLUS. Pri ucte je vyber spoplatneny. Ak vsak chces mat ZUNO ako hlavnu banku, vtedy sa viac oplati UCET PLUS. S nim su vsetky vybery z bankomatu Tatra banky vo vyske 50 € a viac zadarmo. Takze k hotovosti sa dostanes aj bez poplatkov. Karta ZUNO je embosovana debetna karta VISA, platit nou samozrejme mozes aj na internete. K UCTU aj UCTU PLUS je zadarmo.
@evikg, zistene :) banke je to rovnake ako pri platbe kartou, len dostanes hotovost a nie tovar. Na vyber hotovosti v inej banke teda staci platobna karta. Ta je v ZUNO zadarmo. Vybrat peniaze si mozes az do vysky maximalneho limitu pre vybery z bankomatu. Denne to moze byt az 2 000 €. Ak by si klient zo svojho UCTU potreboval vybrat vyssiu hotovost, call centrum mu jednorazovo - na 24 hodin - zvysi limity pre kartu az do sumy, ktoru ma prave na svojom UCTE.
@zuno_janka - dakujem za odpoved. Toto znie celkom dobre.
Profilova fotka
Za vedenie účtu Plus je aký poplatok?
@philos Mesacny poplatok za UCET PLUS je 2,80 €. Mozes ho vsak mat zadarmo, ak v danom mesiaci zaplatis kartou aspon 300 € alebo mas v ZUNO aspon 6 000 €. Zakladny bezny UCET je vzdy za 0 €.
Ahojte, podelím sa s vami o svoje dojmy zo ZUNO banky :-) S manželom sme sa nedávno vrátili po siedmych rokoch zo zahraničia. Prvé čo nasledovalo bolo samozrejme behanie po úradoch, poisťovniach, bankách a pod. Slovenská birokracia fakt stojí za zmienku :-S A tak sme boli milo prekvapení keď sme sa dozvedeli o ZUNO banke, že konečne aj na slovensku existuje niečo za čo si nepýtajú neférové poplatky. My sme na také služby boli zvyknutí v zahraničí kde sme za celých sedem rokov banke nezaplatili na poplatkoch ani cent a niečo podobné sme hľadali aj doma. Takže už od marca sme obaja klientami ZUNO a nevieme si to vynachváliť :-) všetko je veľmi jednoduché a hlavne hneď jasné. Mne osobne sa veľmi páči ich internet banking, lebo je fakt ľahké sa v ňom hneď zorientovať (napr. s neprehľadným internet bankingom slovenskej sporiteľne sa to nedá porovnať). Za platby kartou, výbery z bankomatov tatra banky, za prevody....za nič sa neplatí a tak to má podľa mňa byť. My im predsa poskytujeme naše peniaze, s ktorými majú oni šanci obchodovať na svetových trhoch a myslím, že by bolo nehorázne si ešte aj za to vypýtať! A ešte mi nedá nespomenúť, že debetná embosovaná karta je tiež zadarmo, pretože ešte aj v súčasnosti niektoré banky na slovensku stále nevedia čo to je a klienta vyzbroja vraj "kartou ktorá sa dá použiť aj v zahraničí" čo je v skutočnosti obyčajná bankomatová kartička. Na dovolenke v zahraničí ti je v podstate na nič... Takže som rada, že sa veci pohli v tomto smere dopredu...ešte väčšia konkurencia by bodla, aby banky začali o klienta bojovať napr. vyššími výnosmi :-N
@zuno_janka citujem "Pri Ucte je vyber spoplatneny. Ak vsak chces mat ZUNO ako hlavnu banku, vtedy sa viac oplati Ucet Plus. S nim su vsetky vybery z bankomatu Tatra banky vo vyske 50 € a viac zadarmo. Takze k hotovosti sa dostanes aj bez poplatkov. " moja otázka: koľko sa prosím platí za výber hotovosti z bankomatov pri "účte"? ak by som mala "učet plus", koľko sa platí za výber hotovosti do 50eur a koľko je poplatok za výber hotovosti v iných bankách ako Tatra banka? mne osobne nevyhovuje hľadať po mestách Tatra banku. u nás v meste ju mám taktiež od ruky. poskytujete aj sporiaci účet bez termínovania? ak áno, ako sa volá produkt a aký je úrok? v prípade termínovania účtu, aký je najnižší ? mesačný? tam je aký úrok? v prípade založenia sporiaceho, alebo termínovaného účtu musím mať aj bežný účet u vás? ďakujem.
@tyli , Pri UCTE stoji vyber z bankomatu Tatra banky 0,80 €. Taku istu sumu platis aj pri UCTE PLUS, ak vyberas menej ako 50 €. Vybery z bankomatov inych bank stoja 1,80 €. Preto sa ti najviac oplati UCET PLUS a vybery 50 € a viac, ak by si chcela mat v ZUNO svoj hlavny ucet. UCET je idealny, ak chces u nas hlavne sporit. Nas sporiaci ucet sa vola jednoducho - SPORENIE. Peniaze nan mozes vkladat a vyberat ich kedykolvek a kolkokrat chces. Mas ich teda vzdy poruke, ak by si ich nahodou potrebovala. A to s urokom 1,8 %. Na neviazane peniaze je to naozaj dobry urok, nie? Najnizsi VKLAD je VKLAD na 1 mesiac s urokom 1 %. Preto sa ti v tomto pripade viac hodi SPORENIE. VKLAD na 6 mesiacov vsak uz stoji za to - je tam urok 2,2 %. Ano, SPORENIE aj VKLAD mas k UCTU. Ten zakladny je vsak za 0 €.
Ak budete mat nejake otazky, radi vam na ne aj so @zuno_janka odpovieme zajtra. Prajeme vam pekny vecer :-)
@zuno_janka ďakujem za odpoveď, ak by si mi mohla zajtra ešte napísať. v prípade, že je pri zakladaní účtu "Sporenie" potrebné mať aj "bežný účet", môžem ho mať takpovediac neaktívny? (žiadne vklady, ani výbery, v podtate by som iba raz za čas spravila vklad na účet "Sporenie") načo vlastne potrebujem bežný účet? nedá sa spraviť vklad priamo na účet "Sporenie"? ešte by som rada vedela ako to je s rušením účtu. platia sa tam nejaké poplatky? tu by sa v prípade rušenia jednalo vlastne o dva účty "Sporenie a bežný účet". taktiež ako to je v takomto prípade s platobnou kartou? musím ju mať? pri rušení sa platia za ňu poplatky? už sa mi v jednej nemenovanej banke stalo, že pri zavádzaní sporiaceho účtu bolo podmienkou mať aj b.účet. nakoniec túto podmienku zrušili a mne pri rušení b.ú. naúčtovali poplatok... :-|
@tyli rado sa stalo :) V ZUNO sa ti automaticky k UCTU otvori jedno SPORENIE. Mozes u nas iba sporit, aktivne UCET vyuzivat nemusis. Priamo na SPORENIE sa peniaze z inej banky poslat nedaju. Prevedies si ich tam par klikmi v online bankingu z UCTU. SPORENI mozes mat az 10 a otvarat a rusit si ich mozes kedykolvek a zadarmo, tiez cez online banking. Zrusenie UCTU v ZUNO nic nestoji. Kartu mat nemusis, ale je zadarmo. Ak si ju aj budes chciet zrusit, tiez nic neplatis Vsetko si spravujes velmi jednoducho v online bankingu. Coskoro sem pridame obrazky, budete sa moct presvedcit, aky je jednoduchy :-)
@zuno_janka ďakujem :)
Profilova fotka
Chcem sa spýtať na Váš autopilot pri sporiacom účte- keď by som dal napríklad na účet 1000€ a nič by z nich neubudlo ani k nim nič nepribudlo koľko by som mohol vytiahnuť za rok? Chcel by som vediet koľko by to robilo na bežnom účte / účte plus a s autopilotom/bez.
@zuno_janka ako mám postupovať keď chcem otvoriť účet v Zuno? akej výšky musí byť 1. vklad?
@majus10 Ak si chces otvorit UCET, nemusis nikam chodit. Staci ist na nasu stranku www.zuno.sk a kliknut hore na Stan sa klientom. Vyplnis par udajov - potrebujes k tomu iba cislo obcianskeho, mobilu a e-mail. Do troch dni ti zavola kurier a prinesie zmluvu. Ty ju podpises a UCET si par klikmi na webe aktivujes. Hotovo Ak si z Bratislavy, Ziliny, Kosic alebo okolia, mozes prist aj do nasej ZUNO ZONY. Tam ti UCET zalozia nasi ZUNO asistenti. Vyhodou je, ze nemusis cakat na kuriera a svoj novy UCET mozes zacat hned pouzivat. Na otvorenie UCTU v ZUNO nepotrebujes ziadny minimalny vklad.
@philos AUTOPILOT vyuzijes len vtedy, ked UCET v ZUNO aktivne pouzivas. On sa totiz stara o to, aby si mal na UCTE vzdy taky zostatok, aky potrebujes. Minimalny a maximalny zostatok si nastavis v online bankingu. Ked mas na UCTE viac, ako je tebou zvoleny zostatok, AUTOPILOT nadbytocnu sumu automaticky presunie tam, kde sa peniaze urocia - na tvoje SPORENIE. A funguje to aj naopak - ked mas na UCTE menej, ako si si nastavil, AUTOPILOT ti peniaze presunie z tvojho SPORENIA a doplni ich na UCET. Ked AUTOPILOT nemas, peniaze si par klikmi v online bankingu prevadzas sam tam, kde ich potrebujes - na klasicky bezny UCET alebo na SPORENIE s urokom.
Profilova fotka
@zuno_katka ok chapem a koľko teda môžem vytiahnut z 1000 € po roku? Koľko ma bude stáť ten výber?

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?