Necháváte sa pri výbere kuchyne inšpirovať trendami, alebo sa radšej riadite vlastným vkusom?

Profilova fotka
Je veľa štýlov, ako si zariadiť novú kuchyňu – rustikálny, moderný, nadčasový, minimalistický, bláznivo farebný. Čo láka vás?
skor klasika, ktoru nebude treba menit po par rokoch z dovodu, ze uz skratka nebude IN..
Snáď si nikto svojprávny nedá dobrovoľne urobiť kuchyňu, ktorá sa mu nepáči a nie je podľa jeho vkusu...
@stanica jasna, ze nie, ale trendy sa menia a i mne sa nemusi o par rokov pacit nieco, co bolo pekne a moderne pred dakym obdobim. Uz viac krat sa mi stalo, ze nieco sa mi pacilo, lebo to bolo super moderne, ale po case sa mi to strasne obkukalo a az prestalo pacit.
@jjimmy To je predsa absolútne jasné :-) Ale vo chvíli, keď si dávaš kuchyňu robiť, dáš si vyrobiť takú, čo sa ti nepáči?
@stanica samozrejme, ze taku, aka sa mi paci. Ale momentalne vyberame novu kuchynu, pacia sa mi i terajsie trendy, ale sustredim sa na klasicku kuchynsku linku, ktora sa mi bude pacit. a klasicku z toho dovodu, ako som uviedol vyssie.
@jjimmy Ale záver je taký, že si dáš kuchyňu, ktorá sa ti páči ;-)
@stanica :-D jasnacka
Profilova fotka
@stanica myslim, ze toto, co tu riesis, zakladatel nemal na mysli. dobre si precitaj otazku. Ja som (momentalne) za minimalisticku, cistu a prehladnu kuchynu bez zbytocnych dekoracii na kazdych 10 centimetroch. Idealne biela v kombinacii s bledym drevom. Pred par rokmi sa mi velmi pacil vidiecky styl (aj britsky, aj francuzsky vidiek, aj skandinavsky :-D), ale prave brazdenim po modrej streche to zo mna uplne opadlo a uz by som sa v nom necitila dobre. O 180° som sa otocila skor k minimalizmu, alebo severskemu stylu s minimalistickymi prvkami. Pre mna velke prekvapenie, ze som sa az takto obrusila :-D
Profilova fotka
Ahojte přátelé! Odcházím dneska z fóra. Děkuju za vaše názory, zítra promluvím s designéry Oresi a pokusím se vám přinést jejich pohled na rozdíly mezi různými styly kuchyní. V každém případě se často bavíme o tom, že jeden správný styl neexistuje a i na veletrzích jsou často vidět naprosto protikladné tendence. Těším se na vás zítra.
Profilova fotka
@jjimmy Na konec ještě poznámka pro Jimmyho. Vidím, že zařizujete kuchyň a mám pro vás návrh. Možná bude pro vás zajímavý. Pošlete mi, prosím, kontakt prostřednictvím interní pošty tady na Modré střeše a já vás zkusím příjemně překvapit. Baví vás překvapení? ;-)
@bibi78 a mate teda nakoniec kuchynu ako pises-bielu s drevom? Lebo to je presne nas styl a taku chceme. Vies poskytnut dake foto pre inspiraciu?
@jjimmy ja si dovolím nesúhlasiť..prerobila som si byt a stále som s ním spokojná..po dnešnom dni keď som navštívila dva byty v ktorých bývajú mladí ľudia mi náš príde taký veselý hrejivý útulný...bez zbytočností...využili sme každý centimeter..kúpelňa-každý deň keď do nej kedykoľvek vojdem sa mi páči a nič by som na nej nemenila, nič mi tam nevadí..kuchyňa má už nové dvierka modernejšie biele s novými úchytkami ale budúci obyvatelia si ich budú kedykoľvek môcť zameniť za pôvodné drevodekorové :-) ..obývka je super využitý priestor namiesto bývalej kuchyne..veľa vecí ktoré som kúpila a zariadila nimi byt pred 7mi rokmi sú moderné a žiadané hlavne teraz..móda sa točí..jediné do čoho by som nešla je kameň na stene v interiéri..myslím že je už out ale to je môj názor...a kuchyňu chcem takú akými sa zapĺňajú interiéry teraz..celá jedna stena od spodu po vrch plná potravinových skriniek schovaných za dvierkami otvárajúcimi sa na dotyk...v strede so vstavanou rúrou a chladničkou a čo najviac pracovnej plochy a samozrejme ostrov s indukčnou doskou a hlbokými šuflíkmi na taniere a hrnce.. :-)
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jjimmy nemame. kupili sme byt zrekonstruovany a zatial je kuchyna v pohode, aj ked nie uplne podla mojich predstav, ale nateraz musi stacit. Ale mozem poslat nejake inspiracie. @zuzinka0101 presne taku kuchynu by som chcela, cela stena vyuzita od zeme po strop. je to prakticke (neprasi sa na vrchne skrinky), prakticke (maximalne vyuzitie priestoru) a navyse aj elegantne.
@zuzinka0101 a ved mi v nicom neoponujes :-) prerobili ste si dom podla svojho gusta a ked Vam pride stale pekny a prijemny, tak nie je absolutne ziaden dovod veci menit. ja som vlastne chcel iba povedat, ze ja osobne nechcem extra modernu kuchynu, ake sa dnes ponukaju povacsine a mladi ludia kupuju a to z toho dovodu, aby som si mohol o par rokov povedat to iste co ty, ze sa tam citim prijemne a nic by som nemenil. lebo ja sa osobne bojim, ze tych super modernycha pre mna casto krat extravagantnych veci sa prezeriem, ale zaroven nevravim, ze chcem nabytok a vybavenie, ktore je akoby z minulej ery, skratka taku strednu cestu. A koniec koncov, kazdy ma svoj vkus a kazdemu sa paci nieco ine.
@bibi78 ja som si potom vsimol v tvojom albume, ze ste riesili potencionalnu vymenu kuchyne. inak mne osobne by vyhovovala. Pre mna by to bola taka ta stredna cesta, nikoho nemoze taka kuchyna urazit a mne sa este k tomu paci ;-)
Stáva sa často (a zvlášť mne :-) ) že keď sa človek nenechá strhnúť trendami a gýčmi ale riadi sa vlastným vkusom tak si vyberá veci ktoré sa mu páčia veľmi dlho (niekedy aj navždy :-) ). Ale to musí najprv vedieť čo chce. Mne sa vždy páčil, páči a vyzerá to tak že sa to nezmení, jednoduchý moderný čistý štýl, pekný a praktický. Farby sa ladia k prostrediu, takže tie sú vždy variabilné.
Profilova fotka
@jjimmy Ahoj Jimmy, poslal jsem ti na tvůj mail nějaké nápady a osobní lákadla. Ale tady ti chci ukázat jednu kuchyň z nabídky Oresi. Je to kombinace lesklé bílé kuchyně Pulita a kuchyně se vzorem dřeva divoké švestky Sorano. Sorano je v nejmodernějším provedení s plastickým povrchem. Co na ni říkáš? A teď pozor! Vedle mne sedí kolega Maťo z nitranského studia Oresi, který speciálně pro tebe vyhlašuje něco jako bojovou hru. Jeslti se ti Pulita Sorano líbí a stihneš sem do hodiny poslat rozměry své kuchyně, rozvržení sítí a napíšeš nám aspoň něco základního o tvé rodině, o tom, jak vaříte a jak v kuchyni žijete, Maťo ti ještě dnes udělá předběžné řešení hezky ve 3D. Uvidíme, jak se ti to bude líbit a co na to řekne Zuzinka0101 :-) . Bereš to?
Profilova fotka
@jjimmy Ahoj Jimmy, promiň, udělal jsem něco špatně a slíbená fotka se nepřipojila. Tak znovu a snad i lépe. Maťova lhůta se tím o trochu posouvá. Zkusíš to?
Profilova fotka
Súhlasím, že minimalizmus je stále veľmi populárny. Dobre sa vyníma pri použití bielej lesklej kuchyne - vyzerá fakt výborne. Čo ale pozorujem už dlhšiu dobu je, že je mierny ústup od doteraz veľmi rozšířeného minimalizmu a do popredia sa dostáva aj dekoratívnejšie prevdenie kuchynských liniek . Prejavuje se to aj na dekoroch. Vrátila sa vanilka, ktorú sme v rade Dolti použili pre kuchyňu Romantiqa, biela v zamatovom prevedení pri kuchyni Iqony, ktorú naši dizajnéry tiež radi kombinujú s inými dekorami rady Dolti alebo s otvorenými farebnými skrinkami Colorama, ktoré dokážu každej kuchyni dať osobitný a svieži akcent. Veľmi módne sú dnes znova dekory dreva a povedal by som, že je to tiež vďaka tomu, že se viac presadzujú povrchy v plastickom prevedení. Tu by som už ale doporučil návštevu kuchynského štúdia Oresi, kde si tieto plastické dekory s krásnou štruktúrou dokážete ohmatať a zistiť, aké pekné pocity to vo vás zanechá. Zaujímalo by ma ako vy hodnotíte nové plastické dekory. Videli ste ich už? :-)
Profilova fotka
Přátelé, děkuju za příspěvky do diskuze. Loučíme se s Maťem pro dnešek a oba jsme trochu smutní, že se nám neozval Jimmy. Těšili jsme se, že mu předvedeme něco z umění našich návrhářů. Ale třeba měl jen moc práce a zítra se tu zase objeví. Mějte se moc hezky.
Plastické štruktúrované dekory - nuž mne sa vidia do kuchyne nepraktické, lebo kuchynské dvierka sú náročnejšie na údržbu... Ďalej spotrebiče. Sú k dekorom dreva, k vanilke vhodnejšie nerezové spotrebiče a či biele, čierne?
Profilova fotka
@evabb35 Milá Evo, plastických dekorů se nemusíte bát. On ten reliéf není moc hluboký, prostě je tak akorát na to, aby nás potěšil při doteku i při pohledu, ale udržuje se výborně. Zachvíli sem přidám pár detailních pohledů na tyhle povrchy, ale opravdu nejlepší bude, když si přijdete sáhnout do prodejny. Jestli to bb ve vašem nicku znamená Banskou Bystrici, tak nejbližší Oresi je pro vás ve Zvolenu. To snad není moc daleko a ani to není přes kopec. :-)
Profilova fotka
Dobré ráno, vítám všechny a těším se na další společný den. A dávejte pozor hned od začátku, Maťo tady bude mít fajn překvapení pro Jimmyho a myslím, že to bude zajímavé i pro další z vás.
Profilova fotka
@jjimmy Krásny deň všetkým a tentokrát špeciálne zdravím nášho e-kamaráta jimmyho :-) Ak sledujete našu diskusiu tak viete, že Jimmy si plánuje svoju krásnu novú kuchyňu. Sľúbili sme mu, že ak sa ozve do nejakého času, tak mu pripravíme 3D návrh. Jimmy sa ozval po termíne, ale kedže nás jeho fascinujúci príbeh, kde hlavnú úlohu hrá jeho vysnívaná kuchyňa, zaujíma, tak sme sa rozhodli, že mu to samozrejme prepáčíme a spracujeme ukáźkový projekt. Ja dnes budem cestovať od našich českých bratov do rodnej vlasti a zajtra 3D návrh spracujem. Tajný názov pre túto akciu je "Jimmyho Kuchyňa" 8-) Idem pohľadat ukážkové vizošky (toto krásne slovo som sa naučil od mojich kamarátov na Modrej Streche). O chvíľu sa ozvem :-)
Tak to som zvedavý =-) :-)
@oresi_martin @oresi_dusan tak sa velmi tesim na navrh ;-)
Profilova fotka
@jjimmy našiel som jedno lákadlo pre Jimmyho aj pre všetkých priateľov modrej strechy. Táto kuchyňa v sebe ukrýva splnený sen nášho zákazníka. Je to reálny 3D návrh, ktorý pripravili návrhári Oresi. Bielu zamatovo matnú kuchynskú linku vieme doplniť podľa tvojich predstáv o svetlú drevinu napr. s plastickým dubovým dekorom.
reagujem na otazku: pozriem si trendy, ale riadim sa vlastnym vkucśom. Ak sa mi nieco z trendov zapaci, tak sa snazim zakomponovat to do svojho vkusu. Neviem, ci som to spravne napisala. v prvom rade sa mi to musi pacit a musi to byt ucelne. :-) :-) :-)
Profilova fotka
@jjimmy jimmy ale aj všetci ostatný: keď dovolíte, ukážem vám ešte jednu kuchyňu, ktorú som navrhoval. Je pre pani, ktorá chcela modernú kuchyňu, ale zároveň takú, aby korešpondovala s prírodou, ktorá obklopuje jej bydlisko. Navrhol som kuchyňu Dolti Majestiq, ktorým vzorom je navarská borovica naviac v krásnom plastickom prevedení.
Toto máš iba ukážkové vizuály, alebo takto to robíš každému? A prečo je to všetko v noci?

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?