Kúpa bytu v developerskom projekte na hypotéku. Ako postupovať?

Profilova fotka
Vyhliadli ste si byt v developerskom projekte a radi by ste jeho kúpu financovali prostredníctvom hypotekárneho úveru? Poznáte postup pri kúpe bytu “z papiera”? Čo všetko potrebujete pri vybavovaní hypotéky?
Nepredavaju sa tie byty cez realitku?
@matej_r casto ich predava sam developer, ktory ma zmluvy s bankami ;-) ale musia nieco pisat :-D :-D :-D
Profilova fotka
@matej_r častokrát ano, ale tiež aj developer má ľudú na to vyčlenených. @bozsky_kaja no developer je jedna z možností ako predajca a často má zmluvy s bankami priamo no väčšinou s jednou má priamo zmluvu. Avšak pri dnešných podstatných rozdieloch v profiloch preferovaných klientov v jednotlivých bankách, pre veľa klientov tá konkrétne zazmluvnená developerom nemusí práve byť tá najvhodnejšia. Na čo sme ale chceli poukázať je, že pri developerských projektoch (DP) na bytové domy je postup vybavenia hypotéky odlišnejší od štandardnej hypotéky na kúpu skolaudovanej nehnuteľnosti. Viete, že úver na byt v DP môžete mať schválený už v čase výstavby? Viete, že veľakrát netreba robiť znalecký posudok? Viete, že je dôležité či má developer ťarchu záložného práva na pozemku kde stavia? Všeobecne téma developerských projektov je nie v praxi až tak častá a samotní kleintskí pracovníci v bankách nevedia správne zadať úver na schvaľovanie.
Profilova fotka
Dobrý deň, dni so značkou FinGO.sk sa dnes končia, preto by som sa vám chcela všetkým poďakovať za príspevky a názory. Ak by ste mali ešte ďalšie otázky k tejto téme, neváhajte nás kontaktovať tu na Modrej Streche, alebo na našej emailovej adrese kontakt@fingo.sk Tú najlepšiu hypotéku nájdete vždy na našej stránke www.fingo.sk. V sekcii www.fingo.sk/blog zasa nájdete množstvo užitočných informácií, noviniek, rád a tipov z oblasti financií. Želáme vám veľa úspechov na ceste za vaším vysnívaným bývaním! Katarína Kostková a tím FinGO.sk
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?