Ktorý aspekt zohľadňujete najviac pri výbere stavebného materiálu?

Profilova fotka
Je pre vás dôležitejšie ticho - akustika, protipožiarna ochrana - požiarna odolnosť, alebo zaťažiteľnosť/únosnosť, protiplesňová obrana, prípadne aktívne prispievanie k zlepšeniu ovzdušia v interiéri? Ako tieto parametre dosahujete? Podeľte sa s nami o vaše názory a otazky..
@alexandra_rigips ...pripadne aj cena
Profilova fotka
@catscan ano to chapeme..predpokladame ze vysoka kvalita za prijatelnu cenu je nieco, nad cim kazdy z nas rozmysla a snazi sa urobit co najlepsie rozhodnutie..ak Vam mozem poradit, tak v pripade, ze idete kupovat nejaky material, vzdy si overte jeho kvalitu - ci uz u montaznika, predajcu alebo aj ludi co s nim maju skusenosti.. nech Vas to financne nezatazi potom dvojnasobne..
@alexandra_rigips Samozrejme, toto si velmi dobre uvedomujem a suhlasim. Avsak narazal som skor na to (teraz to zovseobecnim), ze mnohe veci sa daju urobit jednoduchsie, lacnejsie pri zachovani urciteho kvalitativneho standardu. Mnohokrat som sa pocas vystavby (stale prebieha) nasho RD rozpraval s rozlicnymi predajcami a dodavatelmi tovarov a sluzieb a veru casto som pocuval :" ved viete, co je to tristo eur pri RD". Nuz veru co? Ak by som si to povedal len raz, tak veru nic. Ale ak by som si mal z colstoku zakazdym, ked mi toto niekto povedal odpilit centimeter, tak je uz minuty. A tak mi napriklad postaci jednoduchy odtokovy zlab za 100€, nepotrebujem speci rohovy za 500, k vypinacu sa prejdem, nepotrebujem si zapat svetlo cez mobilnu appku atd atd... Na toto som myslel.
@catscan veru hej. nástrah je veľa, možností ako minúť nasporené eurášiky milión a dom treba len jeden. Ale chyby najmä v realizácii sa vypomstia. Osobne si myslím že najväčším prekliatím stavbárčiny sú všetci tí "všetkovidel, všetkovie" ľudkovia. Akoby sme boli v dobe keď si pomaly už appkou aj WC spláchneme, ale nájsť chlapa čo by vedel správne založiť prvý rad tvárnic, napojiť sadrokartón na betonovú stenu či osadiť geberit je ťažšie ako presvedčiť višňu aby reprezentoval... Jeden môj známy má celkom trefnú poznámku na túto dobu - Materiály predbiehajú schonosti ľudí. Som v pokušení s ním súhlasiť
Profilova fotka
Samozrejme, ale nemozeme hadzat vsetkych do jedneho vreca..Poznam vela sikovnych majstrov - odbornikov, ktori sa v materialoch na trhu vyznaju dokonale a su naozaj sikovni :)
Pred šiestimi rokmi som si dal postaviť dom a musím dať za pravdu, že materiály predbiehajú schopnosti ľudí.technologický predpis niektorým remeselníkom nič nehovorí. Doporučujem si všetky veci overovať na internete ( najlepsie pramo u výrobcu).Ani v stavebninách Vám nepovedia vždy úplnú a presnú pravdu.Praktickú skúsenosť čo som mal bolo, že architek projektu my doporučovať mať vnútorné steny zo sadrokartónu a vonkajšie a nosté z Ytongu so zateplením. Bol som spočiatku proti sadrokartónovým stenám , lebo som neveril , že majú dobrú akustiku a že mi vôbec niečo unesú.Tak som si hladal informácie na stránkach výrobcu knauf a rigips a čiastočne ma informácie presvedčili ale nebol som si istý, či robím dobre.Keď mi stavali steny z Ytongu, tak ma navštívil obchodný zástupca Ytongu. S jeho pomocou a radami a kontrolou či murujú dobre som bol veľmi spokojný.To isté som urobil aj pri sadrokartónových stenach a urobil som dobre. Obchodný zastupca ,asi z rigipsu , pri kontrole ma hned upozornil na dolezite veci , co nedorzali. Tak som sa zacal "dojednavat "s firmou co to robila , nech to opravia. Boli ochotny to prerobit.Po 6 rokoch byvania možem potvrdiť, že som spokojní ,čo architekt navrhol aj to , že vnútorné steny mám zo sadrokartónu.Pri celej stavbe som volal vzdy na kontrolu obchodných zástupcov Baumitu, Sika a ... Vrelo doporučujem tento spôsob, lebo sa vyhnete z veĺkej časti nekvalitnej práci.
Profilova fotka
@vetroplachseveru ano davame si zalezat, aby nasi obchodno-technicky zastupcovia boli napomocni a ludom poradili priamo. Sme radi, ze ste vyuzili kontrolu a ze sa Vam byva dobre.. :)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?