Koľko Vám trvala stavba RD - od prvého výkopu až po nasťahovanie?

Profilova fotka
Podľa štatistík zo stavebných konaní v minulosti stavba rodinného domu trvala mnohým aj desať rokov, v súčasnosti to býva 2,5 - 4 roky, to sú čísla oficiálnych štatistík. Očakávania ľudí však sú, že najradšej by už mali postavené za týždeň a bývali čo najskôr - aj hneď :-) Ako to trvalo Vám, resp. aké sú Vaše skutočné očakávania záujemcov o bývanie z MODREJ STRECHY ?
Profilova fotka
Podla datumu fotiek v mojom fotoblogu sme zacali jun 2014. Obytne sme to mali uz v januari 2016 a realne byvame od maja 2016 takze 1.5-2 roky. Neponahlali sme sa :-D
Profilova fotka
vykop jul 2016, nastahovali sme sa 11/2017 :-) Pocas stavby sme byvali vo svojom a vela veci sa nam casovo natiahlo...
no my dufame ze za rok sa stahujeme
Profilova fotka
Veď ale záleží od toho či stavajú svojpomocne ale iba stavia niekto iný ;-)
Samozrejme kazdy chce co najskor,ale ked si spocitame dni,ktore stavba musi prezriet,platna, veniec, potery a podobne. Toho by sa ludia mali drzat, ak chcu mat aj zdravy dom a nebyt nedockavy. No a k tym statistikam. Volakedy sa nebrali bezhlavo hypoteky,tak ludom dlhsie trvalo postavit dom,kym dosetrili.
stavebne povolenie 04/2017 planovany zaciatok 01/05/2017 (realny zaciatok 12/07/2017) planovane ukoncenie 15/12/2017 (nastahovanie 23/02/2018)
začiatok (prvý výkop) 1. mája 2016 začiatok montáže 2. júna 2016 sťahovanie 22.septembra 2016 bungalov 220 m2 zastavanej plochy vrátane terasy 160 m2 úžitkovej vrátane garáže (garáž 27 m2)
Pri svojpomocnej výstavbe nového domčeka 200m2(víkendy, soboty, dovolenky, cez týždeň poobedia, prakticky 100% voľného času) je to 4+ rokov, pri svojpomocnej rekonštrukcii staršieho domu to bolo 6-8 rokov. Znalec mi ohodnotil stavbu keď bude dokončená na bezmála 100tis, konečnú cenu za materiál odhadujem na 55-60tis, teda cena mojej práce odhadom 40tis, cca 8-10tis eur cena práce/rok a 5tis(náradie, benzín do auta atď.) Objem práce sa nedá oklamať, ak chcete bývať skôr, treba prácu zaplatiť, ak chcete ušetriť, a budete stavbe venovať 100% voľného času tak 3-4 roky sú minimum(pre zamestnanca s 8.5h prac. časom) Tí čo si stavbu skutočne oddreli sa tu nebudú chváliť, že s vypätými silami stavali 3 a viac rokov:)
Profilova fotka
všetky práce živnostníci začiatok 3/2014 - nasťahovanie 12/2014
Profilova fotka
Načo sú vlastne dobre diskusie tohto typu?
@nicicka Je to kvôli poslednej vete Vaše skutočné očakávania záujemcov o bývanie z MODREJ STRECHY ? Ak vezmes ze sa pyta na tych co uz stavali a sucasne vlastne oslovuje zaujemcov tak to robi velmi dobre. Na margo doby za ktoru strechaci postavili moze tvrdit ze to vie rychlejsie s najvyssou moznou kvalitou na trhu. ;-) Popravde musim pochvalit @mikulas_stano pretoze jeho argumentacia aj to ze sa nenecha vytocit sa mi pacia a myslim ze je to po dlhej dobe jedna z tych na pohlad lepsich akcii i ked firmy s podobnym zameranim nemam zrovna v laske.
@nicicka na nič, daná diskusia nemá žiadnu výpovednú hodnotu, každý stavia v rámci svojich možností :)
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme chceli byvat do roka, podarilo sa to do 14tich mesiacov, stavala nam mensia firma...takze sme spokojni, sice nemame zateplene a upravene okolie, to budeme robit teraz na jar...
Profilova fotka
@nicicka Mnohí záujemci o rodinný dom majú predstavu, že keď je možne postaviť najrýchlejší dom na Slovensku za 1,5 dňa, tak sa im už nepáči že ich dom pokiaľ majú vyriešené financovanie trvá až 30-40 pracovný dní a sťažujú sa, ked pre nejaké nepredvídané komplikácie - velmi zlý pristup na pozemok, neexistujúca komunikácia, napríklad obrovský vietor a mráz a nemožnosť pokládky strechy či instalácie fasády tak ich dom trvá pár dní dlhšie napríklad 32 alebo 41... A vyjadrujú s tým svoju nespojojnosť že prečo to trvalo o pár dní dlhšie. Tu v tejto diskusii sme chceli aby ľudia mali možnosť zistiť aká je v skutočnosti realita, že aj ked stavba trvá 32...41 dní, a pár dní sa meška kvoli iným nezavineným okolnostiam, tak stále je to podstatne kratší čas ako sa bežne na Slovensku a vo svete stavia a tie lehoty stavby rodinnych domov su v realite podstatne dlhšie. Asi tu na modrej streche neexistuje človek, že ked ma financie tak mu o 30 dní stoji dom, resp do 90-120 dni sa už aj nastahoval... :-)
do roka sa to dá , ak ta nebrzdia financie ..ale ked sledujem opravu strechy na hrade Krásna Hôrka tak neviem :)
Profilova fotka
@mikulas_stano tí čo dokážu postaviť dom za 10 dní sa nepýtajú na MS na spôsob. Dá sa to, príslušnou technológiou, ale u nás je tradičnejšia murovaná stavba a tam sú termíny iné. Kto ich nerešpektuje "zaplače nad vejdelkem"
Profilova fotka
@17juraj17 Ja som nemala v pláne nikoho vytočiť. Len tomu nechápem. Je to tak rôzne a otázka je podľa mňa typu: Koľko bude stáť môj dom...
@nicicka Diskusie tohto typu sú asi tak dobré ako tvoje príspevky s fotkami smyklaviek,nôh pred televízorom a otázok že aký odtienik farby vybrať.Ja osobne si rád prečítam diskusiu o tom kto koĺko staval a ako mu to ako išlo.
Profilova fotka
@jozomrkva111 Vidíš a predsa si si pozrel čím prispievam 😁 Každého zaujíma niečo iné ale preto do teba predsa nebudem skákať...
Nemýliš si ma s 17juraj17?😂Ja do nikoho neskáčem 😂
Profilova fotka
@jozomrkva111 Ok, sorry 😁😉
Podľa mňa kto nestaval svojpomocné aspoň 2 roky tak absolútne nerozumie obsahu toho výrazu čo to je svojpomocne.
@ruren Podle mého kolegy je svépomocná stavba pouze v případě, že si vykoveš hřebíky, vypěstuješ les na krov a vypálíš tašky a cihly atd. :)
@mikulas_stano To je fajn ze viete postavit dom za velmi kratku dobu. Predpokladam ze i zisky su vyssie resp pridana hodnota, ale presne ako povedal @jan45 na Slovensku sme konzervativnejsi a drevodomy maju zastúpenie mozno tak desiatimi percentami. Teda aspon v mojom okoli. Ak staviate drevodom velmi by ma zaujimala jedna vec. Ako zabezpecujete ochranu takého domu proti skodcom ako mravce, kadejaka chrobac ale hlavne hlodavce a dravce.
@nicicka V danej diskusii ide iba o jedno jediné a to že p. @mikulas_stano nám chcel odprezentovať za aký krátky čas je ich firma schopná postaviť dom. Osobne som sa bol pozrieť vo vzorovom dome v Bratislave. Nebudem tu písať svoj subjektívny názor na danú stavbu (môžem cez IP) len toľko, že som sa rozhodol ísť do klasickej stavby z tehly. Samozrejme výhoda v rýchlosti výstavby je neodškriepiteľná.
@r4d3k74 - všimol som si, že pri svojpomoci ľudia čakajú extra top kvalitu, pretože si to predsa robíš pre seba, tak všetko musí byť kvalitnejšie ako je štandard. Žiaľ, ani pri tej najlepšej vôli svojpomocník nedosiahne top kvalitu voči profesionálom napr. obkladač, kamenár, izolatér, tesár, napr. len škridlu, alebo latovanie bude 2x prerábať, pretože mu to nevyjde a nevie na čo si má dať pozor. Svojpomocník je rád že to pri neustálom nedostatku času zbúchal a nemá čas na bavkanie sa z detailami a hlavne keď to robí prvý krát. Svojpomocník plánuje v rokoch.
Profilova fotka
@roman_x nesuhlasim videl som vela "profesionalov" dojebabrat robotu ze ani svojpomocne sa to podla mna tak neda lebo to chce spravit rychlo a zarobit a o detailoch uz pomlcim tym sa venuje mozno 10% prof. a dalsia vec je co je standard? U niekoho je to vypinac za 0.5€ a u niekoho vypinac za 5€ pripadne ked myslis konkretne robotu tak niekto ma standard ze omjetky su rovne +-1mm/m a u niekoho je standard ze su +-5mm/m a v principe mu staci zeje dom omietnuty Potom posudzovat stavbu kde je hotovy alebo budovany vzorovy dom a idem si to obzriet je na nic 1. Firma vie ze robi vzor a robi inak zameriava sa na detaily 2. Vizualna stranka vo vzorovom dome sa robi aby bol utulny a posobil "teplo" cisto vybera sa nabytok farby osvetlenie 3. Drviva vatcsina chyb je vidno az casom niekedy s odstupom rokov a drviva vatcsina stavebnych firiem ma zmluvy postavene tak aby to co za zacina kazit-dozivat uz bolo pozaruke alebo je to osetrene tak ze to vznika uzivanim a opravu si majitel hradi
Mi sme začali v oktòbri 2017 a na jul 2018 planujeme stahovanie, firma nam stavia do stavu holodom.
Profilova fotka
my presne rok a jeden den. 3.3 bolo pravoplatne stavebne a 4.3 sme sa stahovali, stym ze hrubu stavbu robila firma a potom vsetko tvrda svojpomoc od rozdovod, zateplenia, sadrokartonov az po skladanie kuchyne
Dva roky od pravoplatneho SP. Vsetko svojpomoc. Momentalne zariadujeme.

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?