Kde hľadáte odborné informácie o kuchyniach?

Profilova fotka
Zodpovedne sa rozhodnúť pre novú kuchyňu nesie so sebou nespočetné množstvo detailov, ktoré treba vyriešiť. Na to potrebujete presné a dôveryhodné informácie. Kde ich hľadáte?
1
2
Najlepší je internet, dôkazom je aj toto fórum. Viac hláv, viac rozumu. Tu sa zbierajú skúsenosti ľudí, zatiaľ čo v časopisoch majú len pekné fotky a reklamy.
Za mňa by som povedala, že som by som druhý krát zariadila kuchyňu lepšie. Poviem ti to na tomto príklade: Vyberali sme kuchyňu len „od stola“ a aj keď sa návrh páčil v skutočnosti sme boli sklamaní. Teraz by som si nenechala ujsť žiadny detail a rozhodne by som navštívila veľké kuchynské štúdio kde majú vystavené rozne kuchyne.
Profilova fotka
Dobrý večer, pro dnešek se s vámi loučím. Děkuju za vaše názory a těším se zase zítra na setkání. Mimochodem, zítra už tu se mnou bude také moje slovenská kolegyně, takže to tu bude rázem mnohem hezčí.
Človek by si myslel, že najprirodzenejšie je zájsť do nábytku a pýtať sa na všetko tam. Ale my sme to skúsili a boli sme sklamaný. Bol tam mladík, ktorý ničomu nerozumel a iba sa snažil, aby sme rýchlo zaplatili zálohu. Nebudem tu zbytočne ohovárať jednu firmu. Ale mate niekto lepšiu skúsenosť?
Profilova fotka
@majkalevice Ahoj Majka, som rád že si sa zapojila do diskusie :-) Aj keď držíš bobríka mlčanlivosti som úprimne presvedčený, že si nebola na jednom z našich kuchynských štúdií Oresi. Naši dizajnéri sú veľmi milí a úslužní ľudia a určite nepýtajú hneď peniaze. Celý proces tvorby kuchynskej linky je časovo dlhšia ale aj zábaná záležitosť. Pri stretnutí radi počúvame o predstavách a snoch našich zákazníkov. Sú to pre nás cenné informácie, ktoré nám pomáhajú spoznať zakazníka a jeho životný štýl. Iba tak vieme pripraviť naozaj kvalitné riešenie novej kuchyňe.
zaujímavé, a ako potom prebieha samotné kreslenie? My sme si doma pre istotu kreslili miestnost s kuchyňou na papier. O snoch sme vtedy ani neuvažovali. Zamerali sme sa na rozmiestnenie skriniek a podobne. tie nervy nám zobrali asi 2 roky života :) teraz už len chodíme po rôznych kuchynských štúdiách a obdivujeme ako bude vyzerať naša nová kuchyňa
Profilova fotka
@martina838 Ahoj Martina, to čo píšeš je veľmi dôležité s pohľadu ergonómie. Kuchyňa by mala byť nielen pekná ale aj praktická. Pýtaš sa ako prebieha samotné kreslenie. Budúca kuchyňa, dajme tomu že tvoja, vzniká na základe rozhovoru na našom kuchynskom štúdiu. Pri káve sa v kľude porozprávame o tvojej predstave, o životnom štýle. Samozrejme prejdeme si aj rozmery miestnosti, rozvody vody, elektriky ak už existujú a podobne. Ja následne pripravím riešenie tvojej budúcej kuchyne, ktoré ti predstavím. Uvidíš tvoju budúcu kuchyňu pekne v 3D šitú na mieru tvojej predstave :-)
Informácie zbieram viac rokov na výstavách nábytku v Nitre a z odborných zahraničných kníh a časopisov. Sú to desiatky rokov a desiatky zahraničných časopisov...
Profilova fotka
@evabb35 Milá Evo, váš vzkaz ve mně vzbudil velkou zvědavost. Už se těším, jak si zítra o vašich zkušenostech popovídáme. Pro dnešek se se všemi loučím a přeju hezký večer.
Ja som teraz presne v stadiu vyberu druhej kuchyne v mojom zivote....Prvu som vyberala pred 12 rokmi do paneloveho bytu, na panelak bola kuchyna velka. Som s nou maximalne spokojna, s materialom aj s rozlozenim jednotlivych komponentov. Teraz vyberam kuchynu do rodinneho domu a kuchynou som zacala uz pri vyberani projektu. Proste ja zacinam od kuchyne, je to pre mna priorita, hoci som prevaznu cast dna v praci a varim iba cez vikend. Podmienka bola, aby kuchyna nebola sucastou obyvacky, ale aby s nou bola prepojena, aby sucastou kuchyne bol jedalensky stol, ale aby bolo v obyvacke dost miesta na stolovanie v pripade velkej nevstevy. A ked ma clovek dospele deti, uvazuje uz trochu inak ako ked boli male...Dufam, ze sa mi pomocou odbornikov do leta podari najst kuchynu mojich snov......velku inspiraciu nachadzam aj na tejto stranke, dakujem vsetkym, ktori su ochotni podelit sa o svoje sukromie
Tiez vyberam nielen podla "oka", ale musim si vsetko ochytat, vyskusat. Aj kuchynu som vyberala tak, ze som bola v kuchynskom studiu a skusala, otvarala, zatvarala :-D A potom som doma sedela na nete a citala a citala a pozerala - aj tu na fore a snazila som sa navrhnut si vsetko, co potrebujem.. Najviac ma vedeli vytocit predavaci v studiach, co sa mi snazili pretlacit svoje predstavy. Ked niekomu poviem, ze mikrovlnku nepouzivama a nechcem ju, tak ju proste nechcem a mali by to respektovat, takyto pristup vie dokonale odradit zakaznika.
Profilova fotka
Milí přátelé, děkuju za další společný den a těším se na zítra. A členka tohoto fóra, která se jmenuje Zou, ať se na zítra těší dvojnásob. Mějte se hezky.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobrý den, vítám vás znovu na našem fóru a těším se na další setkávání. Dnes je tu se mnou ještě kamarádka Majka, vedoucí studia Oresi v Trnavě. Tak přátelé, ptejte se, pište, ať si to tu společně co nejvíc užijeme.
Profilova fotka
Dobrý deň, ahojte. Dušan ma už predstavil, tak nemusím písať kto som, ale rada by som si vami ešte podiskutovala na túto tému, pretože mňa veľmi zaujíma. Zatiaľ sme sa dozvedeli, že hľadáte informácie o kuchyniach na internete, alebo že ste riešili kuchyňu len tak "od stola", prípadne že ste aj navštívili kuchynské štúdio, ale predajci sa vám snažili pretlačiť svoje predstavy..... Ešte by som si rada prečítala zopár vašich názorov, alebo lepšie povedané skúseností s výberom kuchyne. Stačí k výberu správnej kuchyne internet, výstava nábytku, alebo rada od suseda....? Chcela by som ešte reagovať na tú skúsenosť s predajcami ktorí sa snažili pretlačiť svoje názory. Nakoľko s kuchyniami pracujem už niekoľko rokov, viem, že nemôžem navrhnúť "kuchyňu snov" pre zákazníka, keď ju budem riešiť tak, ako by sa páčila mne. Pretože každý máme sny a predstavy iné. Takže verte tomu, že sú aj takí predajci, ktorí si vypočujú vaše predstavy a požiadavky a podľa toho navrhnú kuchyňu "šitú na mieru" vám :-) . A ak budete chcieť, napíšem vám, kde takých predajcov nájdete ;-)....
Pre mňa je problém, že výrobcovia kuchýň chcú byť za každú cenu trendoví. Stalo sa mi, že som v renomovanom kuchynskom štúdiu sa opýtala na kuchyňu, ktorú som roky obdivovala na výstavách nábytku. Boli prekvapení, že mám o ňu záujem. Samozrejme ju už prestali vyrábať, hoci bola veľmi pekná, lebo chceli osloviť trh niečím novým, moderným.
to čo za kampaň sa tu rozbehla? :-)
Profilova fotka
Dávam do pozornosti príklad, kedy je potrebné poradiť sa s odborníkom: Dôležitou oblasťou, v ktorej by si človek mal nechať poradiť od odborníka, je ergonómia usporiadania. Kuchyňa musí fungovať tak, aby kuchár či kuchárka zbytočne neprenášali mokré, alebo špinavé suroviny, jednotlivé kuchynské operácie na seba plynule nadväzovali a všetko potrebné pri nich bolo vždy po ruke a práca na jednom jedle nekazila predchádzajúcu. Najčastejšími chybami v tomto smere bývajú odpadkové koše ďaleko od drezu, drezy so striekajúcou vodou blízko varnej dosky s rozpálenými panvicami, pracovná plocha na inej strane ako sú zásuvky s príbormi a riadmi. Chyby, kvôli ktorým vládne v kuchyni neporiadok a zmätok.
v dnešnej dobe informácií nejde ani o to kde tie informácie získať skôr ako z nich vyselektovať tie potrebné pre mňa resp. pre moju rodinu :-) Ja osobne dám na odporúčanie známych a priateľov, alebo aj na recenzie na nete.. Čo sa týka kuchyne určite by som sa poradila s expertmi, hlavne pokiaľ ide o vodu, plyn a elektriku...
Záleží od profesionality odborníka. V jednom kuchynskom štúdiu mali voči môjmu návrhu vážne výhrady, ani do počítača ho nevedeli zadať a v druhom kuchynskom štúdiu sa návrh páčil, vraj také kuchyne navrhujú bežne. Najspokojnejšia som bola s kuchyňou IKEA, kde som si sama, bez stresu, bez časovej tiesne, v pokoji domova vypracovala návrh, na základe návrhu objednávku, a sama zmontovala.
Profilova fotka
Přátelé, hezký večer a zítra zase nashledanou! Díky za celodenní povídání.
@evabb35 s tou profesionalitou súhlasím. Veľa krát od toho záleží aj kvalita výslednej kuchyne.
Profilova fotka
no tak som nachystany do Oresi .. niekedy v priebehu týždňa buduceho.. som zvedavý ako to dopadne s navrhom a cenou-- držte prsy :-D
Profilova fotka
@havaj prsy ?:)
Profilova fotka
@jankazb ste tu prevažne ženy.. tak... ;-)
Profilova fotka
@zabka88 súhlasím. Aj mne sa stáva, že pripravujem kuchyňu do už existujúcich rozvodov vody, elektriky. Vtedy je to trocha náročnejšie, ale dá sa to zvládnuť. Vždy ale odporúčam pripravovať rozvody až keď máte finálny projekt na kuchyňu a ste pre ňu isto rozhodnutý. Ide to potom ako po masle :-)
ahojte, my sme prerobili kuchyňu pred 3 rokmi - v paneláku... bola maličká a tú starú plesnivú (doslova) z umakartu sme vyhodili... hektolitre sava a práce a jadro bolo čisté. chcela som jednoduchú linku, cez 3 múriky položiť pracovnú dosku, osadiť drez, niečo nechať otvorené, niekam dať záclonky, ktoré si môžem meniť podľa nálady a ročného obdobia... hore len poličky a maximálne som chcela využiť kumbál... ale prerábku nám robil svokor... nezostal kameň na kameni a vždy, keď som prišla domov, našla som tam niečo inak, ako som chcela... výsledok je taký, že mám v kuchyni dve sektorové skrinky, medzi ktoré mi zateká, digestor mám skoro meter od varnej dosky, je absolútne nefunkčný... o tesnení medzi stenou a linkou môžem snívať a priestor za skrinkami mám otvorený, lebo vraj niekde musím dať dosku na cesto... sektorové skrinky sa rozpadávajú, tri deti ich životnosť korunovali... teraz chodím a hľadám. Viem presne, čo chcem ja. Ale mám zlé skúsenosti. Nebudem menovať konkurenciu - prišla som, vybrala som si a pani mi povedala, že som si vybrala zle, že to ani nebude pekné, povedala som jej, čo chcem, ona si do programu nabúchala skrinky, ako sa jej páčili a ešte ma zjazdila, že som jej dala zlé rozmery, lebo jej tam čosi nesedelo... preto som sadla k internetu a na odporúčanie kamarátky postupne prechádzam diskusie tu. Okrem toho googlujem a vždy, keď niečo nájdem, vyhľadávam následne "skúsenosti"... Potrebujem vždy praktické riešenie. Zbytočne nezaťažovať priestor skrinkami, ale zasa všetko nemôže byť otvorené... v Oresi som bola, prešla som si štúdio, ale nič ma tam farebne nezaujalo... v Prešove čakali na novú radu nekonečne dlho... teraz sa s prerábkou neponáhľam, dám si poriadne načas... Dôležité je, aby to bola potom MOJA kuchyňa, kde sa budem dobre cítiť, všetko mi bude ladiť, všetko budem mať "k ruke"... bez zbytočností... A ešte sa snažím hľadať knihy. K architektúre, k histórii zariaďovania... Mám rada, keď na mňa dýcha v kuchyni história starých mám, ale má pritom moderný šmrnc... :) Na kuchynských štúdiách má rozčuľuje to, že chcú všetko rýchlo rýchlo. rýchlo mi podpíšte zmluvu, však potom budeme meniť... Nie! na to zabudnite! Je to moja kuchyňa a ja sa budem rozhodovať aj rok-dva, kým si nebudem stopercentne istá, že toto presne chcem, takto to bude najlepšie a za toto dám peniaze. Jedno zlé riešenie je pre mňa veľmi veľkým poučením...
@oresi_martin k tej sutazi o kavovar. Pozrite si este tie odpovede a ja som skor uhadol tie kuchyne ako vyherca.
Profilova fotka
@originalx ahoj, pozeráme to ešte raz. Máš na mysli kuchyňu č.2? Odpovedal si Avorno Toscana ale to nie je správna odpoveď nakoľko to je iná kuchyňa. Pripájam aj obrázok kuchyne Avorno Toscana a ako máš možnosť sám vidieť ten výrez nie je s tejto fotky. Správna odpoveď je len "Toscana". Je nám to ľúto. Poď sa ale zapojiť do ďalšej súťaže, ktorá sa tu ešte dnes objaví. Držíme palce :-)
@veronikacebo Dobrý deň prajem. V prvom rade sa snažím vcítiť do tvojej situácie ak do situácie človeka ktorému sa nenaplnil sen o Jeho vysnívanej kuchyni. Ak správne chápem tak chystáte prerábku ale tento krát už nechcete nechať nič na náhode a chcete mať istotu že kuchyňa ktorú si vyberiete bude tá VAŠA najviac ako to len bude možné. A ako spomínate navštívili ste už aj predajňu v Prešove kde bola prerábka nekonečne dlhá, čo len svedčí o záujme o nové kuchyne Dolti, ktoré z výroby putovali okamžite k zákazníkom. Ale už máme po nej, štúdio nám zdobí sedem nových kuchýň a to nie len moderných, ale aj klasických ale všetky sú krásne. Ak by si mohol dovoliť, v mene nie len mojom, ale v mene celého nášho štúdia by som Vás rád pozval na, nazvime to debatu o Vašej novej kuchyni. Spravím Vám kávu alebo čaj ak budete chcieť a budeme sa baviť o tom čo Vás na kuchyni sklamalo, o tom aké sú Vaše predstavy o novej kuchyni a budeme spoločne hľadať možnosti ako sa priblížiť tej ideálnej tej Vašej predstave. Budeme hľadať to, ako sa kuchyňa dá navrhnúť pre Vás a nie to, ako sa niečo nedá. Tak čo vy na to? Dohodneme si stretnutie a pustime sa spoločne do snívania o Vašej novej kuchyni? Na odpoveď sa teším. Prajem pekný deň. S pozdravom predajca Jakub - Prešov.
Momentalne davame dokopy tretiu kuchynu a kazdu som vybrala od tej istej spolocnost. Na nete maju aj 3D planovac, ktory automaticy upozorni na chyby - napr. ked je sporak moc blizko drezu, alebo skrinka prilis blizko steny atd. Taktiez maju na stranke inspiracie kuchyn a rozne podorysy kuchyn aj s dverami, oknami a podobne a na tieto podorysy rozvrhnutu kuch. linku. Oni ako odbornici vedia, co by kde malo byt, aby to bolo prakticke aj esteticke. Takze planovanie v tejto spolocnosti je uplne easy. U ostatnych som zatial neskusala, lebo s kvalitou tejto kuchyne som bola vzdy spokojna. No a modrastrecha je plna dobrych rad priamo z prvej ruky :-)
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?