Čo si myslíte o súčasnom trende prepojovania kuchyne so zvyškom bývania?

Profilova fotka
Páči sa vám kuchyňa prepojená s obývačkou, alebo je lepšie mať ju ako samostatnú miestnosť?
1
2
6
Myslím si, že všetko závisí od jednotlivca a samozrejme od dispozície domu, resp. bývania. Ale moja odpoveď na otázku: Áno :)
@oresi_dusan mne sa to paci, pretoze ked pride navsteva tak mozem pripravovat pohostenie a zaroven s nimi komunikovat, nie som mimo diania... samozrejme nielen ked pride navsteva, ale aj ked rodinnka sedi v obyvacke a ja pripravujem obed alebo veceru ale zavisi to aj sposobu stravovania... ak by som denne vysmazala, a varila tazke jedla, kapustnicu, klobasu, cesnakove jedla a podobne.. tak by som to chcela radsej oddelene, pretoze by som nechcela aby tym bol citit cely byt... u nas sa vacsinou pripravuju salaty a minutky, takze mi prepojenie s obyvackou vyhovuje, a ked vonia kolac v byte mi tiez nevadi :-)... takze vo vseobecnosti som za zdravu kuchynu a spojenu s jedalnou a obyvackou :-)
Ja keď varím počúvam rádio,MM keď je v obyv.pozerá telku :-) ,takže ja som za oddelené a v prípade komunikácie ja vypnem rádio a otvorím dvere.Pretože keď je to spolu už sa s tým nedá nič robiť?Veľa ľudí má aj terasy z obyv,ja kedysi terasa?!jedine z kuchyne,ale to je vec názoru.
ja mám tiež kvôli kontaktu s rodinou a návštevami spojenú kuchyňu s obývačkou... nemám rada "separovanie"... celý deň sme v práci, tak doma chceme byť spolu.... :) a vône mi nevadia, mám digestor.... :-D my keď pozeráme telku, tak ja pozerám to isté v kuchyni ako ide v obývačke a rádio taktiež.... mysleli sme na to už pri stavbe domu.... ale tiež som za to, každý podľa seba.... :-)
Máme ich oddelené, je to pre nás praktickejšie, nemám rada priame nasávanie pachov varenia do obývačky, i keď varíme jednoducho bez vyprážania, môžem tam gazdovať a mať príležitostný neporiadok, môžem si tam počúvať rádio, kým v obývačke sa deje čokoľvek iné. Nestáva sa nám, že by sme mali potrebu byť každý v inej miestnosti a napriek tomu spolu diskutovať. Kuchyňa je pre mňa kuchyňa a obývačka obývačka :-) A nebudem si svoj dom prispôsobovať návštevám :-)
Profilova fotka
My máme spojenú kuchyňu, jedáleň a obývačku. Je to veľmi praktické, najmä keď príde návšteva, môžem sa venovať príprave pohostenie a zároveň byť v kontakte s návštevou. Kuchyňu máme oddelenú barovým pultom, takže na pr. dosku nevidno. Ja len odporúčam.
Minuly rok sme zacali stavat dom a projekt som podriadila tomu, aby kuchyna nebola sucastou obyvacky. Je sice prepojena s obyvackou, ale v pripade potreby sa tam budu dat zasuvacie dvere. Neviem si predstavit mat zapnuty mixer a pritom chce niekto pozerat telku, alebo sa rozpravat v obyvacke. A tiez by mojim dospelym detom vadilo, keby som mala navstevu, ked sa vratia vecer domov, a nemohli by sa v klude navecerat v kuchyni spojenej s jedalnou, ale museli by stolovat v obyvacke, kde sedi navsteva. Ale kazdy nech si vybere tak ako mu to vyhovuje....
my sme mali spojenu kuchynu+jedalen+obyvacku v byte, mame aj teraz v dome a ja straaaane tuzim, aby boli oddelene. :-D bohuzial oboje sme kupovali hotove, takze som si nemohla vyberat. :-p
Profilova fotka
@stanislava111 Milá Stanislavo, velmi souhlasím s tím, jak hodnotíte přínos propojeného bydlení pro společný život rodiny. Myslím, že dneska často žijeme takovým způsobem, kdy máme na své blízké málo času. A pak je taková jedna velká kuchyně spojená s obývákem skvělou příležitostí, jak se co nejvíc družit. Když vás to bude zajímat, časem připojím pár historek spojených s architektem Oresi, který je opravdu zaníceným bojovníkem za propojování prostor. Na druhou stranu jen připomínám, že i tam, kde prostě není možné bourat příčky umějí lidi žít v pohodě a lásce. Souhlasíte?
@oresi_dusan otazka uz neznie ci PREPAJAT ale AKO PREPAJAT priestor :-D tak aby sa funkcie kuchyne, jedalne a obyvacky vzajomne nerusili ale boli prepojene. Ked navrhujem dispozicie kuchyne pre klienta, snazim sa aby prepojenie bolo flexibilne a splnalo moznosti vzajomneho nerusenia sa v otvorenom priestore.
Profilova fotka
mne vyhovuje spojená obývačka s kuchyňou. Samej by mi bolo v kuchyni smutno.
Profilova fotka
@meamak Milá Meamak, souhlasím s vámi. Podobné případy často řeší naši bytoví designéři ve studiích. O jednom takovém jsem napsal článek do našeho fotoblogu. Podívejte se: http://www.modrastrecha.sk/blog/oresi... . Co na toto řešení říkáte? Dovoluji si, samozřejmě, doporučit článek i ostatním.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@barracuda32 Milá Barracudo, lidi jsou prostě rádi spolu a je to dobře. Mimochodem, právě ta představa, že v kuchyních se lidé potkávají, baví se, dávají se dohromady a je jim tam veselo, mě na našem oboru baví nejvíc.
ja to vidim tak, ze najhorsi tvar tej spolocnej miestnosti kuchyne/jedalne a obyvacky, je stvorcovy :-D Do takehoto tvaru obyvacky je vsadenie kuchyne ako past na oko. Mne sa to nepaci!
Oddelene, ale v relativne sirsom dvernom otvore nemame dvere. Pri vareni su tam vsetci, ktori tam maju byt a nasackuju sa tam aj ti, ktori tam byt nemusia, takze nejaka osamelost v kuchyni nehrozi. Po vareni nie je potrebne nic hned schovavat a kuchyna moze zostat zbordelizovana (napriklad plechy na pizzu tak mozu zostat pohodene, kde kade, tie do umyvacky aj tak nejdu :-) ). Vone su koncentrovane najma v kuchyni a do obyvacky leze len to, co je finalnym produktom - a drviva vacsina toho, co varime je to, co radi jeme a co nam vonia - tak preco to z miestnosti vyhanat? :-)
@oresi_dusan samozrejme, že súhlasím.... kto nemôže búrať priečky, samozrejme nebúra, ale to neznamená, že je menej spoločenský, proste nemôže, musí sa prispôsobiť danej situácii a menej variť..... :-D samozrejme žartujem.... :-) ja sa riadim heslom: Ži a nechaj žiť ! teda každý tak, ako mu vyhovuje.... ;-)
Profilova fotka
Milí přátelé, je tu s vámi moc fajn. Děkuju za názory, které se mnou sledují i návrháři z Oresi a určitě v nich najdou inspiraci. A vy, když se sem zítra vrátíte, najdete tu soutěž o dost přitažlivé ceny. Dnes se loučím, dobrý večer všem.
Pri projektovaní nášho domu sme vychádzali z podmienky, aby bola kuchyňa oddelená od ostatných častí domu. Kontakt kuchyňa-obývačka zabezpečujú veľké kuchynské dvere, ktoré je možné v prípade potreby jednoducho zatvoriť.
Riesime projekt a my by sme to chceli mat prepojene s moznostou uzavriet kuchynu v pripade potreby nejakymi posuvnymi dverami. Mate nejake pekne inspiracie?
Profilova fotka
Otvorený priestor je podľa mňa riešenie vhodné pre rodiny, kde sa "varí" tak, že sa ohrieva hotová strava z hypermarketu v mikrovlnke. Neviem si celkom dobre predstaviť v spojenom priestore kuchyňa - obývačka bez možnosti uzatvorenia variť napríklad kel, či karfiol, vyprážať cesnakové zemiakové placky a o drožďovej pomazánke ani nehovorím- Byt zasmradený na dva dni... :-)
@jamk1 nevies si to predstavit,lebo si to neskusil, mozem porovnat a "smrad" rovnaky a to kuchyna bola oddelena od obyvacky chdbou so schodami. Neda sa uplne kuchyna uzavriet,stale niekto po nieco beha, nezatvara dvere....,niekto zazvoni idem otvorit urcite za sebou nezavrem dvere na kuchyni....
Profilova fotka
@atlaska Možno sa mýlim, nechcem tu určite presadzovať môj pohľad na vec, ale ja to tak vidím. :-)
oddelene. mali sme prepojene a nikdy viac. teraz staviame a budeme mat dvere do puzdra a ked necham otvorene budem dostatocne prepojena s obyvackou :-)
..my sme mali v byte prepojenu kuchynu s obyvacku a teraz v dome mame oddelene a neviem si to vynachvalit....mame velku kuchynu s jedalenskym stolom a predsienou smerujucou na terasu...a ... oddelene obyvacku. Pre mna je tato varianta lepsia. Strasne mi vadilo, ked sme to mali otvorene napr. ked isla umyvacka riadu alebo digestor a manzel varil a so vsetkym buchal a ja som pozerala telku, to ma velmi vyrusovalo.
to argumentovanie navstevami, je teda dost smiesne.. to kazdy den mate nejaku navstevu? lebo ja nie, ale kazdy den nieco robim v kuchyni, co by ostatnych rusilo ked chcu napr pozerat nejaky film.. a ked uz nejaka ta navsteva pride, nemusi vidiet co sa deje v kuchyni, kde je cely "bordel" po najakej priprave pohostenia a pod. prakticke je to mozno pre tych co maju kazdy den navstevu a varia tak raz za dva tyzdne :-D
Profilova fotka
Mali sme oddelene. Pachy boli citit tak ci tak. Len som bola ja stale zatvorena mimo diania :(. Teraz mame spojene a som nadsena. Navstevy mame iba obcas a svoj dom sme nestavali pre navstevy. Ak niekomu vadi ze kuchyna nieje vyupratovana ked chystam pohostenie,ma smolu :). Nemame male deti, my sa proste pri vareni a pozerani tv(najcastejsie aj tak az vecer spolu) nerusime. Pre mna je prepojemie priestoru super vec!!!
@oresi_dusan my mame spojene. nemenila by som. cela obytna cast je ako denna, su tu deti, manzel, navsteva a aj ked nieco v kuchyni robim, neni som tam zavreta sama, ale sme vzdy vsetci spolu. na zbavenie sa pachov mame digestor a okna. ziadne dvere na nasom byte nie su zatvorene. v zatvorenej kuchyni by som sa citila stiesnene,
vsetko ma svoje pre aj proti.. znamy maju spojenu kuchynu, jedal a obyvku... no a ked sa vyvara, tak smradu v celom v dome... urcite ovela viac ako keby to mali oddelene.. ja mam teraz oddelene.. ale keby si mozem vybrat, tak beriem kompromis... oddelit kuchynu kvalitnymi zasuchovacimi dverami, sirokymi a v pripade potreby sa tam zabarikadovat :)
Uz som to tu pisala v inych debatach - neviem co za "smrady" varite, moj muz pride vecer domov a pravidelne povie: Co to tu tak rozvoniava? Varime skoro denne teple vecere. add "bordel" - to sypete smeti na dlazku? ci mate plesnivu cibulu vkuse na linke polozenu? Ved zaspinim - supnem do mycky, potraviny cistim priamo do odp.kosa, vyberem muku-nasype-odlozim do potr.skrine,detto koreniny,ryza,cestoviny............. Len treba mat kuchynu dobre navrhnutu,prakticky.
@atlaska Neporiadok ale moze znamenat aj to, ked varim velky obed + kolac a mam po celej linke porozkladane rozne nacinia, potraviny a pod. :-) A obcas sa stane, ze nieco z toho sa hned do 5 minut neodprace. Kazdy ma iny sposob varenia - ked varim toho viac nestiham hned kazdu potravinu odkladat, ked navyse viem, ze o chvilu ju budem opat potrebovat.
1
2
6

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?