Čo je pre vás najdôležitejšie pri kúpe kuchyne?

Kedže kuchyňu si nekupejeme na jeden rok, je dôležité vybrať si správne. Čo je pre vás rozhodujúce pri jej kúpe?
1
2
5
Dostatočne dlhá prac.doska,dizajn,pohodlné zatváranie dvierok,umiestnenie UMR 60 cm,pre mňa je kuchyňa klenot v dome, skoro všetci majú prepojenú kuch-obyvačku,
U mňa je rozhodujúca kvalita,ktorá u mňa rozhoduje na prvom mieste,taktiež praktickosť posuvné zásuvky,výsuvná zástrčka,dostatočný priestor prac.plochy,zabudované spotrebiče a veľký kuchynský stôl ,kde sa zíde celá naša rodina:-) Taktiež milujem modne trendy čiže preferujem moderný štýl,ktorý niečim zaujme....kedže máme s Decodomu novú kuchyňu môžem potvdiť, že všetko s tohto naša kuchyňa podľa mojich predstáv splňa a sme max.spokojný ;-)
@marta2610 Skvelý postreh. Prepojenie kuchyne a obývačky je momentálnym trendom pri zariaďovaní. Možnosť vytvorenia jednotného celku je priam nutnosťou :)
@ladybird22 Sme radi že ste stavili na kvalitu a ste s kuchyňou spokojná. Prezreli sme si váš album a je naozaj nádherná. Máte výborný vkus :-)
Profilova fotka
Pre mna je najdolezitejsie to, aby sa pacila mne a vyhovovala mojim potrebam. Stavit na nieco nadcasove a nie momentalne trendy. A dolezity je aj primerany pomer ceny a kvality - teda kuchyna, ktora nieco vydrzi, ale nestoji majland ;-)
@sissik Nadčasovosť kuchýň je dôležitá, lebo asi nikto z nás nebude meniť kuchyňu každé 2-3 roky . Aj keď za Decodom by som mal povedať, že treba meniť každý rok ;-) - ale to určite nie, kuchyňa musí byť funkčná minimálne 15 rokov a páčiť by sa mala rovnaký čas.
Profilova fotka
myslela som ze hlavne kvalita.chcela som nieco lacne,ale teraz idem za svojim snom aj ked nebudem mat co jest.jednoducho sa pacia sufliky automatickym privieranim dvierok.potrebujem dost miesta na velky riad a mensi riad.teda ja som si uz teda velmi dobre rozmyslela ze vlastne co to chcem.darmo chcem to mat uz snad aj do konca zivota a chcem to mat take ake si prajem.budeme mat mat prepojenu kuchynu z obyvackou a chcem aby to bolo krasne.pacia sa mi aj moderne kuchyne ale aj nieco z vidieckeho stylu,take opticky teple by som povedala.
Moznost nabytku na mieru, presne na CM aby sadla do priestoru, a moznost vybroby rovnakeho nabytku v obyvacke-nejake police,skriky,komoda,konf.stolik. vnutorne vybavenie,kovania . to je dnes uz len navybere zakaznika.
Profilova fotka
Pre mňa je dôležitá kvalita za rozumnu cenu, variabilny system, praktickosť.Kuchynska linka ktora dokaze vyriesit aj pripadne nedostatky kuchyne. Mame kuch.linku z Decodomu v byte uz 8 rokov a sme spokojny a teraz riesime kuch.linku aj do domu a znovu s Decodomom. Jedinou vyhradou je vysoka cena za montaz
Profilova fotka
Dôležité je mať kvalitné prevedenie kuchyne, ja si idem zariadiť skôr klasický štýl kuchyne, bude síce otvorená ale kuchyňa a jedáleň bude zároveň každá v inej izbe, teda všetko má svoje miesto a priestor. Pri výbere si zatiaľ všímam kvalitu materiálu, hlavne kovanie - v byte mám kovanie hlavne na horných skrinkách, ktoré sa mi po 5 rokoch "rozchodilo", pri hydraulickom systéme mi už 2x ten systém odišiel - tak hádam sa nateraz tomu už vyhnem, nekvalita obťažuje... a nemenej dôležitým faktorom je, keďže ideme tentoraz do domu, možnosť navrhnúť si kuchyňu na cm presne, a podľa mňa. Teda nie že sa mám ja prispôsobovať kuchyni (výrobcovi) ale kuchyňa sa má prispôsobiť mne... Obťažuje ma názov "kuchyňa na mieru" a pritom si môžeme zväčša vybrať len z ponúkaných 2-3 rozmerov skriniek a ak Vám chýba 5-8 cm tak sa tam capne nejaká lišta - toto ma vie naj vytočiť pri spomínaných "kuchyniach na mieru".... myslím, že by sa mal zameniť tento často používaný slogan za "kuchyňa na vyskladanie" :-)
To čo sa tu popisuje, mi vo väčšine prípadov príde "automatické" ... Nebudem teda písať o variabilite, kvalite, kvalitných pántoch, tlmičoch, vstavaných spotrebičoch atd atd atd ... To je už predsa automatické a mal by to byť štandard ... Navyše kvalita kuchyne sa veľmi ťažko odhaduje na mieste, každý obchodný dom tvrdí, že jeho kuchyňa je tá najkvalitnejšia a podobne. Laický zákazník asi len ťažko rozozná rozdiel a kvalita sa ukáže až časom. 1. Merítko kvality by malo byť jasné zo záruky, jednak z jej dĺžky a jednak z prístupu obchodného domu k reklamáciám. V tomto sa obávam, má navrch žlto modrý obchodný dom. Záruka 25 rokov a naozaj bezproblémové vybavovanie akejkoľvek reklamácie, je asi najviac ... Ak tomu pripočítam 5 ročnú záruku na všetky spotrebiče tak je to bezkonkurenčné ... Kto Vám dá dnes 5 ročnú záruku na mikrovlnku, umývačku, chladničku atď ? 2. Možná modernizácia / oprava kuchyne. Znova narážam na služby žlto modrého obchodného domu. Vyrábali 1 typ kuchyne 20 rokov, min rok zaviedli na trh nový, ktorý plánujú predávať ďalších 20 rokov. Ak si od nich kúpim kuchynu, napríklad celú bielu a za 8 rokov "zatúžim" po novej kuchyni, nie je nič lahšie ako si napríklad pohodlne od nich nakúpiť všetky dvierka nové v inej farbe za doslova pár eur. Poškodíte niektoré dviera omylom ? odriete ich, diete vám ich znehodnotí, atd atd - kúpite nové za pár eur ... Nepotrebujete na to montéra, stolára, ani nič podobné, proste si to kúpite ... Toto je pre mna velký bonus. Sestra po 8 rokoch predávala byt, vošla do spomínaného obchodného domu a kúpila komplet nové dvierka (nie preto, že by boli staré poškodené, len tá farba na nich a úchyty už neboli moderné), vymenila pracovnú dosku a úchyty. Za cca 300 Eur bola kuchyňa naozaj ako nová -.zvýšilo to predajnú cenu bytu :) 3. Rýchlosť dodania - ak si kúpim nový byt, postavím nový dom - človek chce mať zariadené a chce sa nasťahovať čo najskôr ... Preto čakanie 4 a viac týždňov je možno znesitelné, na druhej strane čo ak Vám to niekto všetko dodá do týždňa ? 4. Čo najviac rozmerov a rôznych variácií skriniek - tento fakt zabezpäčí obchodnému domu to, že si zákazník vie vybrať kuchynu ktorá je naozaj skoro na mieru (rozdieli bývajú minimálne) ...
@lubk0 bod 2. je sice pekne ale je to habadura na ludi. V roku 2007 som kupoval u zltomodrych kuchynu, ok, spokojnost. Teraz zaciatkom roka na poslednu chvilu som dokupil k tomu dalsie skrinky, lebo ju budem zvacsovat, ked sa budem stahovat. Malo to byt to iste. Figa borova. Korpus ok, ale dvierka uplne ine prevedenie, nehovorim len o odtieni (takmer biela az so sivym nadychom), ktory ani nahodou, ani keby dalsich 20 rokov tmavol na svetle nedosiahne odtien tej prvej (klasicka breza, zlatozltava) Oznacenie to iste, akurat ze uz nie made in slovakia, ale made in hungary, a hrany ostre, namiesto zaoblenych. No hnus. Nic mi neostava, len mat to taketo strakate, jak u idiotov, alebo ist za stolarom a dat si urobit na mieru dvierka podla tych povodnych. Bavime sa o nexuse. A vratit to nemozem, lebo som to v domneni ze je to ok, nechal zabalene vyse polroka az nedavno som to otvoril - ze jedna hrana dvierok je preliacena a odrazena-poskodena, snad ani nema vyznam sa uz rozculovat.
Článok sa načítava...
@lubk0 a nove dvierka-he-ze par eur, tak ked stovky eur su par eur tak ok.
@snowy66 Znamy si kupoval tam kde ty linku este Faktum, ked sa dopredavala. Biela, je snehovo biela, vypracovanie super.. Takze neviem o com vypravas. Ani dalsich 1000 ludi ktori maju odtial kuchynu nebude vediet o com vypravas. Jednoducho, kuchyna od Ikea je perfektny pomer cena-kvalita. Onedlho budem kuchynu kupovat a urcite pojdem do metodu. Co sa tyka Decodomu, ked vidim vsetok nabytok, pride mi to vsetko nemastne- neslane. Chyba tomu stava. Co sa tyka kvality, neviem. Ale tie vyhody co popisal @lubk0, tazko je to dorovnat...
@ktore Vaša predstava spĺňa všetky parametre "dokonalej kuchyne". Naozaj je dôležité mať v kuchyniach čo najviac odkladacieho priestoru a ešte raz spomínaná informácia: kuchyňa sa musí hlavne páčiť Vám. ;-)
@lubomird vypravam o tom co som v tej ikey ako macku vo vreci kupil, chytrak. Tvrdili ze ten isty breza nexus a je to uplne o h..... uplne ine prevedenie, uplne iny zakladny odtien. Uplne identicke oznacenie a diametralne odlisne. A rozdiel ze predtym made in slovakia, teraz made in hungary, kde si uz ani nedali namahu zaoblit hrany. Nehovorime o skrinkach faktum, ktore su identicke, lebo biely korpus bude vzdy ten isty. Teda ani teraz uz nie lebo s faktumom skoncili. Hovorime o dvierkach.
@atlaska Kuchyňa na mieru je základ, ktorý požaduje každý zákazník, priestor musí byť využitý do posledného centimetra. V minulosti sme mali s touto požiadavkou trošku problém, avšak momentálne máme tieto služby zvládnuté na 100%. :-)
@milagros V prvom rade ďakujem za slová chvály a tiež si myslím, že kombinácia cena / kvalita by mala byť primeraná a dostupná pre každého. Čo sa týka ceny montáže, od 1.11.2014 sme čiastočne upravovali ceny montáže nábytku smerom na dole, aby sme mohli aj v tejto oblasti byť viac dostupnejší pre vás - našich zákazníkov.
@decodom su firmy ktore nerobia na mieru, neurobia dosku z prirodneho kamena, elektro vysuvy, farbu laku podla zelania zakaznka...........takze podla toho som ja vyberala.
@atlaska Samozrejme, najdôležitejšie je to, aby ste boli Vy spokojná, nie predajca. Naša ponuka je tak široká, k dispozícii máte možnosť atypov, dosky z prírodného kameňa, taktiež s momentálne veľmi oblúbeného umelého kameňa, ako aj klasické drevotrieskové pracovné dosky. Smiem vedieť výrobcu, pre ktorého ste sa rozhodli?
@snowy66 Diky za kompliment. Myslim, ze kazdy tovar ma problem s farebnym prevedim, co sa tyka odtiena. Nikdy nebude z inej sarze ten isty odtien ako pri jednej a tej istej sarzi.
@snowy66 Neviem, ja sa bavim o Faktume = takýto problém som nepostrehol ani ja, ani sestra ked predaval byt. To, že si niečo pol roka nepozrieš, prepáč, ale to je koho chyba ? Ikea ti dáva na vrátenie 90 resp. s family kartou 120 dní = tj 4 mesiace. Oni môžu zato, že si to pol roka neotvoril ? Ja som momentálne skrinky dokupoval, farba rovnaká, všetko sedí ako má. PS: Faktum sa prestal predávať v 04/2014 = garantujú dostupnosť všetkých dielov aj 2 roky po vyradení z tejto série, tj do 04/2016 pôjde objednať všetko = dole na informáciách povieš čo chceš, zaplatíš štandardnú cenu tak, ako keby bola kuchyna v ponuke a doručia ti tovar priamo na adresu !!! Bez toho aby si platil poštovné. Po 04/2016 už pôjdu objednať len niektoré časti týchto kuchýn, dvierka podla info medzi nimi majú byť :) Tomuto ja hovorím, popredajný servis. Neviem, o akých stovkách hovoríš, ale áno, ak kompletne všetky dvere v celej kuchyni vymeníš za lesklú farbu, tak je to pár stoviek ... No od stolára je to dva krát toľko :) Dalsi fakt je ten, že mali / majú viac odtienov základnej bielej ... Takže otázka je, čo si si vôbec objednal ... Ale naozaj toto počujem prvý krát, takže prepáč ale nejak tomu proste neverím ... A finále - vždy ked som od nich rieišil kompletnú modernú kuchyňu, vyšla od nich najlacnejšie. Aktuálne tam vyberá kuchyňu známa. Dokiaľ nebola v Ikei, vybrala si práve decodom. Veľká kuchyňa, 3600 Eur bez spotrebičov ! Kuchyňa identická v Ikea zo spotrebičmi (umývačka, chladnička s mrazničkou, zabudovaná mikrovlnka, trúba, indukčná doska, odsávač pár) + so základným dresom a batériou = 4200 Eur ... Z väčšou zárukou a dodaním + postavením linky do týždňa ... Kvalitu viacej porovnávať nemôžem, môžem porovnávať záručný servis. S decodomu som si kúpil gauč, v 08/2012. Veľké L-ko, výrobca BLANAR - podla pracovníčky, český výrobca, ovela kvalitnejší gauč ako tie hnusné poľské. Majú ho tam dodnes den v ponuke, cena 1000 Eur rovných ... Gauč je 325cm x 208 cm = tj také malé letisko. Po pol roku praskla jedna noha, nie noha, ale tá drevotrieska do ktorej bola uchytená. Podaná reklamácia, zavolal pán, dohodli sme termín, prišiel, obzrel, reklamáciu uznal a opravil. Ale ako ? Nahúkal tam z rôznych strán rôzne odrezky dosiek, naozaj katastrofálna práca, len aby to nejak držalo ... O pár mesiacov sa prepadlo jedno z operadiel, prišiel pán, rozobral, uznal, opravil = viete, na čo bola prichytená "koženka" z tohoto gauča ? Na tvrdený papier !!! Dal tam zase nejakú preglejku, zbúchal to, len aby to držalo ... O pár mesiacov, zase noha, iná ... Tu už pán namietal, že gauč asi nadmerne zaťažujeme (využívame ho dvaja, deti ešte nemáme a návštevy sú u nás sporadicky) = no nakoniec pri frflaní, opravil. Pri oprave zistil, že máme vyletené dve "struny" , tak ich pripevnil cez takú plastovú úchytku s nastrelovačkou ... Záruka toto leto padla, nemôžem povedať, že by nevyreklamovali, problém bol len to, ako to opravovali ... Vyslovene plátali, nech je to čo najlacnejšie a nech to len nejako vydrží do konca záruky ... Gauč už som dal vytuningovať stolárovi ...
@edusik V našom ponímaní je kuchyňa na mieru skutočne na mieru. Máte možnosť vyskladávať si ju po 15cm moduloch skriniek t.j. začíname od 15cm až po 120 cm skrinky. V prípade, že rozmer si "pýta" atyp, vieme ho vyrobiť akýkoľvek. Kovania Vám musia vydržať nie 5 rokov ale 25 rokov. My ponúkame zákazníkom možnosť si kovania vyskúšať v našich tzv. Techno kójach, kde sám vidí rozdieľ vo funkčnosti ako aj v cene.
@lubk0 Máte pravdu, záruka je dôležitá, pretože podľa toho človek usudzuje, či sa má obávať po 2 rokoch dodatočných nákladov alebo nie.
@lubk0 jezisi a o com sa bavim ja? Tiez o faktume, ale faktum neni problem. Ak si nepostrehol tak faktum su len korpusy a ku faktumom skrinkam sa predavali dvierka, z ktorych jeden druh bol nexus. A o tom hovorim ja, ze neni pravda, co tvrdia, ze sortiment mali rovnaky, lebo v priebehu 7 rokov nielenze presli na iny odtien, ale aj na ine prevedenie oble-ostre hrany. Ze prepac neverim, mal som chut im to tam ist otrieskat, smarit im ich tie smejdy naspat...nejde to. Ze otazne co som objednal - co ma mas za idiota? Objednal som faktum korpusy a nexus brezu. Mal som to pol roka zabalene, lebo to nebolo aktualne este vybalovat. Teraz uz mozem reklamovat figu borovu, len preto ze som sa spolahol na tie ich sproste slogany.
@snowy66 Máte pradvu. Z hľadiska farebnej stálosti a výroby si myslím, že pokiaľ sa mení výrobca ako ste spomínali, tak zachovať farebnú stálosť je veľmi ťažké. My sa snažíme, aby mal zákazník možnosť výberu, preto máme v ponuke 260 farebných prevedení a dvierka sú metamerické = farebne stále pri akomkoľvek type svetla.
@lubk0 Tak tá reklamácia na "gauč" ma mrzí, toto nieje štandardné riešenie a verím Vám, že Vás to muselo riadne naštvať. Verím, že už podobnú skúsenosť s našim sortimentom, ktorý predávame nebudete mať.
@decodom sak ano, to, ze prirodne dyhy casom tmavnu, to som bol uzrozumeny a mierne odchylky som bol pripraveny tolerovat, ved prirodny material atd. ok, stmavne casom aj to novsie. Ale ked zmenia uplne odtien? Zo zlatozltej brezy prejdu na snad chemicky vybielenu sivasto bielu, co nema sancu nikdy sa casom odtienovo na svetle dorovnat? A take nenapadne hlasky, ze stale inovujeme a znizujeme vyrobne naklady - no ano, pred 7 rokmi tie ich nexusy mali pekne vypracovane hrany, zaoblene. Bola to kvalita. Toto co dopredavaju dnes pod nazvom nexus, je jedna haraburda s jednoduchymi ostrymi hranami, ktore ani presne nie su zlepene, no des. Keby aspon povedali, ze pozor, zmenili sme dizajn...ale nic, dusuje sa mi ze ano pane budete to mat to iste. No ved som uvidel.
@snowy66 Prírodný materiál je "sviňa" :-D My, pokiľ máme problém dlhodobo dodržať farebný odtieň, radšej kuchyňu stiahneme a ukončíme jej predaj.
Je podľa vás dôležité, ako sa kuchynská linka montuje alebo to necháte na odborníkov - montážnikov ? Šup Šup názory sem .. ;-)
1
2
5

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?