AVÍZO: Ako dobre je presvetlený váš dom alebo byt?

Profilova fotka
Zistite, či máte optimálne presvetlené vnútorné priestory vášho domu alebo podkrovného bytu. Ak nám do utorka 29. septembra do 12.00 hod. pošlete do tejto diskusie potrebné podklady, vyhodnotíme mieru presvetlenia vybranej miestnosti vášho domu alebo bytu. Na to, aby sme hodnotenie mohli realizovať, budeme od vás potrebovať: pôdorys miestnosti s rozmermi a veľkosťami okien. Budeme tiež potrebovať rez miestnosti. Ak nemáte k dispozícii projekt domu alebo bytu, postačí ručne nakreslená skica. Pozrite sa, aké minimálne podklady na hodnotenie potrebujeme. Všetky zaslané miestnosti vyhodnotíme v stredu v tomto diskusnom fóre. Čo myslíte, ako máte presvetlený dom alebo byt?
Profilova fotka
Nemam, prerobite mi to zdarma? ;)
@martin_velux potrebujete rez miestnosti alebo miestností ? Lebo my využívame všetky miestnosti v dome, nie len jednu. ;-)
Profilova fotka
@stastnyjim na tomto odkaze je vidieť aké minimálne podklady sú potrebné, vo všeobecnosti sa jedná o pôdorys a rez miestnosti (miestností), ktoré riešite http://uloz.to/uploaded/7679181003862...
Profilova fotka
@jankazb neprerobíme:-(, ale zdarma navrhneme riešenie ako by to mohlo byť prípadne lepšie
@martin_velux ten odkaz nefunguje. Přístup odepřen Nemáte oprávnění k přístupu na tuto stránku. Velux si spájam hlavne so strešnými oknami a svetlovodmi. Tak ak si ľudia dajú námahu a budú sem posielať pôdorysy domu alebo miestnosti, tak aby ste si nevybrali len miestnosti, kde sa dajú dať svetlovody a strešné okná, lebo nie každý má rád svetlovody a dobrý úmysel sa obráti proti Vám. O svetlovodoch by ste mohli dať zvlášť diskusiu, to by bolo zaujímavejšie.
Profilova fotka
@stastnyjim namiesto odkazu prikladám náčrt potrebných podkladov, svetlovod je naozaj téma na samostanú diskusiu a v priebehu týždňa sa mu budeme venovať pomerne detailne
Profilova fotka
Palnujeme stresny svetlik nad schodisko ( strecha je rovna ) rozmery 1500*1000 tak dufam ze na schodisku bude dostatok svetla. Nikam inakam stresne okna neplanujeme.
@martin_velux Priznám sa, príde mi to akurát ako na zavolanie. Práve riešime tvorbu projektu a elektrických rozvodov (vrátane umiestnenia a rozvrhnutia osv. telies), takže by som bol zvedavý, ako bude dom prirozdenie presvetlený. Prikladám len môj náčrt domu. Mám k dispozícii aj niektoré projektové listy, ale v zmysle zmluvy o dielo ich nemôžet zverejňovať. Môžem Vám ich ale poslať, ak mi dáte svoj mail.
Profilova fotka
@chrobak7 dobrý deň, ďakujem za zaslanie náčrtu, podklady je možné zaslať na adresu :info.v-sk@velux.com, do predmetu e-mailu prosím uveďte "modrá strecha"
A ešte - dom (myslím tým vchod do domu) je orientovaný juho - západne. Teda keď vyjdem z domu, tak sa pozerám na JZ. Dúfam, že som to dobre napísal.
Profilova fotka
Pre dnešok chcem poďakovať všetkým diskutujúcim, budem sa tešiť na vaše ďaľšie podnety a prípadné otázky, ktoré pokiaľ to bude možné rád zodpoviem zajtra po 8:00. Tešíme na Vami zaslané poklady. Martin
@stastnyjim svetlovody od Veluxu máme 2 a to je jediné s čím sme spokojní, inak máme okien strešných Velux 8 a 8 vonkajších roliet a 4 vonkajšie markízy, okná rôzne , drevené aj plastové. Čo sa týka servisu a služieb Velux je to otrasné, do Velux sme investovali cca. 15 000 Eur a nikdy viac!!! Sme strašne sklamaní - neochota riešiť reklamácie a hlavne dlhá doba a kvalitovo to určite nie sú momentálne TOP, zaspali dobu, ľutujeme, že nám ich architekt odporučil... som zvedavá ako nám vyriešia vonkajšie rolety, ktoré sú namontované 2 mesiace a nefunguje poriadne ani jedna, určite nie tak ako vo vašich reklamných videách..a všetky výrobky Velux sú drahé a to nehovorím aké úniky tepla nám zobrazila termovízna kamera, ja viem, vaši manageri nám na to odpovedali, že termovíznu kameru neberú ako dôkaz.. :-D, hlavne že každý súdny znalec to berie v úvahu. Od počiatku objednávky je VELUX len sám problém,zle objednané tesnenie, zle objednaný výlez, s ktorým nič nenarobím, krivé rámy na drevenných oknách, keby som nezažila neuverím....VELUX NIKDY!!!
Článok sa načítava...
Moja skúsenosť - strešné okná Velux nikdy viac! Keď prší, nemôžem ich otvoriť a vetrať, lebo naprší aj dnu. Keď sneží, zasneží celé okná a dnu je totálna tma. V lete sa nenormálne prehrievajú. A to nehovorím , v akom sú stave po pár rokoch používania. Servis?? Nula bodov. Neboli ochotní prísť a urobiť údržbu okien - nech si to urobíme sami. Tak sme aj urobili. Oknám to vôbec nepomohlo. Treba ich vymeniť. Poradíte, kto to urobí?? Na koho sa obrátiť? Namiesto strešných okien radšej vikiere.
Zakladatel si to asi takto nepredstavoval :-D tie dva prispevky nadomnou ale konstruktivna kritika myslim nezaskodi. To je tak ked sa niekto pusti do otvotenej debaty so zakaznikmi ;-) Firmu nepoznam nebudem sa zapajat a sudit ale mile rad si precitam debatu 8-)
@17juraj17 aai nie:-), ale jedna vec je mať presvetlený dom, druhá zase, či sú s tým spojené aj negatíva, pretože presvetliť dom si vieme aj iným spôsobom ako Velux oknami, ale na to treba myslieť už na začiatku pri projektovaní domu:-).
@martin_velux dobry den, poslala som na uvedenu adresu, snD je to postacujuce, dakujem vopred.
Profilova fotka
@roxana280 Dobrý deň roxana, ťažko sa mi reaguje na Váš príspevok pokiaľ nemám k dispozícii konkrétne informácie, vo všeobecnosti riešime reklamáciu výrobnej vady výrobku jeho opravou alebo výmenou pokiaľ máte problém so servisom kontaktujte ma prosím na tejto adrese: info.v-sk@velux.com prípadne telefonicky 02 33 000 555 rád sa pozriem aj na výsledky merania termokamery, v tomto prípade poprosím aj uvedenie konkrétneho použitého okna aby bolo možné posúdiť výsledok vzhľadom ku konkrétnemu použitému zaskleniu okna
Profilova fotka
ďakujem za všetky podnety a na nové diskuzie sa budem tešiť opäť zajtra
@martin_velux to je vemi pekne povedané, aby ste si udržali "snahu riešiť", myslíte, že sme sa doteraz nesnažili riešiť s tými kompetentnými z Veluxu ? Toto nie je sťažnosť, toto je skúsenosť s výrobkami Velux, najnovšia reklamácia na rolety je zaregistrovaná ... na modrú strechu píšem skúsenosti, čo nás postihli počas stavby..aby sa iní vyvarovali rovnakých chýb ako my ak je dobrý majster či výrobok zaslúži si pochvalu, ak nie, nech o tom vedia ďalší. Čo sa týka vyjadrenia termovíznej kamery, že ju nepokladajú za dôkaz a neberú v úvahu išlo z vášho vedenia z Čiech mailom...výsledky nám robila certifikovaná firma, sami na kolene sme si to nerobili .. dosť veĺké úniky tepla sa prejavili v miestach medzi sklom a drevom, teda zasklením nielen v ráme..celá veluxova kauza na našej stavbe mi berie energiu..
Profilova fotka
@roxana280 Dobré ráno roxana, zatiaľ stále z reakcie nedokážem posúdiť Váš konkrétny prípad. Sám mám skúsenosť z realizácie prestavby môjho rodinného domu a bolo by veľmi neobvyklé pokiaľ by každý zákazník mal len pozitívny zážitok z každou realizačnou firmou, prípadne s každým použitým výrobkom. Som ale presvedčený, aj z toho dôvodu že časť mojej pracovnej náplne je riešenie servisných žiadostí, že v našom segmente poskytujeme jeden z najkvalitnejších záručných servisov na území Slovenska. V tomto momente už nie som schopný ovplyvniť výber výrobku, prípadne výber realizačnej firmy, dúfam ale že Vás budem schopný presvedčiť aspoň v prípadnom riešení Vašej reklamácie.
Profilova fotka
Dobrý deň všetkým diskutujúcim a ďakujem za poslanie podkladov k posúdeniu. Museli sme prehodnotiť pôvodný zámer vystaviť vyhodnotenia a prípadne návrhy na tomto mieste, tak ako uviedol chrobak7 mohlo by v tomto prípade dôjsť k porušeniu zmluvy o dielo a väčšina z Vás odoslala podklady formou e-mailu, kde bola často uvedená žiadosť o to aby podklady neboli uverejnené verejne. Všetkým záujemcom teda odpovieme najneskôr zajtra a to formou odpovedí na zaslaný e-mail. Pre lepšiu predstavu čo môžete očakávať prikladám niekoľko ukážok k zaslanej podorysnej skici od chrobáka7. Ukážky budú zobrazené podľa jednotlivých funkčných celkov komentár pridám na záver.
Profilova fotka
Prvá časť vyhodnotenia sa týka funkčného bloku "spálne". Na schéme hodnotenia činiteľa dennej osvetlenosti (ČDO) vidíte, že menšia spálňa je dostatočne presvetlená a ČDO neklesne pod1% (100LUX). Aj priemerná hodnota ČDO je dostatočných 3,8%. Presvetlenie kúpeľne spĺňa minimum, ale viac ako polovica miestnosti má menej ako 1% pre bežné činnosti v kúpelni sú doporučené 2% (ranné líčenie našich dám:-). Aj u vačšej spálne je zadná časť miestnosti pod 1%ČDO- v tomto prípde je možno na zvážení opatrenie na rovnomerné presvetlenie, alebo túto situáciu zohľadniť v rámci využitia miestnosti. A v chodbe je tma napriek preskleným dverám do jedotlivých miestností:-(. Čo sa dá predstaviť pod percentuálnym ohodnotením ČDO? 1%=chôdza 2%=oblekanie, umývanie 3%=stolovanie 5%=čítanie a písanie, príprava jedla a preto by využitie miestnosti malo zodpovedať jednotlivým činnostiam (napríklad umistniť posteľ do zony s nižším ČDO a pracovný stôl naopak do pristoru s najvyšším ČDO)
Profilova fotka
@chrobak7 V tomto bloku "spálne II" sú obe obytné miestnosti osvetlné dostatočne (ČDO takmer nikde neklesne pod 1%). Na zváženie je veľkosť okna v kúpeľni-zase vo vzťahu k činnostiam ktoré budú v tomto priestore vykonávané, k technickej miestnosti nie je potrebný komentár-v tomto priestore je aj poddimenzované osvetlenie denným svetlom úplne v poriadku.
Profilova fotka
@chrobak7 Posledným posudzovaným blokom je "obyvačka/jedáleň/vchod". čo sa týka obyvačky s jedálňou je osvetlenie úplne v poriadku, len pre predstavu prokladám rovnaký prostor s pridanými strešnými oknami v najbežnejšej veľkosti (2x 78x118) -nie je v tomto prípade potrebné ale priestor dostane inú dimenziu. Presvetlenie vstupu a nadväzujúcej chodby je výrazne nedostatočné-doporučujem súťažit o svetlovod:-) Pre dnešok sa lúčim, ďakujem a pokiaľ máte záujem o podobné vyhodnotenie posielajte prosím svoje podklady aj naďalej na našu e-mailovú adresu: info.v-sk@velux.com
@martin_velux Ďakujem za analýzu, pomohla. V súčinnosti s projektantom sme na základe Vašej analýzy upravili okno v tej miestnosti napravo od vchodu. Teraz je tam navrhnuté trojokno široké 240 cm (3x80 cm).
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?