Akých najčastejších chýb sa na stavbe vyhnúť?

Profilova fotka
Každý máme skúsenosti s chybami, alebo nekvalitou práce na stavbe. Ak máte niečo zaujímavé, radi to rozoberieme :o)))
1
2
@julo_ytong pridete osobne rozobrat nekvalitne postavene? :-D :-D :-D :-D
Profilova fotka
@bozsky_kaja ... tak to je zaujímavé riešenie :o)))). Skôr som tu chcel rozobrať chyby, aby si ostatní stavebníci dávali pozor.
Profilova fotka
čo poviete na takéto "čisté" murovanie?
@julo_ytong nenazval by som to "čistým" murovaním, murovanie vyzerá OK, skôr to je zatretie spojovacích špár (lepidlom) medzi jednotlivými kusmi. Robí to tu tak veľa ľudí, kvôli tesnosti.
Profilova fotka
@maros11 Rozumiem tej myšlienke tesnosti. Ale v prípade omietania takéhoto objektu máte nesúrodý podklad. Sú tam miesta kde sú plôšky pórobetónu, resp. miesta kde je cementová škrupina od lepidla. Preto aj omietka bude zrieť rôzne. Nehovoriac o tepelných mostoch spôsobených vtlačením tenkovrstvovej murovacej malty do škár.....
Profilova fotka
@julo_ytong chcel by som vidiet,kto v tejto dobe to len omieta bez zateplenia ;-)
@julo_ytong a preto je dobre poriadne zateplit, aby clovek nemusel riesit nejake tepelne mosty na urovni muriva 8-)
@julo_ytong Stale lepsie ako kamaratovi ¨ majstri ¨ postavili hrubu stavbu z porobetonu tak ze je medzi tvarnice vidiet susednu stavbu :-D Takze osobne si myslim ze je jedno z akeho materialu a technologii sa stavia ked mate na stavbe kretenov ;-) To iste ako ked je vidiet stavby z heluzu kde je viac purpeny ako tehal . To uz tiez by som radsej prijal stavbu z kotovice.
@matrin1980 ten kto sa nachyta na marketingove hluposti a kupi polmetrovy ytong.
Profilova fotka
@matrin1980 ...veď práve, v tejto podobe len pod zatepľovák.... Ale omietky vnútri je potrebné vyhotoviť.
Profilova fotka
@bozsky_kaja ...plný súhlas, v prípade tepelných mostov, nedokonalého murovania....... je zateplovací systém na mieste
@julo_ytong podla vas najlepsie aj elektroinstalacie robit industrialne po povrchu, ved aby omietka inak nezrela na zahadzanych drazkach, nie?
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@17juraj17 .... Presne tak, z každého sebelepšieho materiálu vedia nešikovný majstri "vykúzliť" množstvo chýb...
Profilova fotka
@gashtaan ...heeeh... jasne aj v na tomto mieste je drážka zahádzaná. Väčšinou to ale nie je cementovýcm lepidlom, ale vyspávkovou maltou na biely pórobetón, alebo samotnou omietkou v interiéri na viackrát, podľa potreby. Ale inak industriálny štýl s vedením káblov po povrchu na sponky nie je zlý nápad :o)))
Profilova fotka
Asi to teda zacnem zoskrabavat :-D :-x
@julo_ytong väčšina ľudí to potom zatepľuje, ako napísali chlapi predo mnou, a tým pádom neriešime tepelné mosty na murive
Profilova fotka
@maros11 .. to je síce správne, ale potom načo je vytvorenie vzduchotesnosti - týmto špárovaním jednotlivých tvárnic???
Profilova fotka
@viperko .... no, stálo by to za úvahu. Keď máte správne vymurované murivo, so správnym množstvom tenkovrstvovej murovacej malty (lepidla) , nemá význam robiť dodatočné špárovanie tvárnic.
No ludia to sparuju podla mna pre to ,ze stavba ide do nakladov a zateplovanie potom odkladaju o sezonu dve a aj viac ......Nic nove pod slnkom , tak nech je aspon dobrý pocit , ked uz nieje polystyrén na dome .
Profilova fotka
@julo_ytong Kedze mam 25tku ytong stenu a 25cm zateplenie, nic sa zoskrabavat nebude. Zabavali sme sa pocas cakania na strechu, celkova cena bola tak 25 eur za lepidlo. Vzduchotesna rovina bola riesena vnutornou omietkou, no tymto sparovanim som sa vyhol netesnym elektrickym krabiciam na spojoch tvarnic (pero drazka je netesna, a ak krabica nie je dobre zasadrovana, fuci.)
@julo_ytong zvislé špáry sú bez lepidla a vieme veľmi dobre ako firmy stavajú, keď nie je dobrá kontrola, tak týmto špárovaním sa to uzavrie.(tam kde to lepidlo chýba alebo je ho málo)
Profilova fotka
@kollega .... neviem či toto je šťastné riešenie :o)
Profilova fotka
@viperko ...rozumiem, pokiaľ to je na vonkajšej strane, je to vyzreté, tak OK. Zatepľovací systém tam bude masívny. Presne ako ste uviedli - vzduchotesná rovina, je na mieste (v úrovni) vnútornej omietky. Napr. na ostení okna sa používa vrstva lepidla, aby ste vedeli napojiť okno cez expanznú pásku vzduchotesne o murivo.
Profilova fotka
@maros11 ... samozrejme keď nie je dobre spracovaný materiál, resp. vznikajú medzery...tak je to vhodné upraviť pokiaľ na to nejde hneď zatepľovací systém. Dá sa to riešiť aj nízkoexpanznou PUpenou.
Nie je lepšie murovat z hladkych tvarnic ako potom zatierat medzeru sistemu pero draska. ( koli vzduchotesnosti ) ?
Profilova fotka
@adam55 kvôli vzduchotesnosti by to snáď malo význam - pretože lepíte aj styčnú, nielen ložnú škáru. Ale vzduchotesnú rovinu vytvárajú skôr omietky.

Profilova fotka
@catscan ...tento obrázok som už niekde videl..... máte k nemu aj popis?? Myslím že išlo o rýchlosť výstavby so systémom YTONG.
@julo_ytong páči sa: http://bit.ly/1AfT69F
Profilova fotka
@catscan ...takže tie dvere zamurovali na konečnej stanici večer.... a ráno potom zistili že tento vstup do metra je nepoužiteľný.....zvláštna recesia
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?