Aký štýl kuchyne preferujete - moderný alebo klasický?

Takisto ako móda aj vizuál kuchýň sa z roka na rok mení. Čo sa týka štýlu kuchýň, experimentujete alebo dôverujete overenej klasike? :-)
1
2
5
Ja preferujem moderny, ciste hladke linie. Na obrazkoch sa mi pacia aj rustikalne kuchyne, ale u seba doma si to predstavit neviem.
Profilova fotka
Keďže teraz letia "vintage" kuchyne, tak holdujem momentálne modernému štýlu s nádychom vintage :-). Ja som skôr za klasické materiály s overenou životnosťou ako za ultra moderné lakoplasty a pod.
@decodom zasadne ignorujem modne styly nabytku, vratane kuchyn, branim sa tomu ako mozem. Takisto sa neda povedat, ze by som chcel kopirovat "overenu klasiku" lebo vacsinou klasika je uz davno co sa tyka praktickosti a funkcnosti davno out. Vari, pecie, naraba sa s potravinami inak ako kedysi, takisto priprava a skladovanie a aj druh sortiment potravin su ine ako kedysi. Ako nadseny hobby kuchar mam k tomu co povedat iba tolko ze ak je kuchyna funkcna a prakticka a pouziva sa na to na co ma, ide to aj bez trapnych dekoracii a modnych prvkov a predstierania idyly, ale s jednoduchym, ucelnym zariadenim. Podstatne je aby clovek mal na kuchynu dost priestoru, co podla mna 99 percent ludi nema. Je dost podstatne aby som mal k dispozicii aj dostatocne velku pracovnu plochu, ludia bezne mavaju pracovnu dosku dlhu trebars 200-240 cm pricom 60+60 cm zaberie drez a varna doska a ostane im ubohych 80-120 cm. Nechapem ako mozu potom v takej kuchyni byt akcni.
@izabelkas Takto presne som si kupoval kuchyňu aj ja.. Páčila sa mi klasická - pôsobila strašne príjemným dojmom, no doma skončila biela vysoký lesk.
mne osobne sa páči niečo medzi modernou a klasikou. Nepáči sa mi tzv. vidiecky štýl - francúzsky, anglický, keď, tak náš slovenský.A už vôbec sa mi nepáči Vintage - niečo čo je nové a hrá sa na staré. :-D Mám rada čisté, hladké, rovné línie, žiadne výrezy, ozdôbky na skrinkách.Tak isto sa mi nepáči vysoký lesk a preferujem drevo - alebo teda dobrú imitáciu dreva u kuchyne.
@edusik Momentálne sa naozaj často využívajú prvky "vintage" do moderných kuchýň, vytvoriť dojem útulnosti. U nás sa teší mimoriadnej obľube kuchyňa KATY ( nájdete aj v mojom fotoblogu), pretože je sa dá zariadiť ako moderná ako aj ako rustikálna - vidiecký štýl.
@snowy66 Toto sú presne moje slová. Kuchyňa je na varenie, tvorenie si úžasných pokrmov a nie len na leštenie. Preto každému zákazníkovi sa snažíme poradiť, nech si skutočne premyslí, čo všetko bude v kuchyni robiť, aby mal dostatok priestoru a nie sa obmedzoval na úkor krásy.
@decodom ano a preto si ten nazor treba nechat pre seba, lebo zakaznici valna vacsina maju ine priority. Mat kuchynu podla mody, aby mohli sa s nou ukazovat a aby zenske mali stale co lestit, to uz maju asi taku chorobu alebo co.
@btus SUPER ! Ďalší názor a to je fantastické. Každý z vás chce niečo iné a podľa toho sa musíme aj my zariadiť. Drevodekor v kombinácii s vysokým leskom však nemusí byť zlý, či ? ;-)
@snowy66 Písali ste, že ste hobby kuchár - čo to znamená ? Aj grilujete, či len v kuchyni varíte ..?
@decodom rad varim, grilujem (vonku :-D ), zena zasa rada vypeka. Sme v podstate velki labuznici, len clovek si musi davat pozor aby vahou neskoncil jak demis roussos, ktory bol tiez velky gurman :-D
@snowy66 Každý sme v podstate veľkí gurmáni, len máme rozdielne chuťové bunky :-) No, na váhu si treba dávať pozor .. variť sa dá aj chutne aj zdravo. Povedzte mi, jedno TOP jedlo, ktoré najradšej pripravujete v kuchyni..
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja by som chcel vidiet kuchynu u @snowy66 -ho doma :D
@andyfoto Aj ja :-)
@decodom vysoký lesk je pre niekoho super, ja mám radšej matnejšie dvierka. Už len z prektického hľadiska - capky od maleho dieťaťa nie je až tak vidieť. :-)
@btus Žena vždy rozmýšla prakticky :-)
prave z praktickeho hladiska je lesk ovela lepsie udrziavatelny a aj tie capky menej viditelne. netvrdim,ze je krajsi. @btus
@atlaska Napríklad výrobcovia spotrebičov postupne vyrábajú svoje produkty s povrchovou úpravou (špeciálny nástrek) aby obmedzil "ťapky" na nerezových spotrebičoch.. tiež dobrá cesta, nemyslíte ?
"Otapkala" som si kopu spotrebicov s touto upravou, ale velmi to nefunguje a navyse v kuchyni nemame ruky vzdy uplne suche a ciste, ale udrzba je jednoducha, staci aj suchou utierkou pretret a je to ciste. Mne sa spotrebice nespinia zvonka velmi, ved ich chytam za uchyt. Skor dvierka i chlapi capkaju kedze uchyty nemame a ich ennapadne pouzit koleno ci vrch ruky a nie dlan.
@decodom Presne o takej snívam o bielej vysokolesklej a som rada, ak že mi môj výber potvrdil aj pracovník z Decodomu. :-)
Profilova fotka
@izabelkas Ak by som sa mohol pridať ja tiež som taký "snílek" :) tie biele kuchyne+ vysoký lesk vždy na mňa pôsobili tak decentne čisto a súčasne aj moderne...
@btus Práveže capky je menej vidno na lesklých dvierkach a pôsobia luxusnejšie.
@matej_decodom Biela asi nikdy nevyjde z módy. Vyberám práve vzhľad novej kuchyne, biela lesklá tam určite bude, len ešte neviem v kombinácii s čím. Keď tu mám teraz takých odborníkov, mohli by ste mi poradiť, čo by dobre a nadčasovo vyzeralo v kuchyňo-obývačke. :-) Rozmýšľala som aj nad čisto bielou kuchyňou, biele dvierka + biela pracovná doska, alebo v kombinácii s drevom. Mám rada "vzdušný" priestor, minimum nábytku, aby byt vyzeral opticky väčší. Ale zase, aby to nepôsobilo chladne. Táto kuchyňa Ester ma hneď očarila, obdivovala som ju aj naživo v Hornbachu minulý týždeň, ale ešte pozerám aj po iných.
@atlaska Jáj tí chlapi .. nevedia si ani linku otvoriť :-) Áno, nefunguje to tak, ako by sme si predstavovali - to ste správne poznamenali :-D
Profilova fotka
@izabelkas za mňa - Tak toto je osud! :)) Hovorím jednoznačne s drevom (presne tá čo je na obrázku). Túto verziu len kuchyňa ELIS (staršia sestra ESTER - líšia sa len hrúbkou dvierok a zaoblením) ma fascinuje každý deň keď som v práci (predajňa Topoľčany)...už si na ňu pomaličky aj odkladám peniaze :) Príkladám aj dôkazový materiál ;)
@matej_decodom Ano cudovala som sa preco sa v Hornbachu vola Elis, myslela som, ze je to nejaka specialna edicia pre Hornbach a pritom je to ta ista alebo, ze nazvy niekto vymysla podla nalady. :-) Dôkaz zatiaľ nevidím. :-)
Profilova fotka

@izabelkas Môj názor = čisto biela, bez kombinácie s drevom.. dajte si záležať pri výbere prevedenia podlahy (kontrastný dekor oproti linke), a tá bude žiariť :-)
Profilova fotka
@izabelkas ospravedlňujem sa nechtiac som odoslal príspevok a potom nešlo ho upraviť :-)
@decodom Podlahy su uz dane v novom byte (mam v albume), nebudeme ich menit. Podla mna by mohol byt problem iny drevodekor k tomu doladovat. :-(
1
2
5

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?