Ako správne navrhnúť výkon tepelného čerpadla pre môj dom?

Profilova fotka
Výkon tepelného čerpadla sa čiastočne poddimenzováva voči tepelným stratám. Pri vzduchových tepelných čerpadlách by mal byť bod bivalencie pre teplejšie oblasti okolo -5 °C a pre severnejšie okolo -7 °C.
Profilova fotka
Pre dnešok sa s Vami rozlúčim. Na všetky podnety a dotazy, ktoré pošlete do rána odpoviem zajtra ráno.
@adam_stiebel Ahoj. Ty se pořád loučíš. Takže ahoj v lepších časech, až TČ budou za třetinu. :-D :-D :-D :-D :-D
Profilova fotka
@adam_stiebel a teraz neviem ci chces poradit alebo ako si tu otazku myslel. ale osobne by som radsej ratal s nizsou teplotou teraz sa sice hovori ze sa stale otepluje ale je mozne ze najblizsie 2-3 zimne obdobia budu vyrazne chladne a tuhe co potom ani jedna dlhodoba predpoved nevychadza takze...
Profilova fotka
@sappa Je to diskusné fórum. A ak treba viem poradiť alebo môžme diskutovať o Vašich názoroch a prísť spoločne k správnemu výberu tepelného čerpadla.
Profilova fotka
@adam_stiebel ja viem ze do domu pojde tepelne cerpadlo a cena ukaze ake no zatial je planovane voda vzduch s vykonom 9kw spravny vyber hmm no velkekriterium je cena a myslim u kazdeho a pri malych tepelnych stratach je to narocne vybrat ak zoberieme tak zivotnost TC je niekde medzi 10-15rokov ano fungovat mozu aj dlhsie ale aj kratsie vyrobcovia casto hovoria o 30 rokoch no bojim za ze je to len reklama. takze co ma najlepsi pomer cena/vykon (vzduch zem voda a ceny k vypoctom na porovnanie vratane vrtov vykopov...)
Profilova fotka
@sappa Dôležité je, aby ste mali vytypovaný správny výkon, aby tá konštrukčná životnosť zariadenia bola čo najvyššia. Môžem sa opýtať akú máte tepelnú stratu domu, keď máte vybrané 9 kW tepelné čerpadlo?
Profilova fotka
@adam_stiebel vypocitana tepelna strata je 6898w
Profilova fotka
@sappa Tých 9 kW máte predimenzované ak je to hodnota pri A2/W35 a hlavne ak je to inverter. Doporučím dať zariadenie, ktoré bude mať tak okolo 6 až 7 kW pri A2/W35. Máte už vybranú aj značku?
Profilova fotka
predbezne mam vybranu znacku daikin no ak bude zaujimava ponuka od inej znacky nebranim sa :) ci je to predimenzovane tazko povedat mal som jednu podmienku nepocitat s interierovou teplotou 21 ako sa uvadza pri vsetkych vypoctoch ale pocitat s teplotou 23 pripadne 25 preto je tam vatcsi vykon
Profilova fotka
@sappa Ak je to táto značka ta by to malo byť OK, lebo to je výkon pri A7/W35.
Profilova fotka
@adam_stiebel aky typ by ste mi odporucili s vasej ponuky ?
Profilova fotka
@sappa Poprípade, ak chcete, pozrite sa na našu stránku http://www.stiebel-eltron.sk/meta/28445/ je tam zariadenie WPL 10 AC. Ktoré by dokázalo pokryť Vašu stratu. Sú to ceny pre koncového zákazníka aj s DPH.
Článok sa načítava...
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?