Ako sa vám páči súčasný trend skleného obkladu v kuchyni?

Profilova fotka
Sklo sa do kuchyne hodí. Výborne sa udržiava a hlavne dobre vyzerá. V určitom type kuchyne je sklený obklad skutočným klenotom. Čo myslíte?
1
2
pači sa mi natolko ze davam do sklenene dvierka zo skla
sklo by som si hneď dala keby som už nemala obkladačky. Páčia sa mi kvetinové obrázky. Toto je už na mňa moc tmavé :-) ale perfektne sa to musí udržiavať
Profilova fotka
@martina838 Ahojte Martinko, přidávám sem Majce pár obrázků i světlejších. Důležité je říct, že například my v Oresi spolupracujeme s českou firmou JAP, která vyvinula technologii tzv. grafoskla a díky této technologii zalaminují do skla jakkýkoli obrázek. Třeba celou vaši rodinu nebo všechna oblíbená jídla. Já to náhodou vím, protože jsem o tom nedávno psal článek na Seznam.cz. Nechávám tady zatím odkaz na českou verzi článku, ale časem sem připravím i slovenský překlad: http://www.prozeny.cz/magazin/bydleni... . A budeme o tom mít hezký pořad na TV Nova, jak moc ji chytáte?
Profilova fotka
Aj mne sa sklo v kuchyni paci, ale len ciste - ako na tretom obrazku, bez obrazkov. Urcite sa to udrziava lepsie ako obkladacky.
Nádhera je slabé slovo.My Novu chytáme.
Profilova fotka
@marta2610 Milá Marto, pořad o skleněných obkladech bude na TV Nova v sobotu 15.3. jakou součást programu Tipy ptáka Loskutáka po 17,30. Budu rád, když se kouknete a napíšete mi, jak se vám to líbilo.
@deina bez obrázkov su tiež krásne. Mna zaujalo aj to druhé od spodu. také jednoduché
@oresi_dusan novu nechytáme, ale pozriem archív ak to tam bude. A fajn článok, sklo s vlastnou fotografiou sa mi páči. Sama rada fotím a už teraz si viem predstaviť takto originálnu kuchynu.
Profilova fotka
vidím, že téma "sklo" zaujala :-). Tak ešte dnes na záver zopár inšpirácii ako sa dá krásne oživiť kuchynská linka so sklenenou zástenou.
Profilova fotka
Sklená zástena skutočne pôsobí veľmi elegantne. Treba vyriešiť však elektrické zásuvky nad linkou. Ťažko sa montujú a navyše sklo sa môže prasknúť.
Je to velmi prakticke a efektne a uz dlho sa mi ti paci, ale ako som pozerala cenniky a zrovna firmu s ktorou spolupracujete, tak meter stvorcovy vyjde okolo 300 eur a to je dost za taku paradu...
jej super tema opytam sa aj tu, dala som to ako otazku do fora. je mozne ze ak je zastena bleda, lepidlo pod nou presvita a robi obrysy? ako sa to fixuje, ci teda, alebo si treba dat na nieco pozor pri vybere tej zasteny?
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andrea9999 Ja mam bledy lacobel za celou linkou a ziadny fľak tam nie je a super sa to čistý,žiadne veľké drhnutie.No ja by som si dala pozor hlavne na výber firmy kt.to montuje, myslím že by to mal zameriavat a takisto montovat odborník so skúsenostami
@oresi_dusan Veľmi rada,ale vtedy má moja teta 90 rokov :-) a ideme celá rozvetvená rodina na oslavu do BA,takže budem veľmi rada keď tu niekto dá link na to.V Nitre bude výstava a odtiaľ máme rodinu takže z oslavy z BA do NR a ráno hajde na výstavu dúfam,že budeme schopní?! :-)Prosím vás nebudete na výstave?Ďakujem.
@projexin Moja dcéra nemá sklo,ale na zástrčky na zásuvky má na linke také niečo vysúvacie dľa potreby použije,jasné to by ani nebolo pekné také krásne sklo dototo. :-) Ale ako sa to volá ani srnky netušia :-) Kto pozná,poraďte ďakujem.
Tiež máme sklo, so zásuvkami nebol žiadny problém
Profilova fotka
@firhang Nejprve dobré ránko všem! Milý firhangu, připomínáte vaši zkušenost s kuchyní vaší babičky. Já vám velmi dobře rozumím, také si pamatuju, že moje maminka vyzbobila byt spoustou věcí, které mi v dětství a zvláště pubertě připadaly opravdu uhozené (říká se to taky na Slovensku? Majka říká, že uletené). A asi i byly i když všechny její kolegyně je obdivovaly. Ale přiznám se, že dneska po mnoha, bohužel, letech, na ně vzpomínách s velkou nostalgií a vlastně patří do jakéhosi mého ztraceného ráje. Víte jak to myslím? Všichni si pro sebe musíme vybrat to, co zrovna nám se líbí, co nás těší a co z toho bude časem, není nutné dnes řešit. Možná se změní móda, možná se změníme my, možná se změní svět. Majka vám vybrala pár motivů, které jsou hodně výrazné, aby ukázala, že tím grafosklem lze přinést do kuchyně jakýkoli motiv. A když se půjdete podívat do nějaké prodejny Oresi, tak tam uvidíte i elegantní jednobarevné sladěné s designem našich kuchyní a pracovních desek. Nebo doporučuju (už jsem to tady jednou udělal) pořad Tipy ptáka Loskutáka v sobotu 15.3. na české televizi Nova (pokud ji samozřejmě můžete chytat), kde to všechno ukazujeme.
Profilova fotka
@projexin Milá Projexin, elektrické zásuvky anebo úchyty na spotřebiče nejsou u skleněných stěn vůbec problém, ovšem musíte mít kalené sklo, které je pružnější i pevnější a lépe reaguje na změny teplot a tlaku. Takže se přes něj dají i utahovat šroubky, které drží zásuvky nebo jiná zařízení.
Profilova fotka
@andrea9999 Milá Andreo9999, v případě grafoskla žádné riziko, že pod ním bude prosvítat nanesené lepidlo nehrozí, protože ten vizuální motiv je nejprve nanesen na syntetický papír, který je neprůhledný a pak je teprve zalaminován do skla. U jednobarevných skel se dbá (a dbají na to všichni výrobci, to ani není nějaká konkurenční výhoda Oresi) na to, aby byla zabarvená dost na to, aby nic neprosvítalo. Vlastně se s tímhle probléme setkávají jen lidé, kteří se snaží tuto technologii nějak napodobit. Dělají to tak, že si na stěnu přilepí tapetu a na ni pak zkoušejí přilepit čiré sklo. A to se, pokud vím, zatím nikomu dokonale nepodařilo. Ale až to někdo vynalezne, určitě na to bude mít svou firmu a Oresi s ní naváže spolupráci :-)
Profilova fotka
@marta2610 Milá Marto, na výstavě nebudeme. Ten pořád má o týden později ještě reprízu někdy dopoledne a po čase ho budeme mít k dispozici na našem kanálu na YouTube a odkaz se přidáme. Pokud jde o ten vysunovací válec se zásuvkami, je to velmi praktická věc. Do naší nabídky se ta věc dostala tak, že náš architekt si tohoto modulu všiml v jakési kanceláři na pracovním stole, přenesl ho do kuchyně a u lidí to mělo velký úspěch. Šetří to místo a když se dobře umístí, tak má člověk tři elektrické zásuvky najednou přesně tam, kde je potřebuje. A když už došleháme a domixujeme, modul se zastrčí a máme zase víc místa na pracovní ploše. Náš architekt tomu modulu říká vysunovací pejsek a pro ty, co tento modul neznají, zkusím rychle někde ve vedleších kancelářích sehnat nějakou fotku.
Profilova fotka
@oresi_dusan Písala som pripomienky elektrikára k sklenej zásteny. Mali problémy pri montáži zásuviek a pri vyrezaní skla. Možno by bolo lepšie riešiť zásuvky samostatnou oddelenou lištou po celej šírke kuchynskej linky, alebo zvislou zasúvacou rampou v pracovnej doske.
@oresi_majka ako sa mi to paci? :-D nuz, zastenu vo forme skla s foto motivom ja povazujem za nevkusny prvok :-N typ motivu ktory je dnes in uz o 2 roky byt nemusi, alebo sa majitelom zunuje farba. A nie je to zalezistost par Eur, ale kedze ide o kalene ci posilnene sklo, je to suma radovo 200-300 a viac, podla velkosti kuchyne. ciste sklo je pre mna v pohode. Takze akekolvek taketo motivy - ci uz na zastene, alebo v kupelni, na dverach vstavanych skrin - pre mna urcite nie. ja som za nadcasove, jednoduche, vkusne riesenia, z materialov ktore po stranke dizajnu nebudu "out" za 3 roky, ale vydrzia aspon tych 10.
Profilova fotka
neviete mi niekto poradiť firmu, ktorá to zameria, vyrobí a namontuje v okolí Považskej? v lete sa chystáme prerábať a toto sa mi páči a chcem to spraviť tak aby to bolo aj v kúpelke - miesto svetlíkov hore. už som videla niečo podobné a konečne som to mohla manželovi ukázať čo chcem :)
Profilova fotka
@projexin do skla by vôbec nemal zasahovať elektrikár ani nikto iný. Výrezy na el. zásuvky sa robia vo výrobe. Skôr ako sa takéto sklo objedná, musí sa najskôr zamerať priestor aj kde budú zásuvky a vypínače. Takže v takom prípade nehrozí prasknutie skla. Alebo je tiež dobré riešenie (ako na je vidieť na niektorých obrázkoch), že sklená zástena je len do určitej výšky priestoru nad pracovnou doskou, takže tam zostaváva ešte voľný priestor na zásuvky a vypínače. Takže, keď je všetko správne zamerané a vyrobené, žiadny problém nehrozí :-)
Tie sklá s psychedelickými dekormi sú veľmi gýčové. Nechápem, že si to niekto môže dať domov. Tu sa o vkuse snáď ani nedá hovoriť.
vzory - kvety, vlny a pod. nepaci, ale vobec! nedala by som si to dobrovolne ani ak by mi za to zaplatili, nie je to v sulade s mojim stylom, ktory je nadcasovy a cisty, tiez je to na mna uplne gycove
prave riesim kuchynu dala by som sklenenu zastenu ale v nejakej jemnej farbe a ked som si to dala nacenit az ma skoro pot oblial, takze dat urcite ale aj poriadne pripratit. skoda. na to uz nezostavaju peniaze budu musiet byt obkladacky
Profilova fotka
@marta2610 Ahoj Marta, mala si na mysli zrejme niečo takéto. Je to elektrická zásuvka, ktorá sa veľmi elegantne ukryje do pracovnej dosky. Návrhári v Oresi ju najčastejšie používajú pri kuchyniach s ostrovčekom v priestore, kde nieje možnosť umiestniť ju na stenu.
@oresi_martin Presne to je ono.Podľa potreby vysunúť,zasunúť a podľa mňa je to bezpečnejšie pri malých detičkách,ďakujem že ste si dali námahu to sem dať. :-)
@projexin hore na obrázkoch vidieť aj sklá, ktoré sú nízke - alebo sa mýlim? To by elektrikára potešilo :-)
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?