Ako rýchlo ste postavili svoj dom?

Dobrý deň, rád by som Vás privítal pri dnešnej diskusii. Prajem Vám príjemný deň
1
2
@robo_ytong Čo vás najviac zdržalo? - Byrokracia a 30 dňové zákonné lehoty
@catscan ;) bohužiaľ áno je to tak, ale v tom Vám pomôcť ani poradiť neviem. Pokiaľ by ste ale mali otázky týkajúce sa výstavby z Ytongu na ktoré by ste sa chceli spýtať rád sa o tom pobavím
@robo_ytong zdrziava nad cena ytongu, preco nieje taka ista ako u porfixu kedze to vyrabate v jednej fabrike na jednej linke. Takze zlacnite a nemusim cakat na fladiu vyplatu aby som kupil prieckovky
@robo_ytong salovanie prekladov. Okna sme mali siroke 2.4m a vnutrone nosne preklady az 3m. Cize toto bol pre nas strateny cas.
@robo_ytong Šiel by som do Yotongu, mám niečo pristavovať, ale ma odrádzajú tie časté praskliny yotongového muriva, ktoré sa sem tam uvádzajú aj na tejto stránke. Mohol by si k tomu niečo povedať?
@cvoky8 Tu Vás musím trochu opraviť. Je pravda že Ytong aj Porfix sa vyrábajú v Zemianskych Kostolanoch, ale nie na jednej linke ani v jednej fabrike. S Porfixom nemáme nič spoločné. Je to úplne cudzia, samostatná firma. Ytong sa vyrába zo 100% piesku bez pridania elektrárenského popolčeka, Porfix popolček obsahuje.
@dbe Pre tieto prípady sú v sortimente Ytong produkty U, alebo UPA profily, alebo U profily, ktoré slúžia jako stratené debnenie. Rozdiel medzi nimi je nasledovný: U - sa vyrába v dĺžke 600 mm a je nevystužený UPA - sa vyrába v dl. 3000 mm a je vystužený konštrukčne aby sa pri preprave a manipulácii nezlomil. Z oboch prvkov si viete vyskladať prvok ľubovoľnej dĺžky. Pri montazi je potrebné oba prvky podstojkovat, ale nie je potrebne riesit debnenie z boku. http://www.ytong.sk/sk/content/ytong-... http://www.ytong.sk/sk/content/ytong-...
@robo_ytong jak se systémově řeší překlady u Lamby YQ?
@viktor811 Praskliny sa často vyskytuju z nasledovnych dovodov: - nedodrzanie technologického postupu pri realizacii omietok. Casta chyba je ze v snahe usetrit da realizator polovicnu hrubku omietky ako predpisuje jej vyrobca. - osadenie vystuznej sietky v omietke musí byt v hornej 1/3 od povrchu. Pokial sa sietka nalepi na stenu a nasledne sa omieta tak sa dostane na spodnu část omietky, kde neplni ucel a je uplne zbytocna. - pouzitie nevhodného lepidla od roznych tretich vyrobcov lepidiel namiesto pouzitia original lepiacej malty Ytong. Nase lepiace malty su testovane na obsah Ettringitu v cemente, co je mineral, ktory sposobuje naboptnavanie a zmrastovanie lepiacej malty v zavislosti na teplote a vlhkosti prostredia. Slovenske STN tieto skusky a testy nepredpisuju, ale normy DIN ano a prave podla tychto noriem su testovane nase lepidla Pouzitim systémových rieseni a dodrzanim technologických predpisov sa vyhnete pripadnym problemom pri realizacii
@robo_ytong dakujem za info. Klasicke ucka su sice menej pracne, no stale pracne na podsalovanie atd. Ale UPA vidim prvy krat. Mali ste to v ponuke aj pred 3 rokmi?
@dbe nie. UPA mame v sortimente asi 2 roky. Upozornujem este raz - podsalovat treba oba prvky. UPA je vystuzene len pre ucely manipulacie. Pokial by sa nepodstojkoval pri betonazi dojde k jeho prelomeniu.
@rabies pre Lambdu YQ zatial ine preklady ako mame uvedene v sortimente nemame, cize sposob je totozny ako pri povodnej Lambde. Pripravujeme novinky aj v tomto sortimente, aby sme vedeli zakaznikom ponuknut plnohodnotne systemove riesenie zodpovedajuce poziadavkam platnej normy. Je to otazka niekolkych tyzdnov.
Článok sa načítava...
@robo_ytong "Porfix popolček obsahuje" - nie, neobsahuje. Sivy porfix uz len dopredavaju skladove zasoby. Aktualne predavany od minuleho roku biely porfix je identicky ako ytong.
@cache Biely pordfix je voci bielemu ytongu asko sneh vela cesty po 3 dnoch. Ytong je belsi, biela je belsia tehla je cistejsia Kazda vec ma svojho zakanika, ked socky nemaju na ytong kupujtu porfixy, je to jednoduche, nemas odchod. Ja som len za cistokrvne belucke tehly. (Ytong ocakavam proviziu hore je dake srdiecko co sa da darovat, neviem naco to je posli)
@robo_ytong http://www.mpl.sk/posts/porobetonove-...
@cache ale obsahuje. Aj ked to nie je povedane priamo jedine cistobiele pieskove tvarnice na trhu su tvarnice Ytong. Vsetci ostatni vyrobcovia pridavaju do svojich tvarnic popolcek. Je to dane ich technologiou vyroby.
@robo_ytong nie som celkom presvedčený, že máte pravdu "Vsetci ostatni vyrobcovia pridavaju do svojich tvarnic popolcek" http://www.solbet-kolbuszowa.com.pl/d... ale predpokladám, že to určite dobre poznáte.
@robo_ytong hej hlavne ked som siel okolo xelly tak na jednom dvore vedla seba palety ytongu aj porfixu... Nedajte sa vysmiat..
@cvoky8 A to dokazuje ze sa vyrabaju na jednej vyrobnej linke?
@cvoky8 nesmies jazdit tak rychlo, potom nestihas vnimat. Ich palety nikdy neboli skladovane vedla seba, je medzi nimi administrativna budova Porfixu, vratnica a administrativna budova Ytongu. Neprehanajte to, sirite hoax.
@rillwen to dokazuje, ze ytong nakupuje tvarnice porfix, prebaluju to do svojich folii a predavaju drahsie :) A na tom dvore je tiez tajna zakladna iluminatov...
@stowasser Mno, sice som tam nikdy nebol, ale adresu maju rovnaku (cerpane zo stranok porfix a ytong).. Predpokladam, ze ak su to rozne budovy, dokonca vzdialene tak ako popisujete, tak by mali mat minimalne ine popisne cisla.. Ci? PORFIX - pórobetón, a.s. ul. 4. apríla 384/79, 972 43 Zemianske Kostoľany Xella Slovensko, spol. s r.o. ul.4.apríla 384/79 972 43 Zemianske Kostoľany
@cache to uz su divoke uvahy, mozem vas uistit, ze je to aj fyzicky oddelene plotom, aj technologicke procesy su robene na inych miestach. Bezne mavaju viacere firmy jednu adresu, v Dubnici nad Vahom som v roku 1996 naratal az 104 firiem pod adresou "Areal ZTS". PS Do Ytongu sa mozete prihlasit na bezplatnu prehliadku, resp kurz pre stavbarov, ja som to pred vela rokmi zo zvedavosti tiez absolvoval, bolo zaujimave vidiet, ako to cele prebieha.
Aj pri najtenšel Lambde YQ dokážem bez zateplenia postaviť dom splňajúci A1ku?
@cache su to sice oddelene firmy ale su v jednom ako by som to povedal, komplexe, jedna vratnica a podobne. Teda co si aspon pamatam, neviem ci sa nieco pocas tych rokov nezmenilo :)
@pokakany_trpaslik to či dom bude, alebo nebude v kategorii A1 nezalezi len od steny (jej tepelneho odporu) Je potrebné splnit aj ine poziadavky a parametre (okna, rekuperacia, orientacia na svetove strany, tvar budovy, ...) a ani potom nemusite dom dostat do tejto kategorie. Pokial by to bolo take jednoduche - postavit dom s dobrym tepelnym odporom steny a dom bude v kat. A1 tak v nich byvame vsetci a neviedli by sa v ramci odbornej verejnosti siahodlhe diskusie ako to dosiahnut. Co sa tyka tvarnice Ytong Lambda YQ v hr. 375 mm splnite poziadavku platnej STN na tepelny odpor 4,4, nakolko tato tvarnica ma vypoctovu hodnotu 4,52.
@cache je to tak ako Vam pisali kolegovia. Povodne jeden areal sa rozdelil na 2 samostatne casti. Xella odkupila cast povodnej fabriky a teraz su to 2 samostatne zavody (oddelene plotom, ... ako Vam napisali), ktore maju spolocny akurat hlavny vjazd za ktorym sa cesta rozdvojuje.
Dakujem Vam za Vasu ucast a prispevky v diskusii. Zajtra budete moct pokracovat s dalsim kolegom
@sysell nazyvat porfixakov socky nie je na mieste. osobne som dostal ponuku na ytong , ktora bola nizsia, ako v rovnakom obchode na porfix. je otazne, ktora trieda ytongu to bude potom. neviem, mozno su len a len 1. triedy kvality. je to skor o tom, ktory predajca si kolko marze narata, nez ci je kupujuci socka alebo nie.. ale nie som fyzik, ani Ing. takze len hadam.. Ale ako je to mozne, ze ytong mi nacenili na menej? Jedna sa zhruba o 60m3 tvarnic. sirka 300mm. ale rozmyslaj chlape, vzdy je to tak, niekto je majoritny gigant na trhu, a pride mensi, musi ist s cenou dole, aby sa presadil, vid HELUZ vs KM beta a podobne, vid Bramac vs... Vid Intel vs AMD. Vid Jaguar vs Skoda, alebo lepsie povedane Lexus vs Toyota.. (ale to zas nie je konkurencia). co su potom ludia, co maju celobetonove betonove domy? ytong ma pekne logo, pismeno, psychologicky evokuje nieco pozitivne, silne, ale aj napriek tomu "uzivatelsky priatelske". konieckoncov, vyvoj, testy, byrokracia a marketing neico stali. ako produkt vyzera zaujiamvo, hold, nieco to ale stoji. isiel by som do ytongu, ale stasvebniny od ktorych chcem aj strop a strechu ich dali o 20% drahsie nez stavebniny s "podozrivo" nizkou cenou, tak neviem ako to sklbim. neviem preco som si myslel, ze vyrabaju v Sastine.. aby som prispel k teme - coskoro to zistim, kedze cakam na lepsie pocasie aby som vedel zacat. ale z pocutia je to 60-100 hodin na 1 podlazie, co je famozne, co si budeme klamat :D (zatial z pocitu - ) jednoduchsie by to bolo, uz len keby ten dom postavili nanoroboti z prasku..
Celý stavebný biznis je tak trochu na hlavu. Načo máte oficiálne cenníky, keď sú v podstate nereálne. Je to neskutočný žráč času, behať, zháňať, vypisovať a vyjednávať cenu. 10 km od Z. Kostolian sa nedostanem pod zľavu 33%, naopak v Košiciach sa dá vyjednať aj 40% ..... .
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?