Ako prerobiť starú terasu?

Profilova fotka
Prerobiť starú terasu s drobnejšími poškodeniami je veľmi jednoduché. Za akých podmienok môžete položiť novú dlažbu priamo na tú pôvodnú?
Tak na túto by som osobne novú nekládla len ak by sa nanovo vybetónovala. Ono by nevadilo, ak sú na spodku nejaké tie praskliny, ale toto sa mi dá už až moc. To by tá vrchná mohla po nej časom začať plávať a prakticky by nemala pod sebou pevný základ. V takomto prípade si myslím, že by bolo najlepšie ak by sa tá stará komplet celá odstránila.
Profilova fotka
@anulienacka Vďaka za reakciu, absolútna pravda, ak je podklad nestabilný, slabý, je nutné ho úplne odstrániť a zrealizovať nové samonosné vrstvy v celej systémovej skladbe. Teda izoláciu proti zemnej vlhkosti, ak je terasa na teréne, spádový samonosný poter, hydroizolačnú vrstvu na jeho ochranu a následne nalepiť nášľapnú vrstvu a túto zaškárovať. Lepenie novej dlažby na pôvodnú je možné iba v prípade, že táto vykazuje dostatočnú prídržnosť k podkladu.
@peter_mapei Mohla by som sa ešte informovať, aká je dobrá izolácia proti zemnej vlhkosti? Do budúcna sa mi táto informácia zíde, keďže plánujem terasu po čase zrekonštruovať. Teraz na to nie sú financie, ale časom to chcem jednoznačne spraviť lebo nie je moc pekná
Profilova fotka
@anulienacka Ospravedlňujem sa za neskoršiu reakciu... :-( Izoláciou proti zemnej vlhkosti môžu byť asfaltové pásy, PVC fólia, alebo náterové bitúmenové izolácie, z nášho sortimentu produkty z radu Plastimul.
@peter_mapei Nevadí, hlavná vec je, že ste odpísali:-) A ktorá je podľa Vášho názoru najlepšia? Tie asfaltové pásy, PVC fólia alebo ten Plastimul? Aj keď som to teraz na rýchlo pozerala na Vašej stránke a je ich tam viacej druhov. Keď ten, tak ktorý presne? Ako viem ktorý bude najvhodnejší? Snáď mojimi otázkami moc neotravujem
Profilova fotka
@anulienacka Obchodníka otázkami nemôžete otravovať... :-D K asfaltový pásom a PVC fólii sa vyjadrovať nebudem, nakoľko ich nepredávame. V prípade produktovej rady Plastimul, výber je široký v závislosti od požiadavky na odolnosť /zemná vlhkosť, stojatá voda, tlaková voda, pasívna ochrana proti radónu,.../. Ak sa jedná iba o izoláciu proti zemnej vlhkosti, môžete použiť Plastimul Primer ako penetračnú vrstvu a Plastimul 1K Classic ako hydroizoláciu so spotrebou 2,6 kg/m2. A k výhodám oproti asfaltovým pásom. Logistika /nižšia hmotnosť=nižšie prepravné náklady, nižšie náklady na presun na stavenisku/, jednoduchšia aplikácia /za studena=bez použitia otvoreného ohňa/ valcom, štetcom, stierkou, striekaním, aplikácia bez spojov /riziko pretavenia, nedotavenia spojov/, možnosť aplikácie na vlhký podklad,... :-)
@peter_mapei To som teda rada :-):-) Lebo u nás je to tak, že ja mám všetko pozisťovať a potom už len možné riešenia poukazovať mužovi a čakať ako sa vyjadrí. Tomuto odbornému príspevku už až tak nerozumiem, ale jemu to ukážem a snáď bude vedieť. Je dosť možné, že sa obrátime práve na Vašu firmu :-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?