Ako ochrániť fasádu pred plesňami?

Profilova fotka
Napadnutie stien plesňami a riasami patrí v súčasnosti medzi najviac viditeľné problémy stavieb. Tento fenomén sa objavuje nielen na stenách historických budov, ale aj na nedávno postavených novostavbách alebo zateplených starších panelových domoch. Ako zabrániť, aby na vašu fasádu zohavili rušivé, neestetické fľaky?
Ta fotka je trochu zavadzajuca, ten dom vlavo evidentne presiel rekonstrukciou zapteplenim ale inak suhlasim, vela domov ma problem so "spinavou" fasadou.
Profilova fotka
@danculd ta fotka je navadzajuca na produkty ktore sa budu riesit v ďalšom prispevku 😂
Profilova fotka
@jankazb Tá fotka je referencia z Talianska, fakt tam nezatepľujú... :-D V každom prípade je to častý problém nielen na rodinných domoch, ale aj na bytovkách. Severné steny, steny v tienistom prostredí, príp. steny s nie príliš kvalitnou povrchovou úpravou, sa môžu do takéhoto stavu dostať prekvapivo rýchlo. Niekedy je to len otázka jednej zimy.
a nie je to skor mach ako plesen?
Profilova fotka
Môže byť, z tej fotky to neviem identifikovať. Druhy biologického napadnutia sú rôzne, machy, lišajníky, plesne,... V každom prípade však vieme aj proti takýmto "nepríjemnostiam" bojovať vhodným protiplesňovým systémom.
@peter_mapei tak uvedte akym systemom
Profilova fotka
Niekedy možno stačí si iba vybrat naozaj kvalitnú silikonovú povrchovú úpravu. Ak ale už k napadnutiu došlo, nezostáva nič iné, ako použiť protiplesňový systém. Ten v našej ponuke pozostáva z čistiaceho prostriedku Silancolor Cleaner Plus, základného náteru Silancolor Base Coat Plus a povrchovej úpravy Silancolor Tonacchino Plus. To plus pri každom produkte znamená, že obsahuje biocídne prísady a zabraňuje tak biologickým prvkom usadiť sa na ploche a prerásť do konštrukcie. Každý produkt zároveň obsahuje iný druh biocídnych prísad, a teda má veľmi dobré účinky proti širokej škále biologického napadnutia.
@peter_mapei ako zabrániť no v prvom rade vybrať si typ omietky alebo farby ktorá zložením tomuto zabraňuje ... a ak už je škoda napáchana a šetrilo sa tam kde nemalo tak dostupné čističe fasád .. u vášho produktu trochu nevýhoda nanášania inak recenzie sú dobré ;-) ...
Profilova fotka
@zuzanale S tým sa dá iba súhlasiť, v začiatkoch možno vyššia investícia do kvalitného systému s protiplesňovými účinkami zaručí výrazne dlhšiu životnosť fasády. A k tej nevýhode nanášania /asi myslíme Cleaner/ , nanášanie je v pohode, valcom, štetcom, striekaním, horšie je, že po určitom čase pôsobenia Cleaneru musíte fasádu naozaj dôkladne mechanicky vyčistiť. Pri vysokom stave znečistenia aj opakovane. Treba si však uvedomiť, že biologické napadnutie prerastá do štruktúry povrchovej úpravy aj armovacej vrstvy a my potrebujeme, aby sme biocídne prípravky dostali až ku koreňom. Toto sa povrchovým letmým vyčistením, vystriekaním nedosiahne. Aj z tohto dôvodu môžeme povedať, že náš systém je naozaj funkčný, i keď to pri aplikácii možno aj bolí. :-)
@peter_mapei uj zas mi chýba slovo malo byť čističe a ochrany fasád ... a myslela som skôr už ochranu ten silancolor lebo je to pasta a nanáša sa stierkou kdežto konkurencia či už colorlak alebo baumit má ochrany v tekutej forme a natierajú sa čiže jednoduchšia robota ......
Profilova fotka
Povrchová úprava je aj vo forme náteru, samozrejme... :-D Volá sa Silancolor Pittura Plus.
@peter_mapei s tou som sa zatiaľ nestretla ;-)
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@peter_mapei nebolo ucelom dni mapei odpovedat na otazky ??? To obludne vytvaranie tem je povrchna propaganda ... neprofesionalne :-( :-( :-(
Profilova fotka
@wolodymyr To bola otázka? :-D
Profilova fotka
@peter_mapei Ano od koho a komu ?? Nekomentujem uz. Vsetko raz skonci.
Profilova fotka
Ďakujem za Vašu diskusiu a otázky, ak sme niečo nestihli, som Vám k dispozícii cez poštu. :-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?