Ako môžete pri hrubej stavbe ušetriť so systémom Ytong?

Ytong ponúka stavebný systém, ktorý je veľmi jednoduchý na druhovosť výrobkov, čo umožňuje realizovať stavbu veľmi jednoducho, rýchlo a bez zbytočných chýb. To zároveň šetrí peniaze stavebníkovi - pri samotnej výstavbe, ako aj pri odstraňovaní chýb spôsobených nekvalitnou realizáciou.
Výhody hrubej neizolovanej steny oproti izolovanej: 1) Výrazne lacnejšia, pri malom zvýšení platieb za plyn. 2) Žiadne náklady v budúcnosti na riešenie problémov s izoláciou. 3) Menej vnútorných nosných stien, pretože širšia stena môže byť dlhšia. 4) Ušetrí sa na ochrane pred mikrovlnami, hrubšie steny tlmia lepšie.
Výhody pórobetónu oproti iným stavebným materiálom: 1) Ľahká realizácia sietí. 2) Netreba riešiť tepelný most stien na betónovej základovej doske. 3) Ľahká stavba a opravy. 4) Príjemný materiál - teplý na dotyk, suchý, rýchlo sa ohreje. 5) Tenké vnútorné omietky.
@radopp Tu mozem len suhlasit, nakolko velmi malo stavebnikov sa zaobera zivotnostou izolantu na fasade, ktoru pocas "zivota" stavby budu musiet urcite riesit a bude to stat nejake peniaze, ktore by mohli investovat inak.
Tym ze tvarnice Ytong maju vo vsetkych smeroch rovnake vlastnosti, tak je mozne pouzit takmer vsetky odrezky, ktore vzniknu pocas realizacie. Vznika velmi male mnozstvo odpadu a naviac odpada potreba pouzitia specializovanych tvaroviek napr. pri oknach, naroziach stavby, pri zalozeni prvého radu stavby a podobne...
Jasne, a ešte by som doplnil že sa s pórobetónom muruje ľahko. natiahne sa hrebeňom lepidlo, položí vodováha, poklepe sa gumeným kladivom a je to. Ale taká piplačka s tehlami, buď super presne to treba robiť alebo kopa malty. O montovaných stavbách už ani nehovorím koľko je to roboty.
@slavo_ytong vsetci vieme, ako taka stavba s odrezkov a medzerami vyplnenymi kyblami lepidla vyzera a izoluje... a co sa tyka zivotnosti izolantu, velmi pochybujem, ze za mojeho zivota budem musiet nejako EPS na fasade riesit.
Vyzerá úplne normále. Ak by sa mi chcelo, tak pohľadám príklady aké mali ľudia problémy s izoláciami.
asi nijak tak či tak stavba stojí peniaze....
@radopp Vyhody Modrej strechy s Radoppom: 1) Zabava! 2) Zabava! 3) Zabava! 4) širšia stena môže byť dlhšia.. No nekup to ;-) Ty postav najprv aspon kurin, ked chces mudrovat :-D
@gashtaan Samozrejme ze lepidlo nie je urcene na vyplnanie spar, pripadne nerovsnoti - lepidlo sluzi na lepenie tvarnic na vodorovnej loznej spare - na vyspravenie medzier je potrebne pouzit vyspravkovu maltu, ktora ma rovnake vlastnsoti ako samotne murivo. Izolacia na baze polystyrenu ma projektovanu zivotnost na urovni cca 25 rokov.
Profilova fotka
Ja napíšem nevýhody Ytongu a pod . materiálov.Moje postrehy. - Obrovská zbudovaná vlhkosť.Tuším má ytong normu pri predaji 65% .V reále býva aj cez 200%.Priečkové tvárnice a Porfix škoda komentovať. - Nedoriešené tepelné mosty u prekladov vencov a stropov a ak tak za nenormánu cenu. - Materiál sa ľahko ohreje ,ale aj veľmi rýchlo ochladne je potrebné takmer nonstop kúriť (na kotloch bežia čerpadlá a ventilátory , papajú elektrinu),neudrží teplotu na chvíľu vypnete kotol hneď je urosené okno (platí to aj u dutinkových tehlách). - tenké omietky na rozdiel od iných nepovažujem za výhodu - Tvárnice sa dodávajú nezriedka s poobíjanými rohmi ,popraskané najmä priečkové tvárnice skôr pripomínajú kopu Lego tvárnic ako stavebný materiál. Výhoda ktorú ste nespomenuly 0-vá radiácia. Čo sa týka kvality ,presnosti , menšej zabudovanej vlhkosti lámavosti , kvalitnejšie sú tvárnice z Ostravy.
@mesarosanton - Stavia sa na jar, cez leto sa nechá stavba bez okien prevetrať a bude zaručene suchá. - Mosty rieši projektant a nie je dôvod aby tam nejaké boli. Preklad sa spraví užší a zvonku sa naňho nalepí kúsok polystyrénu. Pri betónovom strope netrabe vence. U vencov alebo bet. strope sa to rieši podobne. - Akumuláciu má zabezpečiť niečo iné ako stena. Stena sa má rýchlo hriať, má byť na dotyk teplá a vytvárať tepelnú pohodu. Na akumuláciu je dobrý betónový strop alebo akumulačná nádrž ktorá pri kotli na drevo musí byť. - Tenké omietky sú lacné, rovné, dobre vyzerajú... Akumulácia vlhkosti pre nárazové vetranie oknami sa realizuje na betónovom strope, ktorý treba vyrovnať. - Ak sa s tvárnicami zle nemanipulovalo, nemajú dôvod byť popraskané. Trochu poobíjané rohy nevadia, stratia sa pod omietkou. Občas prasknutá tvárnica sa využije na koladanie v radoch, kde aj tak treba rezať. - Radiácia dnes nie je nulová nikde, vzhľadom na používanie jadrových zbraní a elektrární v minulosti. Dnes je bežné pozadie 10 µSv za deň. - V Ostrave robia biele tvárnice bez popolčeka?
Článok sa načítava...
@mesarosanton Ytong ma mokry vyrobny proces, pricom vlhkost tvarnic pri predaji je na urovni cca 35 %. Teplene mosty pri pouziti systémových prekladov nas system nevykazuje - vystuz prekladu je "zabalena" v porobetone. Pevnost, pripadne lamavost, ako ste napisali je zavisla od typu tvarnice z pohladu pevnosti a objemovej hmotnsoti.
@slavo_ytong k tej zivotnosti EPS 25rokov... toto je celkom zaujimave citanie http://www.svepomoci.cz/stavba-domu/d...
@radopp prirodzena radiacia tu bola odjakziva, davno pradavno predtym ako existovali nejake jadrove zbrane ci elektrarne.
@gashtaan Prečo si to myslíš? Na radiácii nie je nič prirodzené, bez človeka by nebola. Rádioaktívne izotopy majú logicky malý polčas rozpadu, napríklad Jód131 8 dní, Kobalt60 5 rokov, Stroncium90 20 rokov.
@mesarosanton na margo popraskanych tvarnic a obitych rohov. Z celej stavby som mal asi 20poskodenych tvarnic a vsetky mi bez mihnutia oka vymenili za neposkodene.
Ytong je dobrý matroš, dobre sa sním robí, minimum tepelných mostov, zateplit by ho bolo idealne multiporom ale to by sme sa asi nedoplatili
@radopp http://en.wikipedia.org/wiki/Backgrou... Bez radiácie by sme tu nesedeli a nepísali hlúposti na internet - bez radiácie by totiž nevznikali mutácie a evolúcia by nebola možná.
@gaiusmarius Fakt veríš že pomocou hrdze a havárií vznikli autá? Živé bytosti sú stvorené stroje a tie sa môžu len pokaziť. Ak si si nevšimol, tak podmienky na Zemi sa stále zhoršujú a táto planéta umiera.
@radopp napriklad zo slnka nam sem dochadza radiacia... a slnko urcite nevnimam ako nieco neprirodzene. A to nie je zdaleka jediny prirodny zdroj radiacie. http://www.boinc.sk/clanky/mame-sa-ba... http://en.wikipedia.org/wiki/Backgrou... http://www.physics.isu.edu/radinf/nat...
@radopp uff, podla toho, co si napisal @gaiusmarius je toto zrejme opat raz tema, kde ti je zbytocne argumentovat...
Chlapi nic proti diskusii, ale uz sme sa troska odklonili od temy...:o))
@gashtaan Radiácia zo Slnka tvorí len malú časť a v minulosti bola Zem chránená lepšie. Väčšinu radiácie na povrchu Zeme spôsobil človek. Je to podobné ako s elektromagnetickým znečistením.
@slavo_ytong Jasne, je to vaša téma.
Profilova fotka
@gashtaan fakt potrebujes debatovat s niekym kto tvrdi, ze neexistuje magneticke pole a radiacia ? :)
@majkoj Založ a sponzoruj si vlastnú diskusiu. Definuj si poriadne pojmy a možno pochopíš čo píšem. Napríklad tepelný odpor a tepelná strata nie je to isté. To je napríklad dôvod prečo sa oplatia hrubé pórobetónové steny.
Profilova fotka
@mesarosanton vysvetlis mi ako nejaky material moze mat 200 percentnu vlhkost, kedze sa to udava ako hmotnostny pomer ? :-D, Akoze 1kg ytongu ma 2kg vody v sebe ? Nebyvas nejak blizko radopp ? To tu pomaly vypada ako sutaz o to, kto napise vacsiu kravinu...
Profilova fotka
@majkoj @radopp páni, poprosím vás držať sa témy diskusie. K tej radiácii ste síce prešli postupne, ale v tejto diskusii by sa malo rozprávať o niečom inom :) môžete sa o tom porozprávať ďalej v inej diskusii alebo súkromne. Ďakujem, krásny deň prajem.

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?