Ako je to s ručením pri stavbe nového rodinného domu?

Profilova fotka
Ideme staviat novy rodinny dom na 10a pozemku...manzel pracuje ja zatial nie lebo som na materskej, chceme si vziat uver na stavbu, da sa rucit aj s pozemkom?lebo s nicim inym rucit nemozme..alebo musime mat rucitela?
Profilova fotka
@ajenka222 myslim ze by si mala trosku prestudovat MS alebo google :D pri najlepsom obehat banky... dnes staci uz rucit pozemkom, rozostavanaou stavbou - cize nemusite ziadneho rucitela zhanat a zatazovat napriklad rodicov.
Profilova fotka
@ajenka222, čo sa týka Poštovej banky, postupné čerpanie a financovanie postupnej výstavby rodinného domu nie je u nás zatiaľ možné. Praktická hypotéka môže byť zabezpečená len skolaudovaným rodinným domom alebo bytom. Spraviť by sa to dalo tak, že do doby kolaudácie vášho nového rodinného domu by ste založili napríklad byt/dom rodičov. Rodičia by nemuseli vstupovať do úveru ako ručitelia. Keď by bol váš dom skolaudovaný, mohli by ste záložné právo preniesť na neho. Ak by ste potrebovali sumu do 20 000 €, na výber by u nás bolo viac možností.
Profilova fotka
@pabk_angelika to su praktiky hadam 3roky stare ze zalozit byt rodicov nie? preco ich zatazovat.. hrozne podmienky.. tiez by som nechcel hypo ak mi ponuknu zalozenie bytu rodicov. Nikdy nevie clovek co sa stane, a radsej pridem o svoje ako o niekoho koho poprosim o pomoc... v tomto ako vidim postova banka .. ma este co dobiehat za ostat. komercnymi bankami :) nic v zlom..ale skoro vsteky banky su bez rucitela
Profilova fotka
@andyfoto, rodičia nemusia byť ručitelia, iba sa založí nehnuteľnosť, ktorú vlastnia, ak žiadateľ o hypotéku vlastnú nehnuteľnosť nemá. Za úver môže u nás žiadateľ momentálne ručiť skolaudovaným domom alebo bytom. A áno, uvedomujeme si, že sú míľniky, ktoré nás ešte čakajú :)
99% mladych ludi proste nechcu zatahovat do stavby financne svojich rodicov dovody su vzdy rozne .Este stastie ,ze sa daju nast banky kde to pochopili a su ochotny poskytnut hypoteku aj na rozostavany dom a moze sa rucit prave nim ....Ja osobne to nechapem , preco preboha by mali moji rodicia zalozit svoj byt ked mame kupeny pozemok a na nom hrubu stavbu ktora prevysuje samozrejme cenu ktoru si chceme pozicat .... :) a cim skor to dostavat .
@ajenka222 Dá sa ručiť aj pozemkom, ale banky akceptujú len 50% z ceny. :-( Napr. my sme kupovali pozemok za 45000 € a ak by sme ručili len ním, tak to nestačí ani na hrubú stavbu. Lepšie je postaviť hrubú stavbu a potom založiť pozemok už aj s hrubou stavbou. Vtedy si dáš urobiť znalecký posudok a získaš viac. ;-) A každá banka má iné podmienky.Treba si ich obehať. Nie všade musíš ručiť len skolaudovanou stavbou ako píše @pabk_angelika ;-)
Profilova fotka
@pabk_angelika myslim si ze nasi rodicia si zasluzia dostojnu starobu bez toho, aby im deti zakladali ich strechu nad hlavou. zalozit majetok niekoho ineho nie je "iba".. naozaj nic v zlom :-) este stastie ze existuju aj ine banky ktore sa za takychto podmienok o klienta pobiju :-)
Profilova fotka
@ajenka222, @ninka23, @juskovci, @kollega - súhlasím s vami, sú aj iné možnosti. Samozrejme, že si vždy treba porovnať ponuky viacerých bánk a vybrať si tú, v ktorej sa vám úver najviac oplatí. Snažila som sa priblížiť, čo je a čo zatiaľ nie je možné v Poštovej banke. Na nových produktoch a vylepšeniach pracujeme. Chvíľku to však pri bankových produktoch trvá. Ďakujem vám za vaše za názory a podnety. Pripájam link na všeobecný návod, ako si vybrať pre vás tú najvýhodnejšiu hypotéku: http://www.postovabanka.sk/sk/rok-roz... Verím, že bude nápomocný.
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?