Ako dosiahnuť ticho v dome/byte?

Profilova fotka
Už niekoľko rokov pozorujeme neustále zvyšovanie hluku v našom okolí, ak sa k tomu ešte pridá nová hi-fi sústava u susedov je náročné dosiahnuť pocit ticha. Z čoho sa má skladať stena, aby nebolo počuť hluk od susedov? Ako dostatočne znížiť hluk od susedov z vedľajšieho bytu? Ako spraviť napojenia stien, aby sa neprenášal hluk? Ako spraviť podlahu, aby nebolo počuť susedov?
Systémov je na to viacero :) No žiadny nie je účinný na sto percent, a hluk vždy aj tak prejde ... Je to daň za bývanie v byte a zase bývanie v byte je väčšinou daň za túžbu ostať bývať v meste ...
jedina moznost, aby nebolo pocut hluk od susedov je, zaizolovat stranu susedov... no nepocul som o tom, ze by sa k tomu susedov niekomu podarilo dokopat.
štuple do uší
v byte len taketo nieco
Profilova fotka
Ahojte, ďakujeme za váše príspevky do dnešnej diskusie :-) . Všetky ďalšie otázky na naše izolácie zodpovieme s kolegami hneď ako sa dostaneme opäť k počítačom ale najneskôr v priebehu pondelka 10.5. Prajem príjemné prežitie predĺženého víkendu.
Divna debata.Pan od isoveru polozi 10 otazok a potom je cely den ticho a stretneme sa opat v pondelok 8-) .To mohol radsej napisat nejake riesenia a potom rozvijat diskusiu.
veru divny chat, berte to z nadhladom ;-) vsak aj tak je predlzeny vikend ze
@kuracinarez keby to boli len tito, ale vidim to tento rok u vsetkych. TOTALNE NEZVLADNUTY MARKETING!!! To hned mohli tie prachy splachnut dole toaletou. Zjavne stavebne firmy nemaju vedenie, ktore by rozumelo marketingu a tak to nevedia ustrazit. Ale co sa cudujeme, ked na Slovensku hocikto robi hocico, aj o com nema najmensieho paru.
No je pondelok vecer a odpovede ziadne.Zdalo sa ze pan z isoveru polozil recnicke otazky,ale asi to tak nieje.Zrejme sa chcel on od nas dozvediet ako odhlucnit byt.
neruste ich este maju weekend, maju to tam kde su tak odhlucnene ze zaspali
Profilova fotka
@lubk0 To máš pravdu. Najlepšie je to riešiť prípad od prípadu. Na tom, že akustika je čoraz viac aktuálna téma sa zhodneme asi všetci. Ak zaizoluješ strop, stenu (najčastejší prípad), hladinu hluku ponížiš možno o ½, no na 100% ho neodstrániš. Nezabrániš prenosu hluku konštrukciou a cez otvory. To by si sa musel celý priestor odizovolavať a očakávaný výsledok sa nemusí rovnať vynaloženým nákladom.
Profilova fotka
@gashtaan Správna pripomienka, hluk je potrebné riešiť vždy od zdroja, vtedy je to najúčinnejšie. Je potrebné vedieť aký silný je zdroj hluku a potom navrhnúť opatrenia, väčšinou to končí na financiách. V bytových domoch na susedských vzťahoch. Máš pravdu, asi máloktorého suseda nahovoríš aby si rozbil podlahy a ulahodil tvojmu sluchu, asi ani keby si mu to financoval. Poznám prípad, keď staršia pani nezvládla nových susedov nad sebou a odsťahovala sa. Po čase sa dozvedela, že sa odsťahovali aj “noví“ susedia, lebo im nevyhovovala veľkosť bytu, ...
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@slavoslav Ak máte čas, pozrite si: http://www.isover-akustika.cz/#/slide...
Profilova fotka
@kuracinarez Problémy s akustikou by som nezovšeobecňoval. Riešenie, pozri princíp: hmota-pružina (izolant)-hmota. Veľa krát sa stáva, že skladba konštrukcie je navrhnutá správne, ale nie je dotiahnuté napojenie na konštrukcie (napríklad priečka na obvodovú stenu) Konštrukcie – disponujeme viac ako 600 meraniami z certifikovaných akustických laboratórií v Európe. Ak budete mať konkrétny problém radi pomôžeme, napíšte na: vladimir.balent@saint-gobain.com. Rada – ak riešite sadrokartónovú priečku, veľmi zjednodušene čo 1 cm izolácie, to 1 dB. Pri výbere materiálov si všímajte v technickom liste – súčiniteľ pohltivosti α. Napríklad: http://www.isover.sk/repository/downl...
Profilova fotka
Ahojte, ak by ste mali otázky ohľadom akustických izolácií zastihnete nás na e-maile: info@isover.sk.
Profilova fotka
Stačí povedať žene, že si nemôže kúpiť nové topánky a mám doma minimálne tri týždne ticho. :-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?