Aké máte skúsenosti s inteligentnou domácnosťou?

Profilova fotka
Ak sa niekto z vás už stretol s prvkami alebo vychytávkami inteligentnej domácnosti či už osobne alebo sprostredkovane, budem rád, ak sa podelíte o svoje skúsenosti a možno aj nejaké zaujímavé zážitky. ;-)
Ja si idem navrhovať inteligentnú domácnosť na trošku pokročilejšej úrovni, Máme projekt tak sa to dobre plánuje od začiatku. Chcel by som určite naťahať popri silnoprúde aj slaboprúd ku každej zásuvke, nejaké to stmievanie tam kde to je treba, určite chcem riadené ovládanie teplovodného vykurovania, vonkajšie rolety alebo žalúzie, možno zavlažovanie riadené podľa vlhkosti a tak :).. Riešenie mám už vybraté od konkurencie :)
Profilova fotka
ovládajú svetlá mobilom? Gitka, to viem aj ja. Milanko, pozri, či som vypla žehličku! Asi horí... 8-)
Ovládanie na diaľku to je asi tá menej podstatná funkcia si myslím.. je to také na ohurovanie susedov, ako v tej reklame.. podstatnejšie je podľa mňa to, že sa zautomatizuje a zoptimalizuje všetko čo sa robí buď separátne (kúrenie, vetranie, tienenie), alebo manuálne... tam to má veľký potenciál...
Profilova fotka
@topvideo nám sa reklama tiež páči, snáď bude mať kladný dopad na edukáciu širšej verejnosti o inteligentnej domácnosti :)
Profilova fotka
@mareksed Tiež si myslíme, že inteligetná domácnosť sa bude posúvať viac smerom k automatizácii než len k ovládaniu na diaľku.
Profilova fotka
@mareksed Dobrý deň, je fajn, že máte časové aj finančné možnosti, aby ste ingeligentnú domácnosť mohli riešiť týmto spôsobom. Našou stratégiou bolo priniesť riešenie pre domy aj byty (novšie aj staršie), ktoré bude cenovo dostupné pre široké skupiny obyvateľstva. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ísť do bezdrôtového riešenia, ktoré vyjde zákazníka v základnej verzii do 10 € mesačne. Budeme radi, ak nám na tento profil dáte v budúcnosti vedieť Vaše skúsenosti.
Profilova fotka
Zdravím, ďakujem, že ste sa zapojili do diskusie o skúsenostiach s inteligentnou domácnosťou. Na dnes sa s vami lúčim a teším sa na pokračovanie v diskusii zajtra ráno.
@ivan_zeon No nikdy to nie je lacnejšie takto riešiť ako práve keď sa stavia :).. takže minimálne si to predpripravím a natahám káble na to, či už aj zapojím všetko ako chcem je otázka budgetu čo mi na finalizáciu ostane. Vzhľadom na to že som certifikovaný partner jednej vašej konkurencie, tak tie ceny nie sú taký problém keďže som relatívne vyškolený a dosť veľká položka zo všetkého je práve ten návrh a montáž, čo si budem robiť sám. U Vášho riešenia viem že tá montáž je niekde inde, ale zase aj možnosti máte trošku menšie ako systémový riešitelia ako napr. Loxone, iNELS a i. No ale v každom prípade vám fandím, lebo povedomie o inteligentných domácnostiach je dosť nízke a takáto "masovka" ako máte vy to môže trošku vylepšiť a ukázať ľuďom, že to nie je len pre horných 10 tisíc..
Profilova fotka
@mareksed Dobrý deň, držím palce, aby riešenie, ktoré si robíte na mieru, splnilo vaše očakávania a budem rád, keď nám sem potom napíšete, ako to všetko dopadlo a ako to funguje. Prajem pekný deň.
@ivan_zeon Ďakujem. To ešte potrvá, nakoľko sme ešte len pri projektovej dokumentácií :) Ale v priebehu stavby a keď budú projekty na riadenie, tak to určite zverejním na skritizovanie pléna :)
Ja som oslovil spolocnost ktora sa zaobera intel. elektroinstalaciou. Paci sa mi, ze nejde ani tak o ovladanie domu, ale naozaj o automatizovanie. Je tam moznost vsetko ovladat na dialku z mobilu, ale skor sa mi paci to, ze to nie je potrebne. Vsetko zo vsetkym spolupracuje.
Profilova fotka
@aimmartin Dobrý deň, ďakujeme za príspevok. Ako sme už v druhej diskusii poznamenali, tiež sa nazdávame, že tým hlavným smerom v inteligentných domácnostiach v budúcnosti bude skôr automatizácia než len samotné ovládanie cez mobil.
Článok sa načítava...
Drobna otazka. IE zatial neplanujem, dom je zatial vo faze hrubej stavby. AK budem tahat elektroinstalaciu, postaci ako predpriprava potiahnut ku kazemu vypinacu/zasuvke (z rozvadzaca) jeden/dva pary signaloveho vodica? Podotazka, tahat ho subezne s 230V alebo inou cestou aby nevzniklo rusenie?
Profilova fotka
@epto Dobrý deň, záleží na tom, či chcete do inteligentného systému zahrnúť aj inteligentné osvetlenie. Ak áno, tak je vhodné viesť signálové vodiče ku každému vypínaču. Ak sú signálové vodiče ťahané súbežne s 230 V, môže nastať rušenie. Ak plánujete kompletný inteligentný systém, odporúčame vám konzultovať to s firmou, ktorá vám bude zastrešovať realizáciu.
Profilova fotka
Želám pekný podvečer, na dnes sa s vami lúčim a teším sa na pokračovanie v diskusii zajtra.
Profilova fotka
Pekný večer, dnes sa diskutovalo viac v iných diskusiách s témou inteligentnej domácnosti, ale aj táto diskusia je stále otvorená a teším sa už zajtra na vaše osobné alebo sprostredkované skúsenosti s inteligentnou domácnosťou.
Profilova fotka
@ivan_zeon viete spravit porovnanie s aktualne presadzovanou sluzbou telekou magenta smart home v com su jej a v com su vase vyhody jednuche porovnanie pripadne aj financne porovnanie co viete naviac oproti tejto konkurencii co v pripade straty signalu medzi jednotlivymi komponentami co v pripade straty signalu na centralu co v pripade ze v niektorom komponente dojde bateria co v pripade vypadku elenrgie co v pripade elektickeho vyboja(blesk) v ovzdusi ( vzhladom ze komunikacia prebieha bezdratovo ) ( rusenie nabudenie napatia .. klasicka IE ma vedenie tienene ktore je uzemnene) .....
Profilova fotka
@sappa Dobrý deň, základný balík ZEON Smart Domov obsahuje riadiacu jednotku, dverový senzor, pohybový senzor, dymový senzor, smart zásuvku a smart tlačidlo, a to za 9,90 € mesačne. Po 24 splátkach sú zariadenia vaše, nič už neplatíte a zariadenia aj aplikácia sú naďalej plne funkčné. Základný balík od Telekomu obsahuje len riadiacu jednotku, dverový senzor a pohybový senzor, a to za 10,99 € mesačne.Túto sumu ale platíte počas celej doby využívania služby, pretože ak by ste prestali platiť, prístup do aplikácie vám zrušia a zariadenia sú vám nanič. Čiže je zjavné, že so ZEON máte viac muziky za menej peňazí. Aplikácia ZEON Smart Domov je užívateľsky výrazne jednoduchšia a prívetivejšia, čo potvrdila aj recenzia odborného časopisu Techbox vo svojom čísle 05/2017.
Profilova fotka
Dobrý deň, dnes sa s vami lúčim. Na všetky otázky, ktoré pribudnú cez víkend odpoviem v pondelok. Prajem pohodový víkend :)
Profilova fotka
Dobrý deň, dni so značkou ZEON sa nám dnešným dňom končia. Rád by som sa všetkým touto cestou poďakoval za vaše príspevky a názory. Ak by ste mali k téme inteligentnej domácnosti ešte nejaké otázky, napíšte nám, prosím, na kontakt@zeon.sk. S pozdravom, Ivan
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?