Aká pracovná doska vám v kuchyni najviac vyhovuje?

Profilova fotka
Súčasné technológie ponúkajú množstvo materiálov a prevedení. Základom spokojnosti je teda správna voľba materiálu s jednoduchou údržbou a dizajnom, ktorý sa vám páči.
1
2
Mne sa páčia dosky vcelku. Niekde som videla že každá skrinka mala nad sebou kus pracovnej dosky. Keď sa tam vyleje voda tak to je katastrofa. Alebo sa mi nepáčia také kovové spoje pracovných dosiek.
mne sa zase velmi paci dekor dreva
Profilova fotka
Quartz
My by sme chceli pracovnu dosku z dreva. Mate niekto skusenosti, ze ake su vyhody a nevyhody? Popripade aka je cena oproti laminatu?
Profilova fotka
Ja by som velmi rada vedela,ake su moznosti spojov medzi prac.doskou a zastenou...tie hrube listy sa mi vobec nepacia-vo farbe prac.dosky,alebo nerezove...viete mi poradit,ako sa da vyriesit tento spoj inac?Neexistuju nejake tenucke listy?Viem,ze su aj bezspojove-pri um.kameni,ale je to draha zalezitost.Pytam sa na klasicke prac.dosky napr.Egger
Profilova fotka
@gabkazabka dá sa to spraviť aj tak, že zástena sa položí na pracovnú dosku a ten rohový spoj sa jednoducho utesní silikónom.
Profilova fotka
nám montovali kuchyňu profíci a spoj nie je ani vidieť...pôvodne sme chceli dať pracovnú dosku Egger, tie sú ale šialene drahé a bol by z nich veľký odpad. tak sme nakoniec lúpili aj prac. dosku v ikei a sme spoojní....
Profilova fotka
@prirodokochac vdaka,presne o tejto variante uvazujeme,ale asi sa s tym treba trosku pohrat,aby to dobre vyzeralo,vsak?
Profilova fotka
@gabkazabka máš pravdu, ponáhľať sa s tým neoplatí. Chce to čas a trpezlivosť. Ale potom výsledok stojí zato...
Profilova fotka
Ahojte priatelia, vidím že téma pracovných dosiek vás zaujala. To je správne, pretože si určite uvedomujete, že je to v podstate najviac namáhaný povrch v kuchyni a treba pri jeho výbere klásť vysoký dôraz na vlastnosti spojené s materiálom. Napríklad u nás v Oresi ku všetkým kuchynským linkám ponúkame pracovné dosky s postformingom od firmy Egger, pretože majú v pomere cena a kvalita, funkčnosť vynikajúce vlastnosti.
Profilova fotka
Čo by ste povedali na drevo? Dodá vašemu interiéru teplý a exkluzívny vzhľad. Doska je lepená z vyberaných lamiel z prírodného dreva, lepených vodovzdorným lepidlom. Povrchová odolnosť a farebná stálosť je zabezpečená tvrdeným olejovým voskom vďaka ktorému je pracovná doska prakticky bez údržby.
Profilova fotka

Článok sa načítava...
@oresi_tibor mne sa veľmi páčia pracovné dosky a zásteny z corianu. Raz, keď budem veľká, tak ju možno .... Aj mramor by mi vyhovoval. Hlavne pri pečení ...Možno raz...Drevo si tiež viem predstaviť /aj pracovnú dosku, aj zástenu/. Len neviem, či nie som lenivá na jeho údržbu, teda impregnáciu, či ako sa tomu hovorí . Len drevo sa nedá tak prehnúť ako corian, aby pracovná doska prešla súvisle do zásteny. Hanák to tak už má a je to bomba.
toto sa mne paci velmi a akoje rieseny spoj so zastenou?
Profilova fotka
@evabb35 Milá evabb35, vidím že máš prehľad aj o exkluzívnejších materiáloch. Na masívne pracovné dosky sa používajú najčastejšie tri povrchové úpravy, ľanový olej, ktorý si vyžaduje pravidelnú údržbu a olejovosk, prípadne olejovosk s tvrdidlom, ktoré sú úplne bezúdržbové a povrch je po ich aplikácií mimoriadne odolný, aspoň tieto povrchové úpravy sú k dispozícií na pracovných doskách, ktoré v Oresi ponúkame.
@oresi_tibor Pri poslednej kuchyni som zvažovala drevo, lebo zástena by sa neleskla. Len predsa drevo reaguje aj na svetlo, aj na vlhkosť, aj na teplo zmenou sfarbenia, možno pri impregnácii či ako to mám nazvať je to iné. Možno raz...A raz darmo pri drevených doskách je menší výber farebného prevedenia...a pokiaľ si pamätám tak drevené dosky neboli také hladké, možno to záleží od opracovania, neviem, ale nakoniec ten povrch ma odradil.
Profilova fotka
Ako už evabb35 spomenula vo svojom príspevku pracovné dosky z corianu sú dosť in. Vďaka svojmu bezškárovému prevedeniu ponúkajú perfektnú údržbu a 100% hygienu. Materiál je odolný voči škvrnám a nenasiakavý, čiže tekutiny, plesne, škvrny a pachy nemajú šancu :-)
Profilova fotka
@evabb35 Masívne dosky ktoré má Oresi v ponuke sú z prírodne sfarbených aj cudzokrajných drevín, ktoré nie sú impregnované.Čiže farebná stálosť je istá. Momentálne máme na výber z dvanástich rôznych odtieňov dreva. Odolnosť proti farebným zmenám, tepelným a vlhkostným vplyvom je zabezpečená aplikovaním špeciálnej povrchovej úpravy, ktorá tiež dotvorí krásny vzhľad a príjemný hladký povrch. Príď sa presvedčiť a pohľadiť si takú dosku na na niektoré z našich kuchynských štúdií ;-)
Profilova fotka
Vieme všetci, že kameň patrí medzi najtvrdšie a najodolnešie materiály. Kamenné dosky majú teda v tomto smere jedinečné vlastnosti, sú odolné voči poškriabaniu, nárazu, nasiakavosti a nečistotám pritom farebne stále.
Profilova fotka
@tatianka.g spoj so zástenou môže byť riešený nenápadnou tesniacou (kryciou) lištou, alebo decentnou linkou transparentného silikónu, ktorá plní svoju tesniacu funkciu a zároveň je takmer neviditeľná a vyzerá to naozaj skvele.
žula ;-) naj :-)
jednoznacne najlepsi material je podla mna kamen :-) nie je o com. Corian je krasny ale pozor na flaky, výhodou je ze sa da opravovat...
ak by sme sa bavili o cenach, pre porovnanie, a zobrali len vyrobcov a produkty s vybornou kvalitou v akych cenach by sa pohyboval bezny meter pracovnej dosky (skusme zaratat aj naklady na instalaciu, rezanie a pod.), berme to len orientacne. a mozno by bolo skvele vediet aj hlavne nevyhody jednotlivych materialov. - kamen, napr. zula? pouzivaju sa aj ine? - kvalitne odolne drevo - korian - drevotrieska vo vynikajucej kvalite
Profilova fotka
U mna vedie Zodiaq. Lebo je nenasiakavy a da sa z neho urobit aj integrovany kuchynsky dres. A oproti Corianu je vraj odolnejsi (voci skrabancom a narazom). Samozrejme je rozdiel v tom co by sa mi pacilo a na co nam staci rozpocet ;-)
Profilova fotka
@kashina pokiaľ sa chceme baviť o cenách tak to bude naozaj len orientačne, aspoň pre nejakú predstavu.Takže cena za bežný meter: corian 600 € , žula 800€, masív 150 €, drevotrieska s postformingom 40€. Všetky prednosti materiálov som sa snažil aspoň trochu popísať pri každej vloženej fotke. Dúfam že ti to takto stačí. :-)
@oresi_tibor dik, staci, staci, ja kuchynu momentalne neriesim, len dufam, ze najblizsie rok az dva budem (v novom dome) a taka zakladna predstava staci, beriem, ze je brutalne orientacna ;-)
@miyajima Zodiaq je pre mna novinka, doteraz som o tom nepocula ... co sme tu este nevymenovali z u nas dostupnych materialov?
Profilova fotka
Ešte by som chcel naozaj pripomenúť to, že cena za materiály ako sú corian, žula, ale aj masív je dosť špecifická záležitosť, pretože tieto dosky sú vám doslova ,,ušité" na vašu kuchynskú linku, podľa vášho gusta a samozrejme peňaženky :-). Cena sa môže odvíjať od hrúbky, šírky, povrchu, doplnkov v podobe integrovaných odkladacích plôch, výrezov na batériu a pod. Všetky popisované materiály sú dosť moderné s vynikajúcimi vlastnosťami, ale musím vyzdvihnúť aj klasické pracovné dosky s postformingom, ktoré dokážu svojimi vlastnosťami a výbornou cenou uspokojiť aj náročného zákazníka.
Ja som vedela,že chcem bielu dosku, tak nebolo veľmi o čom, vybrali sme si corian a som z neho nadšená. Aj nabudúce by som si ho vybrala aj napriek tej cene. Je úžasný na údržbu, najprv som dávala pozor,ale už to neriesim, je skvelý.
Profilova fotka
@kashina zodiaq je vlastne quartz ;-) my mame napriklad silestone, tiez quartz :-) :-)
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?