Zvýšenie výšku krbu (kachle)

Ahojte, Potrebujem radu. Priateľke moc nepáči, že z krbu máme vývod komína z hora, aj napriek tomu že mám tam len koleno :-| Našťastie krb má aj zadný vývod na komín, ale keď chcem takto spraviť, tak musím ho zdvihnúť cca o 20 cm. Ako by sa dalo najlepšie spraviť, aby aj nejako vyzeralo? Prikladám aj fotku Ďakujem za rady a nápady
Odpovedať
@kubistar Podmurovať Ytongom a podmurovku obložiť tou istou dlažbou, ako je okolo. V podmurovke môžeš spraviť úložný priestor na drevo. Teda ak je to dlažba. Ale to vyzerá skôr na laminát alebo vinyl. V tom prípade nemáš krb v súlade s normou. Pod krbom a okolo neho v určite vzdialenosti musíš mať nehorľavé materiály - sklo, dlažbu a pod. Pod ním nesmie byť nič horľavé.
Odpovedať
@chrobak7 díky, aj mne napadlo niečo podobné riešenie. Samozrejme krb zatiaľ mám len provizórne. Pod krbom je plávajúca podlaha
Odpovedať
@kubistar Plávajúca podlaha aká? Drevo? Laminát? Vinyl? Pod krbom to musíš vyrezať a dať niečo nehorľavé. Alebo položiť na to hrubú sklenenú tabuľu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pod krbom vyrezat lebo musí stať na pevnom podklade, čo plávajúca podlaha nie je. A k tej horlavosti... Mame laminatovu podlahu pred krbom už 8rokov bez známky poškodenia. Občas uhlík vypadne ale ten zoberiem lopatkou. Skúsili sme vopred takto horlavosti a v pohode, nehorí. Dlažba okolo sa nám nepáčila a upratovať sklo, pod ním... Tiež nie.
Odpovedať
Teraz narýchlo neviem, myslím, že laminát. Pod krb plánujem dať aspoň 0,5 cm sklo a za krbom tú reflexnú hliníkovú fóliu Ps.: A aká vzdialenosť musí byť medzi stenou a rúrou poprípade stenou a krbom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?