Zrezanie dveri kvôli rekuperacii?

Prosim tych, co mate rekuperacku, ako mate riesane zrezanie z dveri kvoli cirkulacii vzduchu? Dakujem.
Odpovedať
@mimidlo mozes to poriesit aj mriezkou, nemusis zrezavat z dveri
Odpovedať
@catscan tomu sa chcem prave vyhnut
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo načo potrebujete zrezavať, rekperacia má riešiť prívod a odvod v každej miestnosti potrubím
Odpovedať
@jan45 v RD ma rekuperacia ma rieseny privod potrubim a odvod zvycajne medzerou prah-dvere @mimidlo privod do miestnosti mate napr. 100mm spiro ruru tak zratate plochu rierezu, medzeru urobite s cca takou istou plochou, ak mate sklenene dvere tak mate vacsi problem.
Odpovedať
@jan45 do spalni a obytnych miestnosti privod vzduchu a wc,kupelne,kumbal tam ide popod bezprah.dvere vzduch a stade odvod.
Odpovedať
sklenen treba uz vyrobit tak aby mali odtah popod @jano2007
Odpovedať
@atlaska to poradte mimidlo aby nezabudla ak maju aj sklenene, ja to viem
Odpovedať
@jan45 vacsinou sa deli dom na ciste a spinave casti. ciste = obyvacia miestnost, spalne a izby = privod a zvysok = spinave = odtah vzduchu. pokial su vyvody zo stropu, vacsinou sa odporuca premiesavanie v miestnostiach popod dvere. @mimidlo netreba zrezavat, staci objednat kratsie. podobne ako Havlove gate ;-) :-D
Odpovedať
@mimidlo A o kolko kradsie? privod vzduchu ak ma priemer napr. 10cm to je necelych 80cm2, 80ky dvere maju sirku kridla cca 70cm, ked bude mat spara prah-dvere 10-12mm mate to v suchu.
Odpovedať
@mimidlo dvere sa trochu dvihnu, prahova lista sa trochu znizi, staci medzera 0,5 az 1 cm
Odpovedať
tie privody su aj tak skrtene tym 80cm2 je absolutna plocha
Odpovedať
@jano2007 vobec netreba pocitat prietoky, medzera sa nechava od oka. V podstate staci trochu zodvihnut dvere na pantoch a vynechat prechodove listy. Ja mam masivne prietoky, nikdy nebol problem, dvere su aj tak malokedy vsetky zavrete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto99 ja som to od oka nerobil a chcel som si byt isty ze prietoku vzduchu nebude nahodov branit taka banalna vec ako tesne prahy vazeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo nezrezavali. je tam fuga asi 0.5 cm. staci to. rekuperacie ide na najnizsie otacky. je to v pohode.
Odpovedať
@silviu presne niekde ani my nemame kratsie, len tieto su stale zavrete a su z velkeho priestoru preto s oboje kratsie asi o 1cm. nerusi to , nikdy sa ziadna navsteva nad tym nepozastavila,kto sa tam uz pozera.
Odpovedať
Ja som si objednával dvere rovno s výrezom spodkov (Polskone). Je tam dostatočný výrez...myslím si že až moc :( Prahy nemám, resp. len tenkú prechodovú lištu. Dnes by som sa na to vykašlal a radšej len trochu zdvihol dvere, tak ako ostatní :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja mne to vysvetľovať netreba, , stavebnú fyziku poznám, môžem to navrhovať,
Odpovedať
Do technickej miestnosti pod schodami, kde je kotol, sme akosi pozabudliporiesit odvetravanie, co s tym teraz? Pri kolaudacii nam navrhli dat dvere s mriezkou, bude to stacit? alebo mame radsej dodatocne vyvrtat nejaku ruru ( fasadu uz mame)? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?