Znacka elektrickeho kotla

viete poradit znacku elektrickeho kotla cca 6-9 kW
Odpovedať
1
2
Protherm!
Odpovedať
Protherm Raja 12k bol lacnejsi ako 9k. Spotreba je u elektrokotla rovnaka bez ohladu na vykon. Teda riadne vysokaaaa :-D . Vyborna a ticha masina. Ani sa neoplati dat zapajat revizakovi, kotle vobec sa nekazia.
Odpovedať
@pitt2701 je to asi jedno, berte podľa ceny, tuším najlacnejšie vyjde Attack
Odpovedať
@pitt2701 ja som objednal raja 6k z ciech, o 100e lacnejsia ako u nas, pritom sa to vyraba na zahori ... nahodil som to s vodarom, zapojil sam. Tym padom myslim padla zaruka, ked to nezapaja nejaky ich certifikovany ony, ale neriesim ...
Odpovedať
@peto99 po zhoreni domu hladajte revizaka ktory vam da potvrdenie o spusteni pre poistovnu pri poistnej udalosti.
Odpovedať
@gkrivanek kolko poziarov uz sposobil elektrokotol? revizie nie su povinne, a kotol zapajal elektrikar
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 Su povinne kvoli zaruke,odosiela sa priamo do Prothermu vyplneny zarucny ukon,potvrdeny servisakom,ale ako som sa sam presvedcil,je to zbytocne tie prehliadky absolvovat a platit,pretoze v zaruke sa mi pokazil nejaky havarijny ventil,zacala z neho kvapkat voda a opravu som si v zaruke v 2 roku zaplatil sam :-( Nebolo to nic nakladne,ale ocakaval by som vymenu v zaruke. Ale inak Protherm raja dobra znacka.Inak funguje uz 4 rok bezproblemov a aj usporne.
Odpovedať
@peto99 revizie su povinne pre poistovnu! Ani prd nepreplatia pri poistnej udalosti .oni hladaju zamienku ako neplatit. Vyzaduju reviziu komina kotla a elektroinstalacie.
Odpovedať
@gkrivanek revizia elektroinstalacie a komina samozrejme ano, ale zeby elektrokotla? to mozem robit aj reviziu bojlera, pracky, indukcie a truby? indukcia s tubou ma podobny prikon 10 kW a poziar je ovela pravdepodobnejsi :-| Poistovne si najdu zamienku vzdy, mne nepreplatili sporak preto, lebo som ho odniesol z bytu, hoci som mal fotky.
Odpovedať
@zirafak kvoli zaruke je revizia zbytocna, kotle sa skoro nekazia
Odpovedať
a mate niekto skúsenosti aj s attack ?
Odpovedať
a ked pri poziari vsetky revizie zhoria ? :)))))?)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pitt2701 pytas si kopie,alebo ak si frajer mas ich naskenovane a ulozene mimo dom na nejakom mediu :-D aj takych poznam.
Odpovedať
@atlaska a originaly kde necham ked si pytam kopie
Odpovedať
ved tie ti zhoria, nie? @pitt2701
Odpovedať
@atlaska s kopie kde budu :D
Odpovedať
ved pisem mimo dom - u rodicov, u brata , v praci, v bankovom sejfe kde len chces. A kopiu si vypytas od servisnej firmy, od kominara. @pitt2701
Odpovedať
@peto99 kolko mate rocnu spotrebu
Odpovedať
@pitt2701 Protherm Raja 12 kW kurenie cisto podlahovkou 8-9 MWh /950-1100 Eur/, pri dokurovani klimou 5-6 MWh /600-700/. Klima ma navyse rychly nabeh kurenia a samozrejme chladi v lete. Bungalov 130 m2 - Bckovy.
Odpovedať
@peto99 takze kotol + klima cca 1700 eur rocne ?
Odpovedať
@peto99 uz som pochopil ... to nie je hrozne ... ked sem tam prekurim v krbe tak parada
Odpovedať
@peto99 a kotol regulujete manualne ci mate nejake termostaty? inak da sa nejake casovanie nastavit na nom ?? napriklad ze nastavite ked ste v robote iba temperovanie ... nejaky casovac - priamo na kotli
Odpovedať
@pitt2701 treba kupit termostat Protherm Exacontrol, da sa nastavit rozna teplota na cely tyzden
Odpovedať
@peto99 a to je termostat ? lebo nechcem ho mat v kazdom okruhu a ked zakurim v krbe nemusi jeden to vyhodnotit spravne... v obyvacke bude horuco a ak termostat bude v chodbe tak bude kurit aj podlahovka v obyvacke
Odpovedať
@pitt2701 kym zareaguje podlahovka a teda jej teplota tak uz davno bude z termostatu dalsia zmena
Odpovedať
@doors454 a ten termostat satci jeden niekde v strede domu ?
Odpovedať
@pitt2701 staci jeden niekde daleko od krbu v strede domu, bez termostatu sa kotol neda ovladat. Ak budes chciet usetrit, budes musiet kurit casto, nestaci cez vikend. Preto nemam krb, ale klimu. Okrem toho je obcas chladno iba rano v maji a septembri, to budes kurit rano?
Odpovedať
@peto99 a daju sa na rozdelovaci nevyuzivane izby nastavit tak aby iba temperovalo v tych izbach ?
Odpovedať
@pitt2701 to je u vodnej podlahovky problem: aby bolo teplejsie kde chceme a nechceme. Vodna sa reguluje tazsie ako droty. da sa to priskrtit na ventiloch v rozdelovaci.
Odpovedať
@peto99 tak pokial to ide na rozdelovaci tak je dobre
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?