Zmiešavanie vody pre podlahové kúrenie

Zdravím. Ako na úpravu (zmiešavanie vody)? Rodinný dom dve podlažia s podlahovkou cca 2x90m2. Na poschodí rozdeľovač 7 okruhov a na prízemí 10 okruhov. Kúriť plánujem kotlom na tuhe palivo a elektrinou + zásobník na vodu. No neviem či je lepšie do každého rozdeľovača dať čerpadlo a trojcestný ventil a dotiahnuť priamo horúcu vodu z nádrže alebo namiešať tu vodu priamo pri zdroji a doviesť do rozdeľovačov. Rozdeľovače sú na chodbách. Neprodukujú čerpadlá hluk? Ďakujem za názory.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan23 ak pevné oalivo tak určite akumulačku a spoza nej cez reguláciu priamo namiešanú vodu...elektrický kotol napojiť za akumulačku a teplú vodu nastaviť priamo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan23 kde sa tam zmestí tých 17 okruhov?veď to je max. 8 miestností
Odpovedať
Čo sa týka okruhov tak ich mám 17. V niektorých miestnostiach su dva. Akumulačku samozrejme. Ešte som rozmýšľal nad niečim ako ELAK. (čiže akumulačka so špirálami) Len neviem ako sa to odrazí na spotrebe kedže by som musel vodu ohrievať na vyššiu teplotu. Tam by sa ale dala potom dať sadzba DD8 čo je výhodnejšia cena za Kwh aj mesačná platba za odberné miesto ako DD5. No čo sa týka rozdeľovačov tak vodu miešať centrálne a potom ju tlačiť do rozdeľovačov? A do každého jedným čerpadlom?
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan23 znovu: tam sa toľko okruhov nezmestí a keď tak budú 50 metrové, čerpadlo to utiahne aj jedno ale jedno bude kotol nádrž druhé nádrž rozdelovače. Na 180m2 sa zmestí cca 900-1000m trubiek to je max. 10 okruhov,nemá význam v miestnosti dva okruhy keď má 25m2
Odpovedať
V žiadnom prípade nechcem robiť dve miestnosti jedným okruhom a zatiaľ som presvedčený že radšej 2 x 50 m ako jeden okruh 100m. Na rúre neušetrím a cena rozvádzača o cca 40 až 60 Eur viac ma nezruinuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?