Zlúčenie komínov a umiestnenie kotla do malej nevetranej miestnosti

Chcem do malej miestnosti dat, pracku, boiler a turbokotol. Plus zlucit kominy do jedneho s dvoma dierami. Bude to takto mozne? Mozem vodorovne popri preklade tahat ruru? Moze byt turbokotol v takejto malej miestnosti (nebezpecenstvo vybuchu)? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@xvladox "Moze byt turbokotol v takejto malej miestnosti (nebezpecenstvo vybuchu)?" -->Pokiaľ chcete nasavať vzduch potrebny k horeniu do turbokotla z interieru, musite zabezpecit jej prevetravanie. Norma hovori o trvale neuzatvaratelnom otvore s prierezom (svetlostou) podla vykonu kotla - maly otvor, pripadne ziaden otvor revizak neodobri. berie totiz na seba riziko za umrtie pripadne poskodenie zdravia ak pri urcitom prevadzkovom stave kotla dojde k nedokonalemu horeniu, zvrateniu toku spalin a naplneniu izby smrtelne jedovatym CO. "...zlucit kominy do jedneho s dvoma dierami. Bude to takto mozne?" -->Pouzit dvojprieduchovy komin mozete. Kazdy prieduch vsak musi byt v prevedeni pre dany typ spotrebica. Ak Vam nie je nieco jasne, odporucam obratit sa na odbornika.
Odpovedať
Miestnost kde je kotol musi byt vetrana a dvere sa musia otvarat dovonka.....tak mi to urcil revizny technik
Odpovedať
Ale ved turbokotol si bude nasavat vzduch cez komoru v komine tak ako je to zakreslene na obrazku 2 (modra farba). Zlucenie som skor myslel tahanie horizontalnej rury popri preklade smerom ku dvojprieduchovemu kominu. To viem, ze mozem pouzit dvojprieduchovi, je to zrejme tiez z obrazka 2, kde na jednom prieduchu je kozub a na druhom kotol. Miestnost musi byt vetrana iba ak si berie vzduch z okolia a nie z komina. Zatial to boli odpovede skor, kde som skor ja musel odpovedat..:). Vie niekto ci mozem mat turbokotol, ktory si samozrejme berie vzduch z komina v malej miestnosti bez okna? Dovoluju to normy koli pripadnemu vybuchu?? Mozem horizontalne tahat ruru z turbokotla, kedze ma ventilatory?
Odpovedať
@xvladox Chyba.Miestnost musi byt vzdy vetrana-podla revizie....Mam turbokotol a musel som robit vetranie. Nie podla predpisov a revizakov. Nie normy to nedovoluju podla revizakov Ja mam ruru vedenu z kotla 90 stupnovim kolenom a potom ide 2 metre horizontalne....vertikalne ide iba asi 15-20 cm hned z kotla a potom horizontalne hned von....lenze zas som nemusel kolaudovat...inak by musela ist rura vertikalne v dakej vyske oproti streche
Odpovedať
Nechapem preco musi mat turbokotol v miestnosti vetranie, ak berie vzduch nie z miestnosti, ale z komina. Je mi to proti logike. Ak je to fakt tak, tak potom by mozno pomohlo aspon urobit nenapadne okno so sietkou medzi kupelnou a tech. miestnostou. Toho horizontalneho vedenia som sa obaval ci moze byt a ci teda nebude problem pri kolaudacii...
Odpovedať
Nakoniec po dlhsom zvazeni som sa rozhodol ho dat do kuchyne. Nebude stym problem nie? Takto vyriesim vsetky problemy, ktore som stym mal..
Odpovedať

Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?