Zelená domácnostiam - výška dotácií - oplatilo sa čakať na Godota?

Tak pomaly sa to začína rysovať. Oplatilo sa Vám čakať na Godota, alebo ste sklamaní? Dnes zverejnená stránka od SIEA. http://zelenadomacnostiam.sk/sk/
Odpovedať
1
2
@stastnyjim asi pred mesiacom ma kontaktovala ZSE Distr. Že ak by som mal záujem o dotáciu na FV tak nech sa u nich zaregistrujem a tým pádom si zaručím že dotáciu určite dostanem. Tak dúfam že to nebol klam a aj tieto peniaze budú lepšie než prstom do oka :-D
Odpovedať
@cvoky8 no neviem, najprv sa musia zaregistrovať konkrétne výrobky, potom sa budú registrovať montážnici a potom cez stránku sa bude elektronicky žiadať o poukážky. A nemýliš si náhodou Západoslovenskú distribučnú (ktorá vlastní vlastní káble aj s tvojím elektromerom) so ZSE Energia (ktorá ti predáva elektrinu)? Tak či tak zaručiť ti ju môže iba v prípade že tam budú mať v SIEA nejakého kamaráta čo bude mať na starosti tie poukážky, ináč nie.
Odpovedať
chceme tepelne cerpadlo myslite ze sa da dostat dotacia?
Odpovedať
montaznici su uz zaregistrovany skor ma zaujima, ci dostanem dotaciu aj na 12kW tepelne cerpadlo, ale vyzera že ano
Odpovedať
@larker kde su zaregistrovani a ako sa ziada o tu dotaciu ?
Odpovedať
o dotaciu sa vraj este ziadat neda, musia sa zaevidovat zariadenia, ktore budu podporovane
Odpovedať
tak su tam zaregistrovany ale podla mena a mailu len tazko zistis odkial su. teraz mam obvolat kazdeho ked potrebujem z levic?? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ste skočili hranolovi na lep
Odpovedať
@larker @jozok kde sú zaregistrovaný? Nikto ešte nie je zaregistrovaný, však ešte ani zmluvy nemajú podpísané.
Odpovedať
a co toto? http://www.mhsr.sk/zoznam-instalatero...
Odpovedať
@larker však vidíš nie, zoznam inštalatérov na stránke MHSR. to nemá nič s poukážkami od SIEA. V rámci toho programu budú musieť uzatvoriť zmluvu so SIEA a to ešte nikto nemá.
Odpovedať
ved OK ale uz su zaevidovany, uzatvoria len zmluvu a pockaju, kym budu schvalene dotovane zariadenia
Odpovedať
Článok sa načítava...
@larker ano pockaju a to pockanie bude dalsich XYZZZZ rokov
Odpovedať
@larker najprv zariadenia, potom zhotovitelia a až potom poukážky a zatiaľ sa to celé naťahuje už viac ako 2 roky, a odkedy o tom začala vláda kecať je to už 3-4 roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim ber to tak ze sa blizia volby takze aby bol ficko za krala tak sa to rozhybe. sak predca to slubil
Odpovedať
@psychx ale veď on svoj sľub už splnil, len treba aby zodpovedné organizácie konali a to už nie je jeho problém :-)
Odpovedať
ono to nebude také jednoduché, certifikovaných inštalatérov je ešte málo, školenia stoja cca 300 € na každý systém, na získanie poukážky na dotáciu je kopa papierovania ktoré by mal vybavovať inštalatér, a to sa potom premietne do cien za montáž, na čo zase budu frfľať zákazníci. Už sme to tu mali, dotácie na solárka, kond. kotle, drevosplyňovaky atď., ale nejako rýchlo to ,, pašlo vsjo v čorty" . Dúfajme len, že to nieje zase dáke pánske huncútstvo, a tie peniaze, niekde som započul, že 40 mil. € do roku 2020, budú využité zmysluplne, že v dotovaných zariadeniach nebude len pár vyvolených, a že to pomôže tak domácnostiam ako aj životnému prostrediu.
Odpovedať
Profilova fotka
A nakoniec jedini ktori z toho nieco budu mat budu dodavatelia a montazne firmy :) PS: dufam, ze to tu necita niekto z miestneho klubu gramatiky :-D
Odpovedať
@psychx tak vieš ako to je, sľuby sa sľubujú a blázni jazdia po diaľnici z BA do KE. @majkoj mal by? :-D
Odpovedať
Ked chceme dotaciu na tepelne cerpadlo ako by sme mali postupovat?dakujem za rady
Odpovedať
@1ivanka1 naučiť sa čítať s porozumením ( 2.ročník ZŠ ) , prípadne poprosiť niekoho vo svojom okolí, kto túto techniku ovláda. To je najlepší postup ako začať. Nemáte začo. Aj Vy mňa. ;-)
Odpovedať
@stastnyjim dakujem za radu...este ze nie vsetci ludia su tak ochotni ako vy lebo by sme nevedeli co od dobroty zacat...pekny den ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@1ivanka1 v prvom rade pockat :), ked to bude aktualne ozvat sa dodavatelovi/vyrobcovi TC a oni sa pojdu nohy dolamat aby vsetko vybavili :)
Odpovedať
No neviem, ale mám z toho zmiešané pocity a fakt neviem čo si o tom myslieť. Žiadne zázraky nečakám a rada by som vedela či má vôbec zmysel začať v tomto smere niečo riešiť. Dotácie sú pekná vec ak nie sú účelovo smerované na podporu výrobcov týchto zariadení. Ak by v konečnom dôsledku umelo nenavyšovali ceny energií tak fajn, ale nežijeme žiaľ v rozprávke a túto srandu zaplatíme nakoniec aj tak my všetci. Aký máte na to názor? Mala by som záujem o solárne panely, predprípravu mám hotovú, kúpený aj bivalentný 300l zásobník a doteraz čakám na nejakú dotáciu. @majkoj zaujíma ma tvoj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 no ja som presvedceny, ze tie dotacie sa cele k zakaznikovi nedostanu, cast sa rozplynie niekde v povinnych certifikaciach, projektoch , montazach atd. Treba pockat ako sa tie ceny vyvinu, mozno sa nieco bude dat usetrit.
Odpovedať
@majkoj Presne takýto názor mám aj ja, najskôr sa nažerie byrokracia, výrobcovia, realizačné firmy ktoré predpokladám zdvihnú ceny na základe vyššieho dopytu a pritom sa táto sranda v konečnom dôsledku odzrkadlí na platbách za energie nás všetkých. Zlaté dotácie EU sú vždy namierené niekam inam ako pre dobro obyčajných ľudí.
Odpovedať
@larker neni tam subor
Odpovedať
My sme si este 3 mesiace dozadu dali nacenit TC 9kw, cenovu ponuku nam spravili, aj zlavu nam dali, zaujala nas, s cenou sme nadmieru spokojní a sami nam povedali aby sme pockali na dotacie. Ich firma uz prasla vsetkou pripravou a maju potrebne certifikaty a aj oni sami cakaju kedy to vypukne. Takze cenova ponuka ktoru nam dali stale plati a z nej pojde dole este ta dotacia. A popravde z toho co citam na 9kw tc by mal byt dotacia okolo 3300e. A to uz je pre mna slusna ciastka. Oni sami maju info ze pred touto vykurovacou sezonou uz budu tie dotacie. Takze my cakame a tesime sa :) to ze si predajca musi zaplatit certifikat nie je moja starost, dotaciu dostanem ja priamo do ruky vo forme poukazky, ktoru si uplatnim pri nakupe a doplatim zbytok. Cenovu ponuku mam hotovu tak sa ani nebojim ze sa mi odrazi na montazi alebo niekde inde. Cena sa mi uz nemeni. A ak v cenovej ponuke uz maju zaratane to co museli vynalozit pri certifikatoch, netrapi ma to. Aj oni su len ludia, podnikatelia a tiez nerobia veci zadarmo. Sak ked sa rozhodnem pre TC tak nebudem predsa cakat ze ma vyjde tolko co nejaky obycajny kotol...
Odpovedať
@bigsun a koľko je tá cenová ponuka a čo všetko je tam zarátané? Ja si myslím že z tých plánovaných dotácii ak tie sumy ostanú tak ako sú sa najviac oplatia kotly a fotovoltaika, tam by to mohlo vychádzať na tých 50% z komplet ceny, teda aj s montážou.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigsun - vidiš to strašne jednoducho, na tuto vykurovaciu sezonu určite zabudni.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?