Zateplenie bojlera

Chcem sa spýtať čím je najlepšie zatepliť bojler na ohrev TUV je železný a pri ohreve vody by boli veľké straty.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem ako na Slovensku no v Uk sa daju bezne kupit take vaky na boiler. Je to vlastne normalna izolacia s foliou na vrchu. Obalis to stym a este sa to prichytavam drotom dokola.
Odpovedať
Profilova fotka
@stiskacik s pozinkovaneho plechu si znituj oplastenie boileru (priemer podla priestorovych moznosti) a do vzniknuteho medzipriestoru natlac mineralnu vlnu. Povrch bud nastriekaj alebo nechaj tak.
Odpovedať
Profilova fotka
minerálna vlna+ oplechovanie+náter, resp. minerálna vlna s hliníkovou fóliou. http://www.isover.sk/?tepelne_zvukove...
Odpovedať
a ked na bojleri bude kondenzovat voda a premokne mineralna vlna? nie je lepsie obalit to polystyrenom a do medzier nastriekat penu alebo nasypat eps gulicky???
Odpovedať
@ivkp1982 Dobrý den. Aby vodní pára kondenzovala, tak se někde musí vyskytnout teplota rosného bodu. Ta teplota je vždy nižší, než teplota okolního vzduchu, který obsahuje tu vodní páru. Čili, že by na teplém bojleru kondenzovala voda, tak by to byl převrat ve fyzice. Nicméně teoreticky je možné, že by tam něco zkondenzovalo, ale pouze za předpokladu, že by to nebyl bojler, ale tlaková nádoba k domácí vodárně. Navíc nezateplená. :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva ano, na tej tlakovej nadobe som uz videla kondenz preto som sa bala aby aj na akumulacnej nadrzi nebol.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivkp1982 na bojleri nikdy nebude kondenzovať vzdušná vlhkosť, tá sa vždy vyzráža na najchladneších miestach relatívna vlhkosť vzduchu závisí od teploty prostredia a teploty rosného bodu pri danej relatívnej vllhkosti prostredia. t.z. na tlakovej nádobe myslíte napríklad na domácej nezateplenej vodárni so studňovou vodou, alebo na nezateplenom potrubí s pitnou vodou atď. http://www.msplast.sk/web/index.php?o...
Odpovedať
A co v lete ked sa akumulacna nadrz nepouziva.. Nebude sa v tej vlne tvorit kondenz ? neuskodi jej to ?
Odpovedať
Profilova fotka
http://akumulacne-nadrze.eu/obrazky/t... http://akumulacne-nadrze.eu/obrazky/t... nebude sa vo vlne tvoriť kondenzát. pokiaľ sa akumulačná nádrž nepoužíva dôjde k vyrovnaniu teploty prostredia s teplotou média v akumulačnom zásobníku pri určitej relatívnej vlhkosti. aby sa Vám vytvoril niekde rosný bod, museli by ste vytvoriť ochladenie nejakého povrchu na alebo pod teplotu rosného bodu pri určitej vlhkosti vzduchu. to je tak ako keď sa sprchujete a pri danej teplote prostredia máte vysokú relatívnu vlhkosť a vzdušná vlhkosť Vám bude kondenzovať na kachličkách, zrkadle atď.-t.z na najchladnejších miestach. preto sa izolujú napríklad rozvody studenej vody, kedže rozvod má teplotu 10 st.C a je to väčšinou najchladnejšie miesto v priestore. je to fyzikálny jav.
Odpovedať
@stiskacik zateplit bojler, ci len holu nadobu? Ak ano, tiez myslim, ze vlna. Umiestnit nadobu do interieru - straty takto vyuzit. Ak sa jedna o bojler uz hotovy - s dodatocnou izolaciou sa asi nema vyznam zapodievat. @maros_kollar palec hore za web. Obsah aj forma, pekne referencie, ak je to one-man firma, tak klobuk dole.
Odpovedať
@stanleyk nie, lebo nie sú podmienky: RV je normálna a teplota okolo nad 20°C, všade je ustálená vlhkosť aj teplota, nezráža sa nič studené s teplým
Odpovedať
Ak ide o elektrický bojler s 2-5 cm izolácie, dodatočné zateplenie môže byť rozumné. Denne vyšumí cca 1 kWh - presné číslo strát je vždy v technickom liste. V zime to prispieva ku kúreniu, takže skutočná strata je mimo neho. Ak mám vykurovacie obdobie 120 dní, tak po dobu cca 245 dní je to strata. Čiže 245 kWh x 0,12 = 30 € ročne. Ja považujem dodatočné zateplenie za rozumné a aj ho urobím. Nebudem dávať min. či sklenú vlnu kvôli vláknam. Kúpim molitan, obalím bojler a zvonku oblečiem koženkový alebo textilný kabátik na zips. Tiež veľa závisí od teploty miestnosti - čím chladnejšia, tým viac izolácie treba. 20 cm - kľudne. Podobne, ako sa rátajú tepelné straty a potreba domu, tak sa to isté dá spraviť s bojlerom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kanvor Ďakujem Ti, veľmi si cením Tvoju pochvalu. Áno som one-man firma od základu, nad webom som pár desiatok hodín presedel ale som rád že sa páči.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?