Zasekanie rozdeľovača do 12,5 cm priečky

Dobrý deň, čo si myslíte o zasekaní rozdeľovača podlahového kúrenia (12-modulový) do 12,5 cm priečky? Kúrenár ma presviedča, že je to v pohode a bežne to tak robí; ja by som zase neriskoval a radšej ho dal do predstenovej skrinky. Nehrozí v prvom prípade riziko praskania priečky nad vysekaným otvorom? Ďakujem za názory. Samo
Odpovedať
@samob ak sa toho bojis tak sprav nad rozdelovacom minipreklad a az potom ho osad...ale podla mna blbost, nema co praskat!
Odpovedať
@samob nie, nehrozi, je to mala diera, toto je mylkim 125http://www.modrastrecha.sk/blog/sysell/album/stavba-domu-cast-2-tfpm4v/20924030/
Odpovedať
Profilova fotka
dom má 250m2? keď potrebuje 12 modulový rozdelovač.
Odpovedať
@samob mna od zasekania rozdelovaca do 12.5 priecky kurenari odhovorili... @jan45 ja mam na 140m2 14 vetiev, a podla mna by to chcelo viac... na poschodi mam dva okruhy ~100m,
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nemôžem za to, že kúrenári (projektanti) navrhujú rodinné domy ako mrakodrapy. Počítač im spočíta ešte aj odpory a nastavenie, len princíp im uniká. No a keď kúrenári ( montéri) hovoria do statiky, to je tiež ukážka našej všestrannosti. To mi nedávno povedal mladý kúrenár, že čo mu do toho rozprávam, tak som mu vysvetlil, že to, čo on robí, ja viem (skutočne) urobiť tiež, ale to, čo viem ja, on nevie.
Odpovedať
@jan45 ano ano, nejde o mrakodrap... stacia 3 ohruhy po 350metroch a hotovo... dilentati su to.
Odpovedať
Profilova fotka
@samob ak ty nemas problem s predstenovou skrinkou, tak to nezasekavaj. Ja osobne by som to nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to už hraníčí s iróniou, ste projektant?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan zase neprehanaj, vykurujem cca 100m2 a mam 6 okruhov a ziaden nema viac ako 100m :).
Odpovedať
@jan45 nie som, ale proste zda sa mi logicke, ze ked mi robili kurenie s 15cm rozostupmi hadic a mali dodrzat nejake dlzky ohruhov, 6-7 modulov ako pisete vy sa mi zda malo.
Odpovedať
@majkoj tak asi prehanam... mas ale asi vacsie rozostupy hadic, ze?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan 15cm, ty mas kolko ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj tiez 15cm, pri obvodovych stenach hustejsie. Dost asi urobia dve poschodia, ked je treba dotiahnut okruhy z rozdelovaca do miestnosti kam treba, neviem. Na poschodi mam 6 ohruhov, 68+84+100+83+96+59 metrov, a to je nejakych 70m2, nechapem kde sa to vsetko stratilo, ked ty mas 6 ohruhov na dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan pozeram, ze som taral, mam 8 okruhov :), lebo mam dva male, kupelku a male WC zvlast. V principe pri 15cm potrebujes cca 7m / m2.
Odpovedať
@majkoj v kupelniach mam hadice hustejsie, 10cm tusim, ale to su male plochy... ale cca mi to vychadza, dokopy 999m na 140m2, to je 7.13m / m2. Proste o to mi islo povodne, 12 ohruhov na 250m2 dom sa mi zda malo, ved to je 146m na okruh, az tak zase hadam neprehanam... Napr tato izba, 6.2x3.2 metra, to uz by bolo moc na jeden ohruh, tak museli ist dva kratsie a takto potom pocet okruhov narasta... nezda sa mi, ze mojich 14 ohruhov je prehnanych ako na mrakodrap.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ano uznavam, ze niekedy rozdelenie a velkosti izieb nezapadnu do "vzorca".
Odpovedať
@majkoj ale to uz sme trochu off-topic :) A nech nekecam... co sa tyka toho zasekavania, u mna bolo problem v tom, ze islo len o 80cm siroky kus priecky medzi dverami a stenou, po zasekani skrinky rozdelovaca by z nej po stranach dokopy nic neostalo. Do vacsej priecky by som to asi radsej zasekal, nech to nezavadzia.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan teraz si rozumieme, ale je rozdiel dva rozdeľovače po 6 a jeden 12
Odpovedať
Fíha, som nečakal, že sa to tu až tak rozbehne. @jan45: Dom má niečo okolo 120 m2, v pôvodnom projekte je nejakých 9 okruhov: 84 m + 51 m + 50 m + 98 m + 111 m + 111 m + 114 m + 65 m + 88 m. Kúrenárovi sa nepozdávajú tie najdlhšie, odporúča mi ich rozdeliť. @majkoj: Skrinka bude v technickej, vyslovene zavadzať nebude. Od začiatku som rátal s tým, že bude vonku, takže nejaký veľký problém s tým nemám. Aj keď samozrejme, kebyže je schovaná, pár cm by človek ušetril. Ale vysekať kvôli tomu 90 cm na šírku kúsok nad podlahou bez nejakého prekladu nad tým sa už mne ako laikovi príliš nepozdáva. A zase robiť tam nejaký preklad dodatočne sa mi moc nechce. @gashtaan: Priečka má dosť metrov na jednu aj druhú stranu.
Odpovedať
Profilova fotka
@samob my sme radšej nezasekávali a dali predstenovú skrinku... ale rozhodnutie nemáme ničím podoprené akurát našimi pocitmi (nechcelo sa nám zasekávať a je to takmer v rohu, tak neviem čo by to spravilo s tou priečkou)...
Odpovedať
Profilova fotka
Preco by nemohol mat na 120m2 12okruhov? Teraz robime dom 140m2 a ma 13okruhov...ked si niekto naseka 12 miestnosti a dve kupelne ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?