Zapojenie krbovej vlozky to ohniska

Zdravim Vas poradaci. Opat sa po dobe ozyvam s otazkou na Vas skusenych. Prerabame dom v Irsku a v obyvacke sme mali postaveny krb - klasicky otvoreny ohen. Rozhodli sme sa, ze by sme tam mohli dat krbovu vlozku, aj tak tam iba fuci odtial :) Domy su tu stavane celkom vtipne, takze v podstate cez komin vidim az von a uz nam v obyvacke lietal vtak, takze to treba zapchat. :) Otazka na Vas je, ci do obrazkov, co vidite nizsie mozem bez problemov vlozit nasu klasicku nejaku zakladnu krbovu vlozku a napojit do komina. Vymurovany komin je na komplet, take nemam moznost ho zburat a urobit nejake prieduchy, ci vyvody. Ide mi len o to, ci to bude hriat a ci to nie je nejak nebezpecne, ak tam nebude ziadna cirkulacia vzduchu okolo vlozky. Len bude vlozena do tej obstavby a zapojena na komin a snad bude akumulovat tie tehly, z ktorych je komin obostavany. Dakujem za rady. POzdravujem.
Odpovedať
Je lepsie povodnu obstavbu zburat a postavit novu. Obstavba robena na otvoreny krb nema vhodne parametre na uzatvorenu KV. Skor,ci neskor sa ti rozpadne z nadmernej horucavy. Takze vlastne teraz urobis to,co ta aj tak onedlho caka. Usetris si cas aj peniaze. A cirkucia okolo KV je dolezita.
Odpovedať
Profilova fotka
Tu bolo najjednoduchšie kúpiť iba dvierka, ale keďže ste to už rozbúrali tak to zhodte celé a najprv vložku a potom obmurovať..
Odpovedať
@philos @majki555 To faaakt? Ja neviem, ci sa to da cele zburat :( Kedze strop je dreveny, mam taky pocit, ze tramy su ulozene aj na tej obmurovke. KEby som to vymuroval samotovymi tehlami zvnutra? Pozdravujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?