Zápach z kachlí Jotul F3CB smalt

Prosím o radu po zakurení keď sa kachle rozpália zo zadnej časti vychádza zápach podobný horeniu plastu po dlhšej dobe kúrenia ccľa 1,5hod to prestane.No je to skoro pri každom zakúrení.Máte niekto podobnú skúsenosť s týmito kachlami ? može to byť vypalovaním smaltu? v kachliach kúrime cca 3mesiace posledný mesiac aj pol denne. Vďaka
Odpovedať
Kazde nove kachle treba najskor par krat naplno rozpalit,aby sa "vypalili" a prestali smrdiet. Casom by to malo prestat. Ale smrad plastu??? To sa mi nezda... Skontrolujte pre istotu kachle aj dymovody, ci v nich nemate nieco "zabudnute" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mám s tým podobnú skúsenosť.Je to problém Jotul-u.
Odpovedať
@kvietok47 skús si prekontrolovať tesnosť dymovodu .Kachle by mali byť po tretiom -štvrtom raze vypálené.
Odpovedať
Profilova fotka
tiez mame smaltovane f3td a smrdeli mozno prve 2-3 zakurenia, je to aj v navode, hlavne to treba poriadne vetrat, nech to nedychate, ale ak vam to robí uz pomerne dlhu dobu, bude pravdepodobne problem niekde inde, treba sa na to popytat bud predajcu, alebo niekoho, kto sa tomu rozumie.Ale ak je to zapach z plastu, neviem kde sa tam zobral, kedze kachle su celoliatinove, takze tam by nemal byt ziadny problem.Nemate tam priškvarený nejaky kus plastu, krbarsky tmel by tiez nemal dlho zapachat, alebo vo vnutri nezostal nejaky kus polystyrenu este zo zabalenia, skuste ich otvorit, popozerat dovnútra... @kvietok47
Odpovedať
My sice nemame smaltovanu upravu, ale spociatku tie nase tiez poriadne smrdeli...vetrali sme ako divi, lebo to bol dost neprijemny zapach. Prestalo to az po dlhsom case...zalezi asi aj ako silno v nich kurite, podla toho sa vypalia skor alebo neskor. Ale raz to urcite skonci.
Odpovedať
vdaka za odpovede,nerobi to stale to je na tom zvlastne.Vcera som skusil dat prec zadny deflektor zatial nesmrdeli je mozne ze sa vzadu prehrievali ked tam bol ten deflektor.Len dufam ze to raz prestane uplne.
Odpovedať
Profilova fotka
Môžem ich vypalovať deň v kuse.Na druhý deň zakúrim a smrdia.Pritom komín má priemer 180 výšku 7m.Podľa mňa je tam niečo zle.A v komíne ani v spotrebiteľoch to nieje.Je to evidentne zápach z opakujúceho sa vypaľovania kachlí.Nieje to smrad z horenia čohokoľvek .Skúšal som pri tom veľkom smrade hodiť do kachlí igelit aj kus polystyrénu.Ak by šiel smrad z netesností, tak by polystyrén bolo cítiť v interiéri. @kvietok47 Ak to nieje tajné v ktorej predajni ste kupovali tie kachle?Ja mám podozrenie, že predajca nepredáva original kvalitu z Jotulu, ale nejaké Poľsko Čínske atrapy.
Odpovedať
@kvietok47 Nie som odbornik, ale ak to pomohlo, nemoze byt ten smrad z toho, ze ju praveze prilis prekurujete? Alebo stoji prilis blizko pri niecom, co sa nahrieva a smrdi? Mozno nebol problem v tom, ze by este nebola vypalena,ale skor naopak... V navode sa uvadza, ze sa nesmie prekurovat. My sme tiez parkrat prihodili ku drevu aj odpady s OSB dosiek a tie horia velmi prudko...a vtedy bolo tiez znovu citit ten smrad ako na zaciatku pri prvom kureni.
Odpovedať
@kvietok47 ak sa vyberie deflektor zníži sa účinnosť a teplo ide do komína, liatina môže byť od akéhokoľvek výrobcu samotná nezapácha tam nemá čo, to môže len ochraná vrstva no po vypálení , prestane zapáchať každá ak i napriek tomu stále zapácha treba skontrolovať okolie vložky či tam niečo neostalo , samotná musí byť čistá, nesmie sa na ňu dostať prach cez nasávanie, potom cítiť prepálený prach, okolie musí byť stále čisté
Odpovedať
@duzu ja som myslel zadny plech z vonka nie vnutorny deflektor dufam ze sa spravne rozumieme
Odpovedať
@kvietok47 to si mal hned napísať . ty si ale písal deflektor a to je prepážka pre spaliny
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Dobrý den Tiež mam problém zo zápachom z jotul f3td. Ale ja presne viem odkiaľ ide no nech robím co chcem nedokážem to odstrániť... Dával som tam už 5 rôznych tesnení a aj som to dodatočne ešte zatmelil kamnarsky tmelom a stále to smrdí ce zu prirubu.Ale iba keď sa priloží a zakuri. Už keď je pahreba už to nesmrdi. Ale hlavne nechápal prečo je na vrchnom poklop ten výbežok cez ktorý to smrdka... Mate to aj vy tak?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?