Zamrza mriezka na nasavani rekuperacie

Ahojte, teraz v zime mam obcas problem. Ked mrzne a vonku je hmla, zamrza mi mriezka na nasavani rekuperacie - vid fotka. Vytvori sa tam inovat a rekuperacia nemoze, alebo velmi velmi tazko, nasavat vzduch. Rano to napr. mechanicky ocistim metlou, ale za hodinu sa inovat vytvori znova a znova mozem cistit :-( Napadlo ma zhodit tu jemnu sietku na mriezke - zostali by iba tie "vodorovne pasiky" na mriezke. Nasavaciu mriezku by som menil - v lete by som mal tu mriezku aj so sietkou (napr. proti hmyzu) a v zime bez sietky iba s tymi "pasikmi" (aby tam napr. nevleteli vtaky). Mate prosim nejaky lepsi napad? Dakujem.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... Presne tak, tu sietku daj dole a zozen si na leto novu mriezku so sietkou. Tak som to urobil ja a nemam problem.
Odpovedať
@jarosujo Dakujem za odpoved. Podobnu temu som tu hladal, ale asi zle som hladal... Dnes ide sietka dole :-)
Odpovedať
@dusanmt ked das dole mriezku bude chybat spatna klapka? Okrem toho premrza aj rura, treba ju aspon docasne obalit izolaciou. Nad vencom mal byt styrodur, nie OSB.
Odpovedať
@peto99 Aku spatnu klapku mas na mysli? Obalenie rury je dobry napad - zaizolovana je iba v interieri. OSB mam v projekte. Na fasadu este pojde 30 cm EPS.
Odpovedať
@dusanmt na nasavani ma byt samozrejme spatna klapka, som zvedavy, ako ju das do pvc rury. Okrem toho premrza aj veniec, bolo treba pred zimou zateplit.
Odpovedať
Ja mávam to samé.
Odpovedať
@alanec mriezka je kvoli comu? vrabce, macka? je tam spatna klapka?
Odpovedať
@peto99 Mriezkou asi myslis sietku ci ? Podla mna je kvoli komarom atd. Klapka nepomoze, jedine vybrat tu sietku na zimu. Ono to zamrza, aj ked ide RJ nonstop. Ja som rozmyslal nad klapkou, ale jedine vyuzitie by bolo, ze sa zastavi tok vzduchu, ked RJ vypnem. Ale kedze ju nevypinam, bola by to len dalsia vec, co zvysuje odpor. A jeden znamy spominal, ze s nou mal viac problemov, ako osohu (zamrzala...).
Odpovedať
@peto99 Dam radsej fotku dole, aby sa niekto nesnazil dat dole tie "zaluzie" :-D Na fotke je mriezka aj so sietkou. Tu mam na leto. Na fasade mam teraz to iste, ale bez sietky. Ja tu mriezku len nabuchavam, takze nemam problem to vymenit. Som prekvapeny, ze mi este vyfukova nespadla, ta je tiez len nabuchnuta :-)
Odpovedať
@asex ahoj, nieco pre teba. Co si o tomto myslis? Ako predchadzat? @peto99 aky ucel plni spatna klapka?
Odpovedať
@dominik_boksansky Mne neveris ? ]-(
Odpovedať
@jarosujo heh tvoj prispevok mi tu blikol, ked som poslal ten svoj :). Jasne, ze aj to je riesenie. Len ci existuju aj ine moznosti. :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Hmla sa v zime zráža a vytvára ladové zrniečka ktoré rýchlo zapchávajú sitko. Jediné riešenie je ho dať dole alebo na zimu použiť bez jemného sitka. Úplne bez mriežky by som to nedával aby tam niečo nevletelo... Ak sa z jednej mriežky sitko zhodí môže byť v zime na prívode a v od jari by som ho dal na výfuk a z výfuku by som dal na prívod... takže žiadne rezervné sitko už nebude treba... Spätná klapka nič nerieši, to je len ak by sa rekuperácia vypínala. Ja ich nedávam lebo zvyšujú hlučnosť a povedal by som že podstatne.
Odpovedať
Za 3 roky pouzivania nonstop rekuperacie, bez sietky na privode vzduchu, som pri vymene filtrov nasiel snad dve musky. A to byvame pri lese...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?