Záložný zdroj pre plynový kondenzačný kotol

Mám tento kotol: Vaillant ecoTEC exclusive VU 276/5-7 + 120L zásobník > https://www.vaillant.sk/pre-zakazniko... Max. elektrický príkon = 62W Poraďte vhodný záložny zdroj pre prípad výpadku prúdu, lebo v dome nemám iný spôsob kúrenia. Ďakujem Vám a želám krásne a požehnané leto :-) :-) :-)
Odpovedať
@atak77 Aku dlhu dobu behu si predstavujes? Aky je dovod tejto zalohy? V kotli je solenoid, ktory po preruseni el. plyn okamzite zastavi.
Odpovedať
@kejsix no povedzme ze v zime na 8h vypnu elektrinu na ulici ... to je primarny dovod zalohy, lebo sem tam sa to moze stat a nechcem ostat bez zdroja tepla
Odpovedať
@atak77 v dnesnych domoch nemozes vypadnutie kurenia na 8h nejako vyrazne pocitit...
Odpovedať
@atak77 v tom prípade mala centrala je najlepšie riešenie
Odpovedať
v inej diskusii poradili presne tento vyrobok: https://www.eurostore.sk/menic-napati...
Odpovedať
@kejsix daj nejaky priklad
Odpovedať
@atak77 To je jednoucelova vec. Centrala je ovela vsestrannejsia, ani nebude ovela drahsia. A gashtaan ma pravdu, ak Ti ide o vykrytie par hodin vypadku kurenia, to nema zmysel takto riesit. To co si postol sa pouziva na obehove cerpadla kotlov tuhych paliv a pod., tam ked dojde stava a kuris tak mas problem.
Odpovedať
@atak77 aku mas stavbu? Nejaky lahky drevodom? Mne ked dva roky dozadu vo februari odislo cerpadlo v kotli, vsimol som si az na druhy den (viac ako 24 hodin), ze nekuri a aj to kvoli tomu, ze nezohrial vodu v zasobniku.
Odpovedať
@kejsix S centrálou opatrne. Ja som na ňu pripojil koncom zimy Viessmann a mám podozrenie na poruchu, lebo mi odvtedy nechce kúriť na vyšší ako minimálny výkon. Čiže radšej menič s čistým sínusom...
Odpovedať
@dedo758 Moze to byt nahoda, nemusi. Tazko povedat. Mne to slapalo, ale mal som to tak len kratko.
Odpovedať
Ja som ho pripojil, ale nerozbehol. Vyhodilo chybu, ktorá ani v servisnom návode nie je. Až neskôr som zistil, že problém sú vyššie harmonické...
Odpovedať
@gashtaan moja stavba je kus vacsia. Ziaden drevodom. Zakladne info: http://prntscr.com/kdbvjz @dedo758 takze myslis ze vyrobok uvedeny vyssie je OK na to?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atak77 na lahky drevodom som sa pytal, lebo v nom by si par hodin bez kurenia pocitit mohol... ale ked mas vacsiu stavbu, o to lepsie, je to kopec hmoty, ktora je naakumulovana teplom, a to sa za par hodin nestrati.
Odpovedať
@gashtaan no hej, chapem ... ale viem si predstavit, kebyze v mrazoch sa to stane, ze tam mi za ten cas poklesne dnu teplota o X stupnov a potom naozaj X kubikov plynu sa bude musiet spalit naviac aby sa dostala teplota tam, kam ma ...
Odpovedať
@atak77 akoze naviac? Kolko energie sa strati pocas vypadku, tolko budes musiet dodat naspat... hlavne kubik plynu stoji 40 centov a ty prave uvazujes nad investiciou 120€ len do menica. Vypadok do dvoch dni v pohode prezijes aj bez kurenia, dlhsi vypadok aj tak neprezijes na autobaterii, ale budes potrebovat centralu.
Odpovedať
@atak77 Áno, tento môže byť...
Odpovedať
@atak77 gasthaan ma 100% pravdu, chystas sa vyhodiť peniaze za zbytočnosť.
Odpovedať
Ale prečo? Pripojí zopár lámp na predlžovačky, modem, router, notebook, (chladničku) a funguje. Len poriadnu baterku treba... :-)
Odpovedať
@atak77 ja som daval kolegovi zalozny zdroj na cerpadlo na solar - 1kVA. Tebe ku kotlu staci tiez 1kVA - vydrzi zhruba 14hod.... Napr. https://datacomp.sk/ups-on-line-eaton... Hlavne hladaj on-line UPS... Pri off-line-ovej dlhsie trva prepnutie na zalozny zdroj.
Odpovedať
@megdesign Si robis srandu, vsak? :-D
Odpovedať
@dedo758 Ked pride na vymenu bateriek, pochopi preco ;-)
Odpovedať
Ja som skúšal cez zimu rozchodiť kotol na záložný zdroj, aj na niekoľko meničov a nerozbehol sa. Hlásil stále nejaké poruchy. Tiež sa mi najviac pozdáva ako záloha elektrocentrála, ktorá potiahne celý dom
Odpovedať
@jakino Mne sa s 2kVA profi menicom meanwell nepodarilo nahodit chladnicku. Proste nabeh kompresora sposoboval pretazenie. UPSky a je jedno ci online ci offline maju velmi nezvladnute ABM. A je jedno, ci je to IBM, Eaton, AEG alebo Lenivo. Vsetko je aj tak len obrandovany GE. A upsku 3/5kVA (rackove, s battery packom vaha cez 100kg) na tom niesu o nic lepsie, aj v klimatizovanych salach zivotnost baterii 3-4 roky max. Potom sme plosne zacali prechadzat na DC zdroje Delta + v pripade potreby meanwell menice. To je uz ine kafe, moznost nastavit parametre nabijaca podla konkretnej baterie, tresholdy, limitre atd. Tam uz bateria tych 6-8 rokov pri stabilnej teplote ako tak vydrzi. Zvysok su drahe hracky. Centrala je centrala.
Odpovedať
@atak77 ..Ja na Tvojom mieste by som volil 4-taktnú invertorovú centrálu a máš po probléme..Použiješ ju aj na iné účely ako záloha na kotol...Vyplatí sa ju mať v rezerve.. :-)
Odpovedať
@technik007 pls nejaky link ...
Odpovedať
@kejsix nie nerobim. 9Ah bateria jedna vychadza 26€... Mame v praci Efekta a S-Power UPS. V klimatizovanych miestnostiach tahaju baterie uz osmy rok. Vsetko mame online UPS. Zalohujeme vsetko za oddelovakom 230V.
Odpovedať
@jakino Odorucam precitat https://diskuse.elektrika.cz/index.ph... Citujem: Kotel je bohužel "hajzl", který potřebuje mít na správném přívodním vodiči správné napětí proti zemi, protože to využívá na kontrolu plamene.  Měniče (UPS, menší elektrocentrál y,...) mají zpravidla na výstupu izolovanou síť a tam to tak nefunguje.  Musel by se jeden pól výstupu uzemnit, čímž by se z toho udělalo něco jako síť TN. Ale tam nesplníte požadavek normy pro uzemnění sítě TN, takže bych se pod to jako revizák podepsat nechtěl... Možná pokud by ten měnič byl jen pro kotel, bylo to v nějakém odděleném prostoru, kam třeba nebudou mít přístup děti,... by se dalo přimhouřit oko
Odpovedať
@danculd skúšali sme aj to. Bol pri tom aj elektrikár, ktorý mi doniesol jeho super menič Victron, s ktorým to na 100% pôjde a pri pokuse zapáliť oheň vyhodil kotol chybu. Uzemňovali sme, skúšali sme kadečo, ale nepomohlo. Zapli elektrinu a po pár sekundách kotol naskočil, akoby sa nechumelilo...
Odpovedať
@megdesign Ano, JEDNA najlacnejšia batéria 26€ (adekvátnej kvality), potrebuješ tri. Montoval som veľké UPS a menil batérie po celom SK pre operátora, takže rozprávka o 8yr lifetime (určite sú ako nové) u pár kusov niekde u Teba je určená fakt len niekomu, čo je ochotný zaplatiť cez 700€ za úplne zbytočnú UPS k soláru. Ani keby stála 50€, tá investícia je nielen nevratna, ale hlavne nezmyselná. Správne navrhnutému soláru nemá ako výpadok uškodiť, mám solár 27 rokov bez UPS takže niečo málo o tom tuším.
Odpovedať
@jakino Mne to u Teba príde ako závada pre konkrétny kus. Mám obyč protherm a ide ako cez menič, tak cez centrálu. Nepoužívam to síce, ale odskúšané mám.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?