Záloha kúrenarovi 70 %

Profilova fotka
Prosím Vás, je podľa Vás normálne, ak si kúrenár vypýta na začiatku práce 70% z celkovej sumy???Ešte nič neurobil, podotýkam.
Odpovedať
1
2
@beuss14 To normální není. A za co jako chce peníze, když ještě nic neudělal?? ;-( Nic bych mu nedávala, je dost případů, že vyberou zálohu a pak přestanou komunikovat. Platit jen za odvedenou práci, pokud se mu to nelíbí, našla bych si jiného.
Odpovedať
Profilova fotka
Záloha je bežná vec! Ak potrebuje na materiál.
Odpovedať
mne to normalne nepride, nam robili kurenie pred tyzdnom a nic sme dopredu neplatili. az ked vsetko dokoncili.
Odpovedať
Mne robia kurenie a platit budem az po dokonceni,jedna sa o bezneho zivnostnika ,ktory si prevezme tovar s predajne a zaplati ho neskor. Je to uplne normalne. ODPORUČAM NIČ DOPREDU NEPLATIT!!!A SAMOZREJME DOHODNUT SA NA CENE PRED REALIZACIOU!
Odpovedať
Profilova fotka
@mentolka28 Samozrejme že závisí od rozsahu! Ak potrebuje 5000€ na materiál asi to nebude ťahať zo svojho účtu.
Odpovedať
@instalater Takovým řemeslníkům, kteří nemají ani na materiál, bych se obloukem vyhnula. I zde na MS často píší lidé, kteří zaplatili zálohu, a už řemeslníka ani svoje peníze neviděli. Jak píše @mentolka28, jsou i firmy, které mají potřebný kapitál a platí se až za odvedené a předané dílo. Těm bych určitě dala přednost.
Odpovedať
Profilova fotka
@aneri53 Áno živnostník si môže zadovážiť materiál na faktúru! Ja osobne ale zálohu preberám. Nemám s tým problém! Samozrejme pred tým si stavebník pozisťuje kto som - čo som zač!
Odpovedať
zálohy treba brat dnes je zlá doba kopec ludí nevyplatí peniaze za odvedenú robotu!!!!!!a je to len taká polovičná poistka pre majstra že sa mu ake take peniaze vrátia!
Odpovedať
Profilova fotka
@beuss14 Zaloha na material je bezna vec ale ak pyta peniaze dopredu konkretne za pracu ktoru este nespravil tak ho urcite odmietni je to risk pokial to nieje niekto znami ze mu mozes doverovat. Da sa aj tak ze material mozes prip.nakupit snim.aby si mala istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri menšej zákazke treba záloha aspoň za kotol a pri zákezke nad 10 000€ treba zobrať aspoň 50% je zla doba a mam osobne skúsenosti čím väčšia zákazka tým väčší klamár a neplatič.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým!!!! Ideme sa s ním dnes dohodnúť, že mu budeme platiť po čiastkach, za to, čo urobí, dostane peniaze. Ak to tak nevezme, tak nič potom:)) Materiál sa bude kupovať zvlášť, to platíme až potom, toto som sa pýtala len na zálohu za jeho robotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@beuss14 Pevne verím ,že stavebník môže mať aj strach vďaka zopár živnostníkom či formičkám čo majú v hlave skrat. Stavebník musí vedieť komu zálohu dáva! Záloha za prácu sa nedáva ! Ak ide o kúrenie v RD celé kúrenie trvá 3dni. Aby sa zas nestalo , že kúrenie nedokončí . Po tlakovej skúške a jej záznamu sa práca vyplatí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
beuss14 kto ti to bude robiť vieš meno alebo názov firmy ak sa sním nedohodneš tak mi napíš cez IP tel.a adresu skontaktujeme sa.
Odpovedať
Je tazka doba a z vlastnej skusenosti viem, ze aj ludia su ...... Neraz sa mi stalo ze po dokonceni prac sa zacali vyhovarat na to ze im meskaju peniaze, nedosla vyplata, museli zaplatit nieco ine.... Este tearza ma dlznikov z jesene 2011.Takze aj ten zivnostnik sa snazi nejako poistit. Osobne to robim tak, ze po dohode zakaznik vyplati material a pracu po ukonceni. Ak je praca na dlhsiu dobu, dohodneme sa na priebeznom vyplacani., hoci aj kazdy den :-) to uz je na dohode. Ale material urcite vopred to su moje peniaze, praca je "len" moja praca.
Odpovedať
@instalater robite aj kanalizaciu a rozvody ako pripravu na zakladovu dosku. teda polozenie kanaliz. rur do zakladovej dosky este pred jej zaliatim? kolko by to stalo? cisto len praca. material by sme si zabezpecili sami.
Odpovedať
@aneri53 a skus sa na to pozriet aj z druhej strany " napriklad ja pridem k tebe robit material ma stoji 5000€ nedas mi ziadnu zalohu ja spravim robotu a ked dojde k vyplacaniu tak sa zacnes ty ako zakaznik vykrucat ze teraz nemas peniaze alebo si teraz musela investovat inde a tak" ..niekedy potom cakam na peniaze mesiac a aj dlhsie a to nehovorim o tom ze sa penazi nedockas ani po roku ..co potom mam ist vymontovat ten material ? nieco sa uz neda pouzit mam stratu a to ani nehovorim a dvojitej robote" a zober si ze mas takychto zakaznikov 3-4 mas kopu penazi v materialy nezaplatenom a dalsiu robotu nemozes zacat lebo uz nemas na material
Odpovedať
@mado66 Máš asi pravdu, všechno je v lidech. Člověk to bere podle sebe, v životě jsem nikomu nezůstala dlužna ani pětník. Např. včera mi montovali záclono-žaluzie, práce je hotova, jsem spokojena. Dostala jsem fa s 14denní splatností, ale hned dnes jsem ji zaplatila. Bohužel lumpové se najdou na jedné i druhé straně. Je tady dost případů, že zákazník zaplatil zálohu např. na okna a neviděl ani jedno - okna ani peníze. V dnešní době, kdy soudy pracují zdlouhavě a navíc mi přijde, že zákony chrání víc lumpy než poctivé lidi je opatrnost na místě. Když si mohu vybrat mezi firmou, která zálohu požaduje a jinou, která ne, je volba jasná.
Odpovedať
ak dať zálohu tak jedine za cenu materiálu. takže ak je to 70% z celkovej dohodnutej ceny tak je to ok. Dnes nemôžeš čakať že ti niekto z vlastného vrecka nakúpi mat. za 1000-3000€ a bude čakať či mu to po namontovaní niekto zaplatí. bohužiaľ doba je taká. Máš to ako keby si si kúpila sama mat.
Odpovedať
@aneri53 jasne ze to je o ludoch ..ja osobne robim tak ze beriem zalohu za material (ktory kupim za vlastne) ale az v tedy ked dojdem s tym materialom na stavbu..tym padom si je aj objednavatel isty ze nepride o peniaze a aj ja mam tiez istotu ze aspon ten material je zaplateny
Odpovedať
@mado66 Tak to je solidní. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@instalater No nesuhlasim vobec s tym, ze peniaze sa maju vyplacat po tlakovej skuske a jej zazname - pretoze to este nezaruci fungujuce kurenie. Ja sama z osobnej skusenosti radim, ze ak sa da, poslednu ciastku zaplatit az po realnom preskusani..my sme velmi nepekne doplatili na kurenarov a myslim, ze nie sme jedini. Kurenie vobec nefungovalo tak ako malo, horko tazko teplota dosiahla 20-21 st. a oni nam pritom stale tvrdili, ze je vsetko v poriadku a odmietali sa prist pozriet. nakoniec sme museli sekat podlahy, pridavat rozvadzace(dufam, ze sa to tak vola - nie som zbehla v terminologii) a dat to prerobit inemu majstrovi...cize urcite som za zalohu, ale v ziadnom pripade 70 % - to uz zavana spekulaciou...
Odpovedať
Profilova fotka
blondiee83 a čo ked si dáš urobiť kúrenie cez leto to nezaplatíš kúrenárom do zimy alebo ako.To že si si zohnala fušerákov ktorí ti naťahali veľa metrov rúr na jeden okruh to je aj tvoja chyba mala si si zistiť čo je to za majstrov.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 To ma mrzí , že máte také zlé skúsenosti! Ja som písal ako to funguje u mňa . Moje kúrenie kúri! Každému robím ako keby sebe ! Moji zákazníci sú spokojný a ostávajú mi verný. :)
Odpovedať
Profilova fotka
asi chce na material.. by som to rozdelil na etapy mozno.. 30% 30% ak teda nema na matros.. on sa tiez chce kryt, nie len ten co kupuje ;-) Dnes su podvodnici na oboch stranach...
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka Áno robím ležatú kanalizáciu po základy . Práca 80€ doprava Pezinok 20€ . Ale ak si viete zadovážiť materiál , položiť ho by nemal byť problém. Ak si myslite , že to nezvládnete rád prídem.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzina71 Ako sa niekomu radi, ked ani nevie, o com je rec...nevyjadruj sa k niecomu, ak nepoznas detaily..Bola to normalna firma a vobec nebol problem v natahani vela metrov rur...najradsej mam ludi, ktory su vzdy najmudrejsi - nikdy som si neobjednavala na svoj dom fuserakov, aby som usetrila peniaze...lenze zial, nie vsetci su spolahlivi a odvedu svoju robotu kvalitne...takze laskavo nepis bludy... A ja som pisala,nech si to preveria, ked je ta moznost, nie za kazdych okolnosti - najprv sa nauc pozorne citat!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzina71 Dalsia vec - nevidim dovod, preco nemozno vyskusat fungovanie kurenia aj na jesen alebo na jar ( v lete pocas 30 stupnovych horucav asi nie)..To kde je napisane, ze kurenie mozes spustit jedine vo vykurovacom obdobi..predsa ako inac sa mam presvedcit o tom, ci to pojde, ci je vsetko zapojene tak, ako ma...my sme spravili chybu a nevyskusali sme - preto som chcela upozornit, aby niekto iny taku chybu neurobil a ak sa da - tak vyskusal.
Odpovedať
@zuzina71 kurenie sa da otestovat aj v lete, ci? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
blondiee83 ja som muž píšem pod ženiným nickom nemusíš sa hned´ urážať možno som to zle pochopil ale ako to mohla byť normálna firma ked´mala také jednanie a odmietali sa len prísť pozrieť na to.Tak sorry ak sa ta to dotklo ale taká firma nám kúrenárom kazia meno.
Odpovedať
Dobrý den. Kdybych nevěděl vůbec nic, tak bych celou akci rozdělil na tři etapy. Etapa první NIC ( čili záloha nula ), druhá etapa zaplacení zálohy ( čili prakticky odkoupení do mého vlastnicví ) komponentů, které se volně dají odmotovat -kotel, bojler, rozavděče, radiátory, čerpadla a pod. Třetí etapa doplatek do výše podepsaného kontraktu ( samozřejmě bez jakýkoliv vícenákladů ) a ten doplatek až po odzkoušení, že to funguje. A odzkoušet topení se dá i v létě. Ještě k těm oblíbeným vícenákladům. Takovou smlouvu o dílo, kde firma neumí vyčíslit náklady na halíř, bych nakopal do riti a hledal si jinou. 8-) ČIli jsem na straně normálních ,oboustranně stejně výhodných smluvních podmínek, což je něco velmi vzdáleného velkému kvantu řemeslníků a firem vystupujících pod zkratkou PRO. ;-( S pozdravem Laďa
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?