Wolf kotol CGB2 vs. FGB - porovnanie a rozdiely

Ahojte rozhodujem sa medzi týmito dvomi kotlami a neviem nájsť medzi nimi nejaký zásadný rozdiel. Viem že CGB2 je vyššia rada a má jednoduchšie čistenie neviete mi poradiť v čom sú tieto dve rady tak odlišné ?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@matej982 servus, podobné veci som riešil aj ja a preto ti snáď dobre poradím. Mám taktiež od nich kotol, takže informácie som zisťoval priamo od nich. Rozdiely medzi týmito kotlami sú nasledovné: Kotol CGB-2 - určený predovšetkým pre moderné novostavby, len výkonovo je od 14 kw, a minimálny modulovaný spodný výkon pre vykurovanie je 1,8 kW (požadovaná tepelná strata) - pracuje veľmi efektívne pri využívaní zvyškovej energie v spalinách (využitie kondenzácie), t.j. efektívne využije plyn ako palivo aj spätne, čím znižuje prevádzkové náklady - veľmi nízke hodnoty emisií - výklopný výmenník, ktorý uľahčuje servis (skracuje ho a je menej náročný) - kotol sa ovláda ovládacím modulom BM-2, ktorý využíva všetky možnosti ekvitermickej regulácie, je možné nastaviť program vykurovania a ohrevu na každý deň rôzne, - priamo do kotla je možné zabudovať modul Link Home, ktorý slúži na diaľkové ovládanie zariadenia cez smartfóne. Kotol FGB - primárne určený na výmenu vzhľadom na dostupný výkon 28 kW a 35 kW (buď väčšie domy, staršie domy), ak keď spodný výkon na nižšie sa dá pri týchto kotloch nastaviť - výmenník nie je vyklápateľný, servis trošku náročnejší, aj keď pri prevádzke v kondenzačnom režime je kotol samočistiaci - jednoduchšia ekvitermická regulácia zabudovaná - t. j. je presne stanovaná vykurovacia krivka, ktorá sa nedá ľubovoľne meniť pre daný deň, tzv. že ak sa nastaví, že sa má začať kúriť o 8:00, tak sa tak začne každý deň. Oba kotle splnia požiadavky na vykurovanie a ohrev vody, sú tiché a majú nízke prevádzkové náklady. FGB je lacnejší (jednoduchší kotol) a CGB-2 drahší, práve preto, že poskytuje lepší komfort a má krajší dizajn. Pre oba kotle je k dispozícií 5 ročná záruka. Toľko informácií odo mňa a už sa len správne rozhodnúť ;-) :-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stempi lepšie by som to ani ja nenapísal :-)
Odpovedať
Ďakujem perfektné zhodnotenie. Osobne mám starý dom ale aj tak sa rozhodujem pre CGB2.
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 vďaka, veď snažil som sa :-D 8-) @matej982 nie je začo :-) Rozhodnutie je už na tebe! Ale myslím, že či sa rozhodneš pre jeden alebo druhý, bude to správna voľba 8-) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Čavko @matej982, ako si sa nakoniec rozhodol? A akú cenu ti dali na ten kotol CGB2?
Odpovedať
Profilova fotka
@lukaluki servus! Ako pozerám, tak ti matej ešte neodpísal. No ak potrebuješ ohľadom niečoho pomôcť, tak sa kľudne môžeš obrátiť aj na mňa. On sa pravdepodobne rozhodol pre ten CGB2, keď to tak napísal. Cenu si vieš aj sám veľmi rýchlo zistiť a to tak, že im priamo napíšeš a oni ti pošlú cenovú ponuku. Sú v tomto dosť rýchly. Maj sa zatiaľ a kľudne sa ozvi, keď náhodou 8-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dík @stempi, že si sa mi aspoň ty ozval. Ja som sa chcel spýtať ešte na ten ich kondenzačný kotol CGW-2L. Pozeral som, že ten je aj na ohrev vody. Je to výhoda mať takýto kotol alebo radšej zobrať len kotol na vykurovanie?
Odpovedať
@lukaluki S cim teraz zohrievas vodu? Mas elektricky bojler?
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte momentálne s ničím @edulo, keďže momentálne len staviam dom a riešim túto dilemu, čo bude lepšie a výhodnejšie.
Odpovedať
@lukaluki Tak to potom uz zalezi len na tebe, samozrejme vodu ohrievat plynovym kotlom. Ci uz pomocou vstavaneho alebo externeho zasobnika. Nad nicim inym nemusis uvazovat, nakolko uz mas dotiahnuty plyn do domu.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo je podľa teba lepšie @edulo, vstavaný alebo externý zásobník? Asi priamo vstavaný, či? Jasné, plyn mám dotiahnutý.
Odpovedať
@lukaluki To je uz podla mna len subjektivny pocit. Vsetko ma svoje pre a proti. Pokial mas miesto na externy zasobnik, tak moze byt ten. Pokial nie, tak vstavany. Externy je mozno o par percent uspornejsi a kotol sa tak casto nezapina, nakolko dokazes z neho vypustit viac vody, aby voda v nom ochladla na teplotu, kedy zacne dohrievat. Vstavany od wolfu je vrstveny, takze ohrev vody je mimoriadne rychly, a samozrejme tym padom v podstate nevycerpatelny, nakolko funguje ako prietokovy. Ma ale velku nevyhodu, nakolko sa voda zohrieva v doskovom vymenniku a ten je velmi nachylny na tvrdu vodu, takze bez upravovne vody, by som napriklad ja v Nitre do toho nesiel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vďaka za odpoveď a radu @edulo. Som tu dlhšie nebol ale chcem ti napísať, že som sa rozhodol pre ten vstavaný, keďže toho miesta na rozdávanie fakt nemám. Pevne dúfam, že teraz niekoľko rokov žiadne problémy nebudú a nebudem musieť nič riešiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukaluki v tomto mám taký istý názor ako edulo, takže ti to tu znovu nebudem vypisovať a ešte keď vidím, že si sa rozhodol pre vstavaný. Myslím, že budeš spokojný. Dobre si sa rozhodol. A kotol už máš tiež?
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte ho na stavbe nemáme @stempi ale vybratý a objednaný už áno. Takže viac menej už kotol teraz vôbec neriešim a sústredím sa na iné veci.
Odpovedať
Profilova fotka
@stempi uz davnejsie som ti chcel napisat, ze si tu super vysvetlil rozdiely medzi spominanymi kotlami 8-) vymienali sme prednedavnom kotol a presne medzi tymito dvoma som sa rozhodoval. zistoval som si kade tade rozdiely a skusenosti, no nikde inde to nebolo takto paradne opisane, ako si to tu opisal ty. vdaka este raz. rozhodli sme sa pre kotol CGB2 a je paradny 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lukaluki okey, to je hlavné, že jednu vec už máš a môžeš ostatné riešiť. Pri stavbe je tých vecí straašne veľa. @vikinno netreba za nič ďakovať, rád som pomohol, keď som vedel. A som rád, že Vám kotol vyhovuje. Teraz cez leto si trochu oddýchne a v zime mu znovu dáte zabrať :-D
Odpovedať
Ahoooojte ;-) :-) My mame kotol CGB-2 so zásobníkom. Prikladám fotky, aby ste ho aj videli :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nicholiacik parádička ;-) 8-) Ďakujeme ti za fotky a pozerám, že kotol od Wolf-u máte, super výber ;-)
Odpovedať
@stempi nemate vobec zaco :-) Ked som zbadala, ze tu je taka tema, tak som sa chcela pochvalit, ze aj my taky mame :-) Hej, hej bola to vydarena kupa, velmi nam vyhovuje. Lahko sa s tym manipuluje :-) :-)
Odpovedať
Caute, prosim vas, ake parametre ma ten kotol CGB2? A k comu je dobry ten zasobnik? Je to potrebne ku kotlu alebo to je len nejaka doplnkova vec? Momentalne sa rozhodujem, aky kotol kupit. tak budem rad, ked mi poradite. Dik!
Odpovedať
Profilova fotka
@jaroonkel rád by som ti parametre napísal ale neviem, o aký výkon máš záujem? Lebo tento kotol môže mať výkon 14kw, 19kw alebo až 24kw.
Odpovedať
@stempi fuha, touto otazkou si ma teraz zaskocil. Neviem, aky vykon by mi stacil. Rozlohu domu mame 155m2. Porad mi, ak vies, lebo ja sa do tohto vobec nerozumiem a preto som navstivil toto forum. Dik!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@jaroonkel radšej takéto odborné veci nechám na odborníkov. Skús vyplniť konktatný formulár na ich stránke a oni ti už napíšu, ktorý kotol by bol pre tvoj dom ideálny na vykurovanie. Oni dosť rýchlo odpisujú, takže budeš mať rýchlo odpovedať. A už potom nebudeš potrebovať ani parametre, lebo si to tiež cez nich všetko pozisťuješ.
Odpovedať
Profilova fotka
@nicholiacik oni majú všetky produkty nastavené tak, že sa ľahko ovládajú. Je to veľká výhoda a hlavne pre ženy 8-)
Odpovedať
@stempi presne tak :-) Aj ked u nas ho vacsinou obsluhuje manzel a iba vo vynimocnych pripadoch, ked nie je doma, tak sa ho chytam ja :-D Predsa len je to chlapska uloha a co sa mu budem do toho montovat :-D
Odpovedať
Nazdar vsetci! Tento problem momentalne riesim aj ja a uz si neviem dat sam rady, tak potrebujem pocut nazory aj inych ludi. S ktorym kotlom mate lepsie skusenosti? S tym CGB-2 alebo FGB? Kotol zhanam do starsieho domu, ktory momentalne pomaham prerobit. Vdaka za kazdu radu 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nicholiacik to už by čo bolo, keby si tieto veci musela riešiť ty. Veď na takéto veci sme predsa v dome my! 8-) Ale na druhej strane je fajn, že kotol vieš obsluhovať aj ty. To sa chváli :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jacks101 ak ide o starší dom, tak byť tebou zvolím kotol FGB. Ten je predsa len viac určený pre staršie prerábané domy ako kotol CGB-2. V úplne prvom príspevku som písal výhody aj jedného aj druhého kotla, videl si to? Lebo podľa toho sa človek vie rýchlo rozhodnúť pre správny typ kotla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@stempi nazdar, sorry, ze az teraz odpisujem ale som tu vobec nebol, iba som este v tom januari kukol ci tu niekto pisal a uz som si riesil sam. no tvoja sprava mi pomohla, lebo nakoniec sme ten kotol aj kupili, ten fgb. dnes v praci mam menej, tak ze ti idem napisat, aby si vedel, ako som to doriesil.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?