Vyuzitie solárneho vykurovania a solárneho ohrevu teplej vody pod Tatrami v okrese Poprad

Dobry den, poprosim o radu vsetkych, ktory maju skusenost so slnecnymi panelmi na rodinnom dome v okrese Poprad. Ake to ma uplatnenie v nasom chladnejsom kraji? Odporucate mi solarne vykurovanie spojene so solarnym ohrevom teplej vody? Aka je financna navratnost? Dakujem za co najviac prispevkov.
Odpovedať
Ak vás je 6 a viac, vybavila si si dotáciu tak solár ale len na ohrev vody sa z odretými ušami môže vrátiť. Samozrejme je výhodné mať aj iný zdroj na ohrev vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@azerty123 som z Liptova a som spokojný s ohrevom vody. Aj keď ja riešim ohrev cez fotovoltaiku. Do budúcna plánujem aj kúrenie týmto systémom.
Odpovedať
@poliacik321 Preco ste sa rozhodli rosirit fotovoltaiku o kurenie? Je to kvoli cenovej uspore, tepelnemu konfortu alebo zivotnemu prostrediu? Odporucate viac fotovoltaiku ako slnecne konektory? Dakujem za prispevok.
Odpovedať
Profilova fotka
@azerty123 odporúčam viac fotovoltiku ak termiku. montoval som termické kolektory ale po skúsenostiach s fotovotikou ich viac nemontujem. Fotovoltika má omnoho viac výhod ako termika. A to ,že idem riešiť kúrenie cez fotovoltiku,je viac menej kvôli mojim zákazníkom,aby som mal rukolapné merania a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?