Vyuzitie salaveho tepla zo strechy

Zdravim, vyuzil uz niekto salave teplo , ktrore vznika medzi skridlou a parozabranou? V podstate je to len natahane potrubie podlahoveho kurenia v slucke napojene napr ako solarny kolektor. Akurat sa nebude v lete prehrievat, v zime "mrznut" a stoji fragment ceny pokial neratam obehove cerpadlo, ktore i tak treba na solarny kolektor. Primarne vyuzitie by bolo na ohrev TUV mimo zimneho obdobia na streche situovanej na juh o ploche 50m2 s cca 300m trubky.
Odpovedať
logicky je to takmer nula účinnosť.
Odpovedať
@rkorba v lete kúri v zime chladí. 300m tubky využitelnej len počas horúceho slnečného dňa s malou účinnosťou - má to význam? viac zíkaš ak namiesto toho kúpiš jeden kolektor a hodíš ho na strechu.
Odpovedať
vyuzitie by bolo len ako som spominal sezonne s tym, ze by teoreticky nemusela byt pouzita voda v systeme s nemrzkou. Znami to ma, tak sa popytam o realne skusenosti a podelim sa.
Odpovedať
Takze znamy ma 400m hadice pripevnenej na stresnych latach a funguje mu to 4-5 mesiacov v roku.
Odpovedať
Dalo by sa pokial by si mal v tom system velky a dobre zaizolovany zasobnik s vodou ktory by to teplo dokazal uchovat. Uprimne mi to pripada ako hlupost ale je to mozne. Skor to je zaujimave pre mna ako ochrana pred prehrievanim podkrovia. ak by si mal 1000 litrov nadrz tak kym by sa nahriala ...
Odpovedať
Podla teba by to mohlo sluzit i ako "stropne chladenie", len treba davat pozor na rosny bod. Doporucuje sa teplotavody o 4 stupne chladnejsia ako teplota vzduchu, ale na conecu som sa dozvedel, ze 2 stupne su bezpecnejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?