Vysoká vlhkosť v lete

Je vysoka vlhkost problemova aj v lete? Byvame pri lesiku a mozno aj odtial sa k nam taha vyssia vlhkost - momentalne je zhruba 75 %. Teplota je sice vysoka, ale aj tak - nemoze to byt aj v lete problem? Nemozu sa aj v lete tvorit plesne? Hlavne ma zaujima spalna, kde je teplota 23 % a vlhkost 75 %. Mali by sme to viac prevetrat cez zimny register alebo je to v pohode?
Odpovedať
@moratibru Nie, pohoda.
Odpovedať
v lete k vzniku plesni nedojde, len v zimnom obdobi ked su ochladzovane steny.
Odpovedať
Diky, len som rozmyslala, ci by to nemohlo nejako dopomoct k zimnym plesniam, logika mi vravi, ze nie, ale nie som odbornik, tak sa pre istotu radsej spytam :)
Odpovedať
@moratibru Pri teplote vzduchu 23°C a RV 75% je rosný bod 18,3°C. Čiže ak by nejaká stena mala takúto teplotu teraz, začne sa tam zrážať vzdušná vlhkosť. No ale keďže je teplo vonku, tak aj steny sú teplé. A zas keď sa vonku ochladí, vetrací vzduch (hoci by mal vysokú RV vonku) sa po zohriatí stane suchším, klesne jeho RV, a tým pádom sa aj rosný bod posunie na nižšiu teplotu. Potom fakt závisí už len od izolačných vlastností konštrukcií, či sú navrhnuté tak, aby vyhoveli podmienkam pre vznik kondenzácie v zime.
Odpovedať
potrebujem velku pomoc a ide o vlhkost ,davali sme novue podlahy a co sa stalo ,zacala nam vystupovat vlhkost po obvodnych stenach a mam teraz len smrad a vlhke steny,dole mame beton a nan sme pokladali plavacku moze mi niekto poradit surne lebo som bezradna uz som chcela aj tu plavacku dat prec ale neviem co potom na ten beton dat prosim poradte dakujem
Odpovedať
@1slnko1 Treba dať preč plávačku, nechať betón vyschnúť. Kedy ste robili potery? Meral niekto zostatkovú vlhkosť poteru? Keď to vyschne, dáte parozábranu a plávačku. Už to robiť nebude.
Odpovedať
@blacksr prave ze je to 40 rocny dom a to sme chceli zmenu poter sa robil vlani ,a vlhkost nemeral nik a ako sa to mera lebo ja tomu nerozumiem az tak dakujem za odpoved
Odpovedať
este sa opytam atie parazabrany to je ten molitan alebo tie platne to tam mame.
Odpovedať
@1slnko1 Hydroizoláciu pod poterom ten dom má? Aj pod stenami?
Odpovedať
hm tak to neni lebo ak si pametam tak tam sa navazala rozna sutina a odpad to sa utlacilo a potom sa daval beton ale prave ze to zacalo ako sme sa rozhodli dat plavacku.a este ak dame eventualne prec plavacku tak potom co by bolo dobre spravit alebo dat tam aby sa to neopakovalo dik
Odpovedať
@1slnko1 Tak to bude robiť zase!! Proste to nevyschne, pretože ste nedali hydroizoláciu. Betón bude ťahať vlhkosť zo zeme stále. Nemá šancu stať a niekedy suchým. Asi ste nedali ani tepelnú izoláciu, však? Polystyrén.
Odpovedať
@1slnko1 Ak ste do podlahy davali nejaku savu sutinu, napr.stare tehly a pod. tak aj to vam taha od zeme vlahu,drzi v sebe a ta vam nasledne vyraza do murov
Odpovedať
Článok sa načítava...
dakujem vsetkym hoci ste ma nepotesili ,ale niekedy sa tak stavalo ziadne zateplenie a podobne ,no dobre, a ako mam teraz pokracovat aby to nebolo som z toho na prasky poradte prosim!!!!!
Odpovedať
Vyburat a vsetko nanovo...cely spravny technologicky postup....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?