Vyska vnutornej jednotky klimatizacie.

Zdravym strechaci mam takyto zivotny problem.chcem dat klimu no dnes nam z manzelkou zasvietila ziarovka nad hlavou ze mame priznany dreveny strop a mesti sa nam len 25cm vysoka klimatizacia a pozeral som vnutorne jednotky a vsetky maju okolo 29cm.je niejaka jednotka co ma max 25cm vysku? Dakujem za odpovede
Odpovedať
1
2
Tak co?
Odpovedať
@martin25 mrda? Napises.o polnoci a 4 rano uz cakas odpovede? Co to chces dat nad dvere? Vsak ked sa nezmesfi daj to vedla, aj tsk to take natlacene nebude vyzerat moc uzasne.
Odpovedať
Tak nech sa ti ta ziarovka zasvieti zas a zavolaj prvemu predajcovi klimatizacii, ktoreho na webe najdes....lebo aj ked najdes vysoku 25 cm...tusim treba aj nejaky manipulacny priestor naviac.Ľ
Odpovedať
@martin25 kedže klimatizácia nasáva vzduch z hora tak potrebuje mať priestor ešte 10cm nad jednotkou. Ale bežne nájdete klimatizácie ktoré majú 26cm výšku. 8-)
Odpovedať
@predajcaeco zdravim tu je foto.
Odpovedať
@sysell mrda akurat tak tebe.na keru p..u reagujes ked odpises mimo.
Odpovedať
@martin25 a od hranolu po okno máte 25cm?
Odpovedať
@predajcaeco 27cm 2 cm je styrodur
Odpovedať
@martin25 tak to nemajte starosti ;-) kľudne môžete po nociach začať spávať 8-)
Odpovedať
@predajcaeco viete mi odporucit niejaku klimu ?
Odpovedať
@martin25 v prvom rade si vyberte značku ktorá sa venuje klimatizáciam (Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Panasonic, Airwell, Sinclair) a nie chladničkárske whirpool, samsung a podobné. Všetko hlavne záleží koľko chcete do zariadenia investovať. Klimatizácie sa pohybujú od 500e do 3500e ;-)
Odpovedať
@predajcaeco Dajme tomu niejajych 1000-1500e.chodba obyvacka a kuchyna je otvoreny priestor je to 54m2.a chceli by sme ciernu vnutirnu jednotku
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@martin25 klima moze byt aj vedla okna, cierna sa ti nehodi. Mitsubishi su najtichsie.
Odpovedať
@martin25 čiernu nedávaj, nás predajca odhovoril horšie sa udržuje, tuším máš čiernu linku aj my máme, nakoniec sme dali striebornú farbu a je veľmi elegantná, roozhodovala by som sa medzi bielou a striebornou, keď ti môžem poradiť, my máme LG inverter :-)
Odpovedať
@michal789 zase dalsia reklama ach jaj
Odpovedať
@ingrid1810 sa mi páči ako niekto poviem že máme LG inverter :-D inverter má v dnešnej dobe každá jedna klimatizácia takže aspoň vidno ako Vášmu príspevku treba dávať význam. Je rozdiel keď niekto píše kto s tým robí a kto to má doma a pustí to 10 krát do roka. @peto99 neviem odkiaľ si prišiel nato že Mitsubishi sú najtichšie, ale aj keď niesú Mitsubishi je v TOP 3 značiek ohľadne klimatizácií :-D mimochodom ľudia neriešte 1-3 dB nikdy to v živote nepostrehnete. Riešte spoľahlivosť, záruku, servis..
Odpovedať
@predajcaeco aspoň vidno, že niesom predajca :-D, ja som sa hlavne vyjadrila k farbe...
Odpovedať
@predajcaeco klimou mitsubishi kurim celu zimnu sezonu, ziadny sused sa nestazoval. Dolezity je tichy velky ventilator, a taky ma malo jednotiek. Ak bude mat taky ventilator Toshiba alebo LG, potom je to jedno. Inverter by mal byt samozrejmost, klima kuri lacnejsie ako plyn. @martin25
Odpovedať
@peto99 určite aj TOSHIBA aj LG máju takú hlučnosť ako Mitsubishi :-D nabudúce stačí napísať mám MItsubishi a som spokojný a je to jedna z najlepších značiek ;-) Inak na vykurovanie si treba davat pozor lebo pri -20 nemá 3,5kW jednotka výkon 3,5kW a keď máte napr. pri pri 10C SCOP 3,8 tak pri -15 už také určite nebude :-D Môžete sa jedine pochlapiť jednotkou DELUXE HYPER HEATING :-p PS.: porovnávame tu sálave teplo s fúkaným nech si ľudia vyberú
Odpovedať
@predajcaeco na hlucnost ma zasadny vplyv priemer a tvar lopatiek ventilatora. Moja klima kuri od 6,7 kW do 9 kW. V BA kuri velmi efektivne a lacno. Klimu som vyberal podla hlucnosti, predajca mal samozrejme aj ine znacky, vonkajsia jednotka ma 800x800.
Odpovedať
@peto99 keď máte v katalógu napísaný výkon výkurovania od 6,7kW po 9kW to neznamená že aj pri -10 bude mať takýto výkon. Pošlite mi aký máte model a Vám zistím výkonnostnú krivku pri rôznej teplote :-) A keď mám raz napísanú hlučnosť MIstubishi napr. 40dB a Toshiba 40dB tak to je asi jedno nie?
Odpovedať
@predajcaeco Mitsubishi MSZ-GF60VE/MUZ-GF60VE
Odpovedať
@peto99 :-)
Odpovedať
@peto99 Vaša klimatizácia má pri -15 stupňoch vonkajšej teploty a 20 stupňoch vnútornej teploty výkon 3,2kW ;-) pošlem aj graf ak chcete čiže keď Vám niekto povedal že má výkon 6,8 až neviem koľko tak Vás oklamal - a Vy ste sa nechali. ]-( každopádne ja by som Vám to povedal :-D
Odpovedať
@predajcaeco ten graf by ma samozrejme zaujimal a s vykonom pri minus 15 suhlasim. Klima kuri silno pri vonkajsej teplote okolo nuly, kuri este dostatocne aj okolo minus 5. Vykon v silnych mrazoch ma netrapi, minus 15 nebolo v BA uz niekolko rokov dozadu. Minulu zimu bolo minus 10 iba par noci, a v noci aj tak nekurim. A cez den je pod minus 5 velmi zriedka. Nadranom spustam v mrazoch elektrokotol. O znizenom vykone v silnych mrazoch viem, ale vzdy sa snazim kurit klimou cez den, ked su teploty vyssie. V tomto kombinovanom rezime potrebujem na kurenie cca 7 MWh rocne, klima tak usetri cca 3-4 MWh rocne, a ma tak najrychlejsiu navratnost zo vsetkych dostupnych zdrojov tepla popri kureni drevom, ale bez namahy, spiny a dymu.
Odpovedať
@peto99 graf pridam zajtra. Pravda je v tom ze je to v navratnosti dost rychle ale zase viete cim je vacsia zima tak tym aj COP ide dole ale je to stale lepsie ako elektricky kotol ;-)
Odpovedať
@peto99 posielam graf ako som sľúbil. Pri -5 stupnoch vonkajsej a 20 stupnoch vnutornej máte z 6,8kW už iba 4,89kW.
Odpovedať
@predajcaeco dakujem za spravu. Ak dosadime do tabulky pocet 8 ladovych dni v BA v zime 2014/2015 (teplota nevystupila nad 0 stupnov), vykon a COP je v take dni znizeny o tretinu. Arkticke dni pod minus 10 sa nevyskytli. Denna teplota je rozhodujuca, v noci klimou nekurim. Vacsinu zimy sa pohybuje teplota cez den od nula do 5 stupnov, mnoho dni je aj teplejsie. Odhadujem priemerny vykon na 5 kW a viac. COP sa pocita rovnako? Kurenie TC vzduch vzduch a vzduch voda je najvyhodnejsie cez den, a v teplej klimatickej oblasti. Tu sa lahko zaobideme bez plynu aj bez dreva, bez vysokych investicii do kurenia a denneho lopotenia sa s drevom. Klima navyse masivne znizuje vlhkost v novostavbe, co moze byt velka vyhoda pri Ytongovych muroch a narychlo dokoncenych domoch. Na Orave a v Tatrach by som premyslal trochu inak, ale stacilo by len viac prikurovat kachlami.
Odpovedať
@predajcaeco mozno som divny, ale 1-3 dB postrehnem. Hluk 23 dB je cca 2 krat tak silny ako 20dB. Ak toto vy nepocujete, mali by ste navstivit usneho, lebo nieco nie je v poriadku ;) A ked bezi klima v noci, tak 2 dBdokazu spravit velke divy.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?