Výška podlahy - pomoc :)

Ahoj, poprosil bych Vás o Váš názor k naší skladbě podlahy dle projektanta viz. příloha, zda je takto dostačující.. Nějak se mi to nezdá,dal bych raději 200mm s tím,že dám širší EPS. Vzdálenost od základové desky po stavební otvor okna máme 102cm, tím,že bych dal skladbu podlahy 200mm by byla vzdálenost k oknu od čisté podlahy 82cm :( Dá se nějak řešit? Bude podlahové vodní topení a anhydrit. Děkuju za názor.
Odpovedať
Na prízemie daj o 10cm viac izolácie ale prerataj si potom výšky miestnosti aby si neskôr nebol prekvapený že je malá ,stačí 160cm a na poschodie je zbytocne dávať PUR 024 veď je to určené na izoláciu šikmých striech ,tam daj tiež Eps 150S. A projektanta sa opytaj prečo ti nedal do podlahy na prízemí viac izolácie a určite ti povie že sa to tak štandardne robí :-D Čiže ziadne prepočty a načo veď to tak majú všetci a bývajú. Ešte sa ho opytaj na kúrenie aké odporúča ale hlavne ku never pretože ti urobí návrh na kúrenia ktoré by utiahlo aj dva rodinne domy. Daj si urobiť tepelné straty domu a podľa tojo zvol sposom vykurovania.
Odpovedať
@hanluk Píšem ako PAKO ale to som z mobilu a tam mi to riadne komolí slová :-)
Odpovedať
@blackomt Z toho si nic nedělej,mam to to samé :) Jiank díky za reakci :) Ono když zvednu podlahu na 20cm,tak od čisté podlahy po okno budu mít nějakých 82-83cm,tak nevím,zda to není málo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hanluk P1- 70mm tepelnej izolacie je v dnesnej dobe zalostne malo... P2 - tam je zase tep. izolacia uplne zbytocna.. staci menej ak sa da len tolko aby sa dali prichytit rovody podlahoveho kurenia... inak tepelna izolacia na P2 vobe nema zmysel...
Odpovedať
@hanluk Okno sa ti ešte podvihne o 3cm pretože pod okno pojde ešte podparapetný profil+ montazna medzera na penu. Čiže sj k tomu ešte pripočítať take 4cm,ked si to nevieš predstaviť tak sa postav k pracovnej doske v kuchyni ta bude mať tých 80-85cm.
Odpovedať
Profilova fotka
od roku 2016 je definitivne schvalena nova norma ;-) treba nastudovat :-) doteraz bolo len doporucene :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?