Vyroba demineralizovanej vody

Ahoj strechaci, ma niekto z Vas tip, ako si mozem doma z klasickej kohutikovej vody vyrobit demineralizovanu vodu do ultrazvukoveho zvlhcovaca? Nemyslim sposoby ako reverzna osmoza alebo podobne veci za 300 a viac eur. Skor nieco v zmysle prietoku vody cez demineralizacne patrony atd. vdaka
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@danielvalentin stačí pýtať od suseda s KK odpad- kondenzát
Odpovedať
@danielvalentin RO kúpiš aj za 100€ prečo hneď 300€ tie majú aj mineralizator a UV lampu čo tebe netreba
Odpovedať
Profilova fotka
@danielvalentin A nedá sa použiť destilovaná voda, ktorej výroba, prípadne aj kúpa je neporovnateľne lacnejšia? Podľa mňa je výsledný efekt rovnaký. V oboch prípadoch je voda zbavená minerálov, práve že pri destilácii sa voda ohrieva (pričom sa navyše zbavuje choroboplodných zárodkov a baktérií) čo sa v prípade demineralizovanej vody nestane. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danielvalentin https://shopakva.sk/1513-reverzna-osm... intomenic samozrejme je tiez moznost, ale budes sa babrat s kyselinou pri regeneracii ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 voda z RO bakterie neobsahuje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ale zakladateľ diskusie sa práve RO chce vyhnúť.
Odpovedať
@danielvalentin mam pocit,ze aj voda z rekuperacky je demi,len jej mnozstvo bude mensie nez z KK
Odpovedať
Profilova fotka
mam KK, ako sa dostanem k tej vode? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
co tak taketo cosi? to nemoze byt? https://akvariove-cerpadla-a-regulaci... https://akvariove-cerpadla-a-regulaci... https://akvaristika-technika.heureka....
Odpovedať
@danielvalentin kolko chces tej vody ?
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ano lebo neche dat za to 300€, ale to nemusi
Odpovedať
@jamk1 Kolko stoji liter destilovanej vody ? Lebo do zvlhcovaca potrebuje odhadom tak 6l na den. Mna este napadlo, ze ak mas susicku pradla, asi by sa dala pouzit aj voda z nej. Ale 6l denne to nebude ani nahodou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarosujo 25l. bandaska stojí 8eur, 1L stojí 50centov a áno ja osobne som schopná urobiť 6L zo sušičky vodu :-D takže je to realne, sme 4 :-N
Odpovedať
@danielahamar Stale draha prevadzka - 6l destilovanej vody denne je cca. 200-300€ za zimnu sezonu. Budem sa opakovat, ale lepsie riesenie je vysmarit ultrazvukovy zvlhcovac von oknom a kupit doskovy, napr. takyto http://www.stadlerform.sk/obchod/zvlh... Do toho mozes liat co chces a ziaden povlak na nabytku nebude. Naklady na prevadzku budu +- rovnake (oskar ma 6x mensiu spotrebu elektriny, ale zas treba menit filtre).
Odpovedať
tá sušička je dobrý napad, bez zdravotneho rizika
Odpovedať
Profilova fotka
@bluray to rozhodne dobry napad nebude :). bude tam bordel a vysoko pravdepodobne stopy pracieho prostriedku.
Odpovedať
možno vôňa z pracieho prachu
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo: oskar je too expensive...to radsej kupit tu osmozu... a inak destilovanu vodu si vies prevarit aj sam doma, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@bluray nie len. Uvedom si, ze kazda moderna susicka potrebuje pravidelne preplachovat kondenzator. To preto, lebo sa na nom zachytavaju jemne castice tkaniny, ktore presli filtrom. A tie samozrejme budu obsahovat, zbytky pracieho prostriedku. To by som do zvlhcovaca teda nedaval.
Odpovedať
@majkoj No neviem, ale ja mam vsetok bordel z pradla vo filtroch. Ani som nechcel verit, ked som to prvy krat videl, kolko prachu tam ostalo. Ale voda na pohlad cista. Ono to je v principe tiez len vyparovanie, ale vdaka tepelnemu cerpadlu rychlejsie. Z jedneho susenia mam tak 1-2 litre. EDIT: S tym kondenzatorom mas ale pravdu, ja si ho sem tam cistim sam (preplach som nechcel).
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k Ak potrebuje denne 6l destilovanej vody, koľko plynu, alebo elektriky minie na to, aby ju varom odparil? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1: neviem, vypocitaj :-)
Odpovedať
@jan45 nemoze tej masine vadit nizsie ph tej vody, ktore je typicke pre KK s nizkym vykonom?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix demineralizáciou sa tiež zníži pH, treba v návode pozrieť rozsah požiadavky na pH. Ale plastom nízke pH väčšinou nevadí.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo nuz ja mam dalsi filter v nadobe na vodu, takze vidim bordel co tam zostane :). Ja mam ale susicku s TC, tam kondenzator sam nevycistis :)
Odpovedať
@jan45 plastom nie, jasne. Ale neobsahuje nahodou aj oxidacne soli, pripadne siricitany atd? Je to bezpecne pouzivat aj do zehlicky a podobne?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix existuje nieco ako uhlicitanova rovnovaha. V skratke, cim maksia voda, tym nizsie pH. Suvisi to H2CO3 ...
Odpovedať
@majkoj Mne len pri citani vlakna napadlo, ci sa to neda pouzivat namiesto destilky do niektorych aplikacii. Ja cez chemiu moc niesom, ale podla https://www.mpo-efekt.cz/cz/ekis/i-ek... to nieje dobry napad asi.
Odpovedať
@majkoj Aj ja mam susicku s TC a dokazem kondenzator povysavat. AEG Lavatherm T86589IH3C Pristup je zpredu dole, su tam take dvierka.
Odpovedať
@majkoj Mam susicku Electrolux (to iste ako AEG) a tie nemaju "samocistiaci" kondenzator. Preto sa napriklad tieto susicky daju stale pripojit aj na odpad (nemusi sa potom vylievat voda z nadobky), co uz napriklad pri znacke Bosch (samocistiaci kondenzator) nejde.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?