Vypustenie podlahovky

Ahojte. Keďže hrozia mrazy a my ešte nemáme namontovaný kotol, chceme vypustiť vodu z podlahovky. Stačí to vytlačiť vzduchom za pomoci kompresora? Odvodní sa dostatočne na to, aby neroztrhlo rúrky? Máte s tým niekto reálne skúsenosti? (Kúrenár nebude dostupný, kým začne mrznúť, takže si to spravíme sami.) Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepa_nr a to Vám bude mrznúť aj v dome??? Kotol ešte na podlahovku zapojený nemáte a vodu v podlahovke už napustenú máte?
Odpovedať
@puxo V dome, kde sa nekúri zvykne mrznúť. Ako sme asi mali betónovať potery bez napusteného systému? Chceš radiť alebo...?
Odpovedať
@pepa_nr Klikol som si prave na SHMU, 2 dni ma byt velmi tesne pod nulou (par hodin v noci), inak same plusove hodnoty v najblizsich 10tich dnoch. Inak neviem co mate za dom, nemusi to byt zrovna pasiv ale aby vam zacala podlaha zamrzat v dome, to by musel byt iny Sibir :) Kazdopadne by som sa neunahloval s okamzitym vypustanim, lebo ziadne zamrzanie sa na najblizsich (14 dni nekona), a podlahy uz toboz nie. To by bol problem aj pri otvorenych oknach dokoran.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepa_nr my sme to urobili tak isto ako ty.Natlakovali sme to vodou cez cerpadlo a kedze este kotol nemame a nebyvame tam tak tu vodu jednoducho vytlacim kompresorom a je po probleme.Logicky aj ked bude mrznut a zostane v trubkach troska vody,nebude jej tolko aby roztlacila potrubie podlahovky.
Odpovedať
To čo ste postavili za domy keď vám bez kúrenia pomrznú? :-) Alebo sú vaše obavy nadnesené?
Odpovedať
Profilova fotka
@pepa_nr chcem radiť a preto sa pýtam... môžeš odpovedať na prvú otázku - to vám bude mrznúť aj v dome? neviem v akom stave to máte, ale presne ako píše @floydian mrznúť by ti v uzavretom dome nemalo!!! To že bude v noci na chvíľu -2 alebo -5 neznamená, že bude mráz v dome a už vôbec nie, že ti zmrzne voda v podlahovke...
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ak sa v dome nebude kúriť, izolácia nepomôže.Vplyv zem sa prejavuje pri objektoch nad 12m. Budú tam zisky počas dňa, ale noc je dlhá a teploty sú oveľa nižšie ako cez deň, takže obavy môžu byť na mieste. Ale viac by som dbal na rozvody vody, tie treba vypustiť, podlahovka sa chová ako píše tomaslucka
Odpovedať
@pepa_nr Ahoj. S největší pravděpodobností hraničící s jistotou, voda v podlahovce nezamrzne. Je jasné, že to záleží na teplotě vzduchu v domě. Pokud bude trvale na nulou, tak je jisté, že nezamrzne. Jedině v případě, že dlouhodobě bude teplota pod bodem mrazu, tak zamrzne. Tomu se ale dá předejít temperováním pomocí přímotopu. Předpokládám, že se jedná pouze o přechodné období a že ten kotel namontujete do příchodu pořádné zimy. To by se to temperování prodražilo a bylo by lépe topení vypustit. Stačí to profouknout kompresorem. Zde je nutné každý okruh profouknout samostatně.. Na tom se nedá nic pokazit. :-)
Odpovedať
@jan45 máš pravdu sčasti, a možno keby sa jednalo o celú zimu tak by taká situácia aj mohla nastať. Z vety "hrozia mrazy a my ešte nemáme namontovaný kotol" usudzujem že ho už čoskoro mať budú. A aj keď v noci poklesne teplota pod bod mrazu cez deň bude podstatne vyššia. Keďže dom (bavíme sa o kvalitnom dome z 21.storočia) má už kvalitné izolácie, určitú zotrvačnosť a možnosť solárnych ziskov, tak situácia kde teplota konštrukcií klesne pod bod mrazu by aspoň počas prvej polovice zimy nemala nastať. A u nás na juhu ani počas celej zimy :-)
Odpovedať
@puxo Dom je uzavretý, bez izolácie v strope a bez izolácie obv. múrov. Tým pádom ľahko vychladne. Od zeme nenaberie nič, lebo je v podlahe 15 cm EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepa_nr tiež som mal podobné obavy a kotol sme spustili i keď kurenár ma presviedčal, že sa podlahovke v zime nič nestane.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepa_nr keď robím podlahovku tak ju tlakujem pred betonážov vzduchom. Tlakovať vodou kým nie je kotol je hlúposť. Inak nemusíš ju vypúšťať stačí namontovať čerpadlo,ktoré bude vodu cirkulovať v potrubí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@poliacik321 tiež tlakujem len vzduchom na 7 Barov,
Odpovedať
@puxo Mal som zateplenu strechu, steny nie (okna, dvere boli tiez) a bezproblemov zamrzla dnu cez zimu mineralka v plastovej flasi komplet a to nebolo ani -20 a raz za tyzden sa tam aj kurilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@pzad ale ja som netvrdil, že to nezamrzne za celú zimu... ja som tvrdil že to nezamrzne TERAZ na otázku zadávateľa kde píše: "Keďže hrozia mrazy a my ešte nemáme namontovaný kotol" stačí čítať a porozumieť textu... O.k.?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?