Vypustenie a napustenie vody v systéme kúrenia + osadenie používaného radiátora

Ahojte, poprosím Vás o 2 rady : je možné znovu použiť radiátor, ktorý bol zapojený cca 12 rokov, potom bol demontovaný a na 1 rok odložený pod prístreškom (vonku).Teraz potrebujem radiátor opäť zapojiť do systému kúrenia. Je možné ho zapojiť a spojazdniť alebo je potrebné nejako riešiť prípadnú hrdzu vo vnútri radiátora? Je to radiátor Korado 22k4. Plánujem aj vymeniť vodu v kúrení. Pred vypustením by som do kúrenia použil fernox celaner F5, nechal to cca týždeň alebo dva behať, potom vypustil a napustil novú vodu a aplikoval fernox protector F1. Vypúštal by som cez kotol na tuhé palivo, na radiátoroch otvoriť odvzdušňovacie ventily, keď prestane voda tiecť zavrieť odvzdušňovacie ventily a začať napúšťať vodu a nechať ju tiecť pokiaľ sa všetko nevyplaví. Napustiť na potrebný tlak, aplikovať protektor a odvzdušňovať. Bude to tak správne? Kotol je plynový kondenzačný ( + je zapojený aj kotol na pevné palivo), radiátorov je 9 ( aj s tým čo potrebujem zapojiť) a mám tam fernox filter TF1. Ak máte nejaký tip na čo si dať pozor pri vypúštaní a napúštaní vody do kúrenia budem vďačný. Za pomoc a rady ďakujem :-)
Odpovedať
@klokan_fifo no velmi malo ludi investuje tolko do vykurovacej vody ako Vy ;-) Preplachnite ten radiator a nahodte ho. Mate kotol na pevne palivo to je dobre tsm sa uklada vsetok bordel:)
Odpovedať
staru vodu prečisti -v novej bude kyslíka a ten pomoze korozii
Odpovedať
@vrajmantak prosim ta ako ju precistim? Zvladam to sam alebo je na to treba nejaky specialny pristroj? Dakujem za pripadny navod ☺
Odpovedať
klokan-do nádrží a čistu odobrať a dať speť to urobiš aj sám ,ale treba trpezlivosť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?