Vymena ventilov

Neviete nahodou, ci sa daju zmenit ventily aj na takychto starych radiatoroch? Chcem dat nejake smart. Dakujem za odpoved. Nechcem to menit za tie plechove turecke ani nahodou, v dvoch miestostiach ich mam a je to neporovnatelne (liatinove drzia teplotu este 2 hodiny, plechovy vydychne po 10 minutach).
Odpovedať
ano, vynemis ventily a na nich namontujes smart hlavice, alebo aj programovatelne, nemusia sa nutne vykecavat s mobilom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mejmo:

Neviete nahodou, ci sa daju zmenit ventily aj na …
@mejmo a prečo ich chceš meniť? ja ich mám viac ako 60r , doma môžem meniť teplotu vody podľa aktuálnej straty do radiátora a nemusia sa regulovať, problém bol s nimi v paneláku,ak sa často regulovali tiekli, dnes krásne jasno a vyhrievajú len južné okná slnkom
Odpovedať
Regulovať "Smart" teplotu na radiátore, čo drží teplotu 2 hodiny? Trošku mimo účelu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@mejmo a prečo ich chceš meniť? ja ich mám viac a…
@duzu chce smart ventily. Predpokladám, že teda kvôli tomu aby ich mohol ovládať na diaľku.
Odpovedať

Neviete nahodou, ci sa daju zmenit ventily aj na …
@mejmo píšeš"liatinove drzia teplotu este 2 hodiny, plechovy vydychne po 10 minutach).pre sporebu je to úplne jedno aký tam máš ,to teplo sa nikdy nestratí, akurát do liatinového sa naakumuluje trochu viac tepla ,ale začína o to neskôr ohrievať, plechový skôr odovzdáva teplo ale i skôr vychladne, ten čas je závislý od teploty ked prestane kúriť a množstva vody v systéme , mám plechové a DD5 čiže 1 hod sa nekúri , za ten čas drží teplo i plecháč, nie je úplne studený a po zapnutí začína skôr kúriť, dôležité je aby teplo čo najmenej unikalo vonku a to závisí od zateplenia
Odpovedať

@mejmo píšeš"liatinove drzia teplotu este 2 hodin…
@duzu a ostatni: Plechovy radiator je zloba, pozrite sa, co mi urobil na inej nehnutelnosti - deravie! A postupne sa pridavaju dalsie ta ista vada, su stare len 20 rokov. Liatinovy uz ma snad aj 100 rokov a vydrzi este dalsich 300. Tie turecke smejdy hrdzaveju hlavne v spojoch kde sa zvarali. Potom sedite vecer pri televizore a zacne vam do ksichtu striekat 60 stupnova voda 1.5 metra z radiatora. Nesnazte sa ma presvedcit, ze je to kvalita. Je to plech ako plech, teraz musim kvoli tomu menit asi 15 radiatorov, vcera to urobil treti.
Odpovedať
A prečo že si kúpil turecké radiátory?
Odpovedať

@mejmo píšeš"liatinove drzia teplotu este 2 hodin…
@duzu Okrem toho, v noci nekurim, prestane sa kurit o siedmej, radiator drzi 2 hodiny teplotu, cize zaspavate v dobrej teplote. V noci vdaka tomu vobec nemusi ist kotol a zapne sa az o piatej na polhodinu. 10 hodin vobec nemusi ist ani cerpadlo ani zohrievanie vody. To si na plechovych radiatoroch nemozete dovolit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

A prečo že si kúpil turecké radiátory?
@toky1 Vtedy na trhu teda velky vyber nebol. A bolo treba kurit rychlo, bola to chyba jasne.
Odpovedať

@toky1 Vtedy na trhu teda velky vyber nebol. A bo…
@mejmo Ja len či nieje problém v tom, že si si vybral plechový radiátor od nesprávneho výrobcu. Nie že nieje liatinový. Mal som plechové v byte 32 rokov a nebolo im nič. Mám v dome 30 ročné plecháče a tiež im nič nieje. Výrobca predtým VSŽ Košice, teraz US Steel. Ani plecháče niesu nejaké nádherné ale tie liatinové rebrové sú hnusné.
Odpovedať

@duzu Okrem toho, v noci nekurim, prestane sa kur…
@mejmo mne nejak unika potreba instalacie smart hlavic na system, ktory pol dna nekuri. Tie maju vyznam, ked vykurovacia prudi nepretrzite 24 hodin denne a smart hlavicou si nastavis, kedy potecie aj do radiatora, kedy ma privod zastavit, kedy zas obnovit tak aby bola v miestnosti pozadovana teplota v casovych oknach ako tebe vyhovuju
Odpovedať

@mejmo najnižšiu spotrebu mam vtedy keď ide kotol nonstop s,najnižšou teplotou vody ktorá dlhodobo udrží vhodnú teplotu. Takže ono plechové nie sú automaticky zle len ta kvalita sa liatinovým asi nevyrovna
Odpovedať

@mejmo každý radiátor kúri podľa povelu s určitým výkonom vtedy ked je to potrebné na udržanie nastavenej teploty v určitom čase,ako chladne miestnosť záleží od zateplenia, to čo píše @marcos33 platí vtedy ked kúri kotol , ak by sa kúrilo na najvyšší výkon , radiátor bude horúci aj ked ho vypne bude ešte dlho kúriť , ak sa ale teplo produkuje aj ináč napr. od slnka ako teraz , po dosiahnutí pož. teploty kúrenie kotlom vypne a kúri slnko a kúrenie kotlom zapne až vtedy ked poklesne teplota a to niekedy trvá i do večera , časť tepla sa naakumuluje do ťažkého materiálu ako beton, plná tehla, vydržia dlho i plechové akurát sa treba o ne viac starať, ked sa napustia vodou , vždy tam musí byť všade voda , žiaden vzduch vnútri ,takže stále sledovať tlak v systéme , stále odvzdušňovať , počuť bublanie v najvyššom, začali by hrdzavieť zvnútra, tak isto z vonkajšej strany sa nesmie poškodiť náter, striekam ich ked sú stále založené a sú už viac ako 60r stále funkčné , bývam v rodičovskom tak to poznám
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?