Výmena starého plynového kotla za kondenzačný

Zdravím vás ľudia, skôr ako sa budem radiť s nejakou kurenárskou firmou, rad by som poznal vaše názory. Rodičom chcem vymeniť starý plynový kotol za kondenzačný. Kotol chcem kúpiť Viessmann vitodens 200 W , nakoľko ho mam aj ja v mojom dome a som spokojný. Otazka: 1. Potiahne mi kotlové čerpadlo cele kúrenie ? 2. Aký výkon kotla kúpiť, bude stačiť 19 KW ? Dom ma pivnice, 1 podlažie, 2 podlažie. Nezatepleny, plastove okna. Rozmery domu 9,50 x 12 m. Liatinové radiátory, stúpačky DN: 48, 60. Zásobník je novy kúpený 150l. Prikladám par fotiek ako to vyzerá pri kotli. Dik za každú radu.
Odpovedať
Vzhľadom na liatinové radiátory,jednoznačne stacionár...
Odpovedať
@dominik98 nie 200 vku uplne zbytocne na radiatory. Pri tychto rekonstrukciach pouzivam vylucene vitodens 100W a 26 kw verziu. Cena je o 1000Eur nizsia ako 200vka. Pred kotol zaradit total filter, hore expanzku odrezat zavarit.namontovat 50l expanzku. Kotol nastavit na 60C a rocne mate usetrenych od 400-500€! Koko..ny.ako stacionarny nekondenzacny kotol ani neber do uvahy.
Odpovedať
@gkrivanek Dik za radu.
Odpovedať
@gkrivanek stacionárny, kondenzačný kotol vyaba Protherm. Kvôli starým radiátorov nedoporučujem závesný. Máš to s minimálnymi úpravami. Ja to robím tak, niekto možno inak...ma nerezový výmenník a väčšie priemery rúrok, je ideálny na výmenu starých kotlov, ak nemáš kde pustiť kondenz je k tomu originál kondenzačné čerpadlo...
Odpovedať
@daralbajda v tom pripade v poriadku ak je kondenzacny. Ano urcite menej roboty,prisposobia sa len vyvody a hotovo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, nastal nam v dome problem a to so starym kotlom, nejako zacina strajkovat a pravdepodobne ho budeme musiet vymenit. chcem sa opytat, aku znacku kotla a ktory kotol odporucate? ktore su dobre? dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
@lennaa Na odpoved si asi pockas, kym vsetci nastartuju krystalove gule a zistia vsetko potrebne o tvojom dome aby ti vedeli poradit.
Odpovedať
@danculd prepac, co vsetko treba napisat, aby ste mi vedeli poradit? rozloha domu je 130m2, podlahove kurenie, v kupelni rebrikovy radiator. co viac treba este napisat, vobec neviem ake informacie k tomu potrebujete.
Odpovedať
závesný kotol viessmann vitodens 222W 1,9-19kW ,s 46l zásobnikom,cena 2721€.Cena je stará pol roka takže sa spýtať na cenu.Je v tom aj regulácia vitotronic 200.
Odpovedať
Profilova fotka
to iste mas baxi nuvola platinum, vykon 2.4-24kw, len o 1000ku lacnejsie. regulacia Siemens LMS15. dokupit ti treba clipon na kotol za 50e. riadenie cez internet/appku +350e.
Odpovedať
Su kotle za 1000e za 2000 a za viac ako 2000 e. Skor pozerat na servisnu siet v okoli, ako hlboko ma clovek do penazenky a podobne. Clovek pri vacsine znamych znaciek neprehlupi. Ale v nasom regione nebolo servisaka na buderus a vsetci co tie kotle mali bud neservisovali alebo platili ludom 100km daleko 🙂
Odpovedať
Zdravím, potreboval by som poradiť. Chcem vymeniť 22 ročný kotol LEIBER za kondenzačný. Pači sa mi Bosch Condens GC2300iW 22/25 C 23 ale netrvám na ňom, dám si poradiť. Mám RD 12 x 12 m s prízemím (obývacia izba, kuchyňa a chodba), poschodie (spálňa, obývačka, 2x detská, kúpeľňa a chodba) a podkrovie s dvoma izbami. Dom je 40 ročný, zateplený 10 polystyrénom a plastové okná dvojsklo. Pred troma rokmi som menil komplet rozvody UK (plast hliník pod omietkou) a radiátory. Chcem ku kotlu aj slnečné kolektory s cca 200l zásobníkom. Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@lubomirov nazdarek, uz mas porieseny ten kotol alebo potrebujes este poradit??
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomirov Dobrý deň, ak ešte nemáte vybratý kondenzačný kotol skúste pozrieť aj našu ponuku. S pozdravom Masaryková
Odpovedať
@jaroonkel Už mám hotove aj so solarom. Kotol Viessmann
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik98 na Tvoj prípad je vhodný Protherm medveď condens
Odpovedať
@lennaa ak ešte hľadáte vhodný kotol, určite si pozrite aj ponuku kondenzačných kotlov Immergas, výborná kvalita, niektoré sa vyrábajú aj priamo na Slovensku a na stránke nájdete aj mapu servisných partnerov. Momentálne prebieha aj jarná akcia na výmenu starého kotla https://www.immergas.sk/produkty/kond...
Odpovedať
Uz ste si nejaky vybrali? Ja by som chcel len vyzdvihnut ponuku kondenzacnych kotlov od firmy Wolf. Su to nemecke kotle vo vybornej kvalite, variabilite a lahkej ovladatelnosti. Sam od nich kotol mam a vsetko klape jak hodinky
Odpovedať
Profilova fotka
@jacks101 som moc rada, ze som tu nasla niekoho, kto ma od nich kotol tiez, nam prisiel pred par dnami a dokonca uz je aj namontovany, tak sa moc tesim, ze sme sa proste zas niekam posunuli. mnohi ludia nam odporucali prave wolf a tak sme si o nich co to pozistovali a samotnou komunikaciou pri hladani spravneho kotla si nas proste ziskali a nasu doveru tiez
Odpovedať
@jacks101 presne ako píšeš, kotol šlape ako hodinky, tiež ho mám od nich. Teraz je dobre, že je taký široký výber všetkého, aspoň si každý, koho takéto niečo zaujíma, môže naštudovať, popozerať a pozisťovať, čo potrebuje a bude možno viac zorientovaný a môže si vybrať čo mu najviac vyhovuje.
Odpovedať
krakovskaa co sa tyka vykurovania, podla coho ste s rozhodli prave pre kotol? Je to lepsia volba ako cerpadlo? Nevieme sa rozhodnut, lebo z nasich znamych je kazdy ineho nazoru a uz som z toho dopletena, ze co by bolo vlastne najlepsie. Mne ako zene sa viac pozdava cerpadlo len z toho ekologickejsieho hladiska, inak veru neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@fundasa to je individualne, jednemu je lepsi kotol inemu cerpadlo 🙂 nam bol lepsi kotol, mozno aj preto, ze sme ho uz mali. a z vasich znamych ma kazdy nieco ine, ci len vyjadruju svoj nazor ale nevedia presne? lebo taki mudrlanti, to ti vie narobit skrty pri rozhodovani 🙂 tak potom je najlepsie oslovit odbornikov, aby vam poradili, ked sa neviete este rozhodnut 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?