Výmena radiátoru v topnej sezóne

Profilova fotka
Zaujima ma, ci je mozne vymenit radiator ustredneho topenia v topnej sezone , teda v case ked sa kuri..Potrebovala by som vymenit v jednej miestnosti pocas rekonstrukcie v sucasnej dobe, za tensi designovy kvoli priestoru a hlavne tadial pojde pod oknom jedna cast kuchynskej linky so "sedenim" a jedna suplikova rada, takze by som to nerada za par mesiacov prerabala... Je to mozne a aky je sposob, pripadne by ste mi vedeli doporucit niekoho, kdo mi to spravne a za rozumnej cenovej rozvahy v BA prevedie? Dakujem za vsetky rady a tipy..
Odpovedať
da sa to, zmrazia sa rurky a radiator sa vymeni...
Odpovedať
Vpohode sa to dá... Stúpačka sa vypustí, radiátor vymení a znova napustí; kedykolvek v roku... a bez drahého a neistého zmrazovania.
Odpovedať
@gazella ked je spatny ventil na spodu radiatora, tak kedykolvek aj v plnej prevadzke :-D
Odpovedať
@gazella upresnenie jedna sa o "spiatockovy ventil" na spodnom odtoku radiatora. Ked nie je namontovany, tak jedine vypustenie stupacky.
Odpovedať
Toto by zaujimalo aj mna...zaciname prerabat starsi byt a chceme posuvat dvere do kuchyne a tam je povodny radiator, zavadzia. Potrebovali by sme ho nejak skratit, pripadne vymenit. Budem sledovat tuto diskusiu, hadam niekto poradi.
Odpovedať
@monro ako inak, ako tu bolo uz napisane? ked radiator u teba nema na spodu aj spiatockovy ventil, tak jedine poziadat o vypustenie stupacky. Potom doporucujem uz aj ten spatockovy ventil namontovat. Nebudes mat potom problem kedykolvek odpojit radiator od stupacky aj pri plnej prevadzke kurenia ;-) Nastastie v nasom panelaku, ked sa vsade menili hlavice na radiatory a montovali sa aj pomerove merace na radiatoroch, tak sa nezabudlo ani na spiatockove ventily.
Odpovedať
nemam tam ten spodny ventil. Ako dlho bude ta stupacka vypusena? To ostatni budu potom odstveni od kurenia v tom case...kolko to asi moze stat? @vlado35
Odpovedať
@monro podla potreby, bud rohovy za http://www.kupelne-sanita.sk/predaj/i... alebo priamy http://www.kupelne-sanita.sk/predaj/i... Stupacka bude tak dlho vypustena, pokial neoznamite, ze ste uz namontovali radiator na stupacku :-) A ked sa stupacka vypusti, tak ostatni na tej stupacke budu logicky odstaveni tiez :-)
Odpovedať
@monro alebo aj tu su ventily http://www.aquathermshop.sk/168-pripo...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
len aby pasovali vývody od steny, gazella píše že tam chce dať tenší radiátor, tým pádom bude aj stred radiátora bližšie k stene ako pôvodný, záleží na dĺžke prípojok od stúpačky či sa toľko podajú, zvyknem to riešiť tak, že odrežem trubku v mieste kde mi vojde závitnica narežem závit, dám prechod na alpex, a ďalej pokračujem alpexom ktorý si vytvarujem podla potreby, ale niekedy ak nieje pomoci musím trubku nahriať autogénom príp. odrezať a navariť novú. Všetko záleží od toho koľko sú od steny vývody na starom a koľko budú na novom, rozdiely medzi rebrovými a panelovými byvaju dosť veľké. Pripájam fotku jednej výmeny /starý radiator mal stred 8 cm novy ma 5 cm, ten ventil si nevšímajte ešte nebol dotiahnutý/.
Odpovedať
Síce rok stará téma, ale dobre... Miesto toho Al-Pexu radšej pájkujem... tie prechody na obrázku sú tam na môj vkus "hrubé"... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?