Vymena prietokoveho kotla Protherm

Profilova fotka
Ahojte, Potrebujem radu. Mam 16 rocny kotol protherm v byte (75m2), teraz mi revizny technik odporucil, ze mam kupit novy prietokovy kotol Protherm Panter, ale vypytal si 1250€ za kupu+instalaciu a mne sa to zda strasne vela, kedze som pozerala, ze novy kotol stoji cca okolo 800€.. za instalaciu noveho kotla sa plati 500€?? Nie je to prehnane? Som z BA, viete niekto pomoct? Zaroven mi tento kotol odporucil, vraj kvoli smerniciam EU sa uz kominove prestali vyrabat a vzhladom na vela roboty so zablokovanim komina, vyvodu, resp. pripojenia vody (vraj by mi museli burat v kupelni), tak vraj nemam co riesit a mam si kupit tento Protherm Panter. Ak viete niekto poradit ci je tento kotol dobra volba, zaroven info ci je cena za vymenu primerana, budem velmi vdacna.
Odpovedať
Profilova fotka
@hrevuska najprv sa opýtajte, či je dobrá voľba revíznehio technika, ak kotol nemá poruchy, nič neušetríte
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 technik povedal, ze kedze ma kotol 16 rokov, tak vydrzi mozno den, tyzden, mesiac, ale ak sa nieco pokazi, tak oprava minimalne 300€.. a ze ak chcem este takyto kominovy kotol, tak kuput ASAP, lebo ako pisem vyssie, vraj podla smernic EU uz kominove kotle zakazali..
Odpovedať
Profilova fotka
@hrevuska náš kotol funguje bez poruchy 24 rokov. Netvrdím, že je úsporný ako súčasné počítačom riadené, ktoré toľko zďaleka ani jeden nebude fungovať pri dnešných trendoch s riadenou životnosťou!!! Iba preto vymeniť niečo, lebo technikovi by sa teraz hodilo zarobiť 500€, to by som vážne nerobil.
Odpovedať
Profilova fotka
@prirodokochac vdaka za nazor, dost suhlasim, ale aj minuly aj tento rok ma technik stale strasi, ze akurat pred zimou, co ked sa pokazi a ze ved predsa mam male dieta, tak aby sme neostali v zime bez kotla.. aj moj nazor, ze chce iba zarobit.. len neviem aku maju zivotnost kotle, kazdy mi len povie, ze je stary a bolo by dobre ho vymenit
Odpovedať
Profilova fotka
@hrevuska bývate v byte, tam, keby kotol vypadol aj na Vianoce nezamrznete, kotly sú na sklade, výmena trvá niekoľko hodín a nik Vám nezaručí, že to isté nespraví nový kotol.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?