Vykurovanie tepelným čerpadlom

Práve som sa rozhodla pre stavbu malého rodinného domu - bungalov nepodpivničený, pričom v projekte mám navrhnuté vykurovanie tepelným čerpadlom. Už pri podkladoch k stavebnému povoleniu mi však sused (budúci) vytkol TČ a súhlasí len ak ho presuniem na inú svetovú stranu ako je jeho dom. Odôvodnil to vysokým hlukom a nedobrou skúsenosťou s jeho súčasným susedom, ktorý TČ už má. Máte niekto skúsenosť s reálnym hlukom pri využívaní TČ?
Odpovedať
Profilova fotka
@novostavbabb to zavisi od TC, ci je vzduch voda, alebo zem voda. Prve hlucne je, druhe sused zarucene pocut nebude.
Odpovedať
Ahoj mame TC vzduch voda fujitsu a hluk je minimalny.dnu to skoro vobec nepocut.neregistrujes to od vonkajsieho hluku aut a ulice.
Odpovedať
Profilova fotka
@novostavbabb susedia majú tepelné čerpadlo vzduch voda. je umiestnené z tej strany domu, ktorá susedí s našim pozemkom ale nie je tesne vedľa nášho domu, umiestnené je za betónovým plotom. v zime keď ide tak to samozrejme počuť, ale nie je to nič strašné. v mrazoch sa aj tak vonku veľa času nezdržiavame, vnútri som si nevšimla, že by ma to rušilo. záleží ale od tolerancie susedov a citlivosti ich uší ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirolenka otazka je ale co nato sused nie vy v dome :). Doma to pocut tamer nebude. Ono to nie je zvuk pri ktorom si clovek trha vlasy, ale mne osobne by to pri pobyte na terase (samozrejme nie v zime) asi vadilo. Samozrejme je rozdiel ci si to niekto da v hlucnom meste, alebo tiche dedine. Pocul som uz aj pripad, ze to stavebny urad koli hluku zatrhol.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.youtube.com/watch?v=3jACY... :) https://www.youtube.com/watch?v=3q5B9...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?