Vykurovanie sporakom na tuhe palivo

Zdravím chcel by som sa opýtať vas skúsenych. V starom dome máme kotol na tuhe palivo a radiatory. Ten kotol je už nefunkčný a niekoľko rokov sa nepoužíva. Chcel by som sa opýtať či by bolo vhodné ho nahradiť touto pecou s ohrevom vody ktorá by bola v jednej z izieb. https://m.pece-krb-krby.sk/p/1398/tep... A či by sa to dalo napojiť na tie radiatory a aké súčiastky by som potreboval dokúpiť. Neviem totiž z toho popisu pece vyčítať ake rozmery by to mali byť a čo všetko potrebujem. Ďakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@mrmirec kúrenár Ti ho v pohode napojí
Odpovedať
Profilova fotka
@mrmirec Sorry, ale píše sa rok 2017. To chceš týmto hebedom centrálne kúriť dom....? Navyše neregulovateľným...? To v ktorej izbe chceš mať...? V obývačke, spálni...? To tam budeš mať dreváreň a 30°C pri peci....? Veď to je návrat o 50 rokov dozadu. 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
@mrmirec rád by som vedel čo by si chcel dosiahnuť inštaláciu toho sporáka, aké tam sú výhody a prínosy, keď to porovnas napr so starým kotlom.
Odpovedať
@mrmirec Ak budes odhodlany tak kurenar bude nutnost a vsetko ti povie co potrebujes a preveri funkcnost. Ale uz z popisu je to zly zly napad. Touto hrackou nenahradis kotol. Ak by si to chcel na chalupku o dvoch troch miestnostiach tak to ma zmysel ale do domu urcite nie. V dome by sa to zle regulovalo, vyuzie ako sporak to tiez mat moc nebude pretoze uz podla popisu odovzdava velku cast tepla do vody. Ak chces vodnika tak bud krb s vodnikom alebo novy kotol. Skus kupit ten isty alebo podobny ako mas. Mozno aj z druhej ruky ak nechces prebytocne utracat. Nemal by byt potom velky problem to zapojit kedze vsetky sucasti musis mat zo stareho kotla a tam usetris za budovanie nového tech. zazemia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?