Vykurovanie klimatizaciou

Profilova fotka
Dobry den vie mi niekto poradit chcem kupit drevenu budku s rozlohou 25m2 na iste sluzby (kadernictvo)... problem je ze tam nije kurenie... ci sa da vykurovat klimatizaciu ? ci to po financnej stranke nebude velmi drahe ? a ci mi to vykuri aj pri -20´c ? dakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
1
2
5
@eissa1 pri minus 20 uz bude treba nejaky infraziaric, inak je to velmi lacne kurenie, kupis od cca 500 E. Vsetky obchody tak kuria
Odpovedať
@eissa1 su klimatizacie ktore kuria aj pri -20C ale ich cena je dost vysoka ... ja mam v dome tri klimatizacie a ak je viac ako -15 uz ich nepouzivam ... Spotreba sa sa odvija od konstrukcie a izolacie budovy ( budky) a ci to bude drahe zalezi od uhla pohladu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme klimatizáciu Panasonic a robila nám to česká firma http://www.sv-klimatizace.sk/kontakty/. Montáž a pravidelný servis skoro o polovicu lacnejší ako zo Slovenska. Inak klimatizácia perfektná, ale kúri iba do - 15 stupňov, potom už je to len na nejaký konvektor trebárs : http://www.adaxneo.sk/vykurovacie_pan... a budete v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig myslite to tak keby som sa to rozhodla kupita tu budku tak by som namiesto klimatizacie kupila ten vykurovaci panel ?
Odpovedať
@eissa1 urcite do -10/-15C je lacnejsie vykurovanie klimou ako neakym panelom @stevig to by ma velmi zaujimalo co obnasa taky pravidelny servis a co to stoji...
Odpovedať
Profilova fotka
@eissa1 Nech budeš kúriť čím chceš budeš budku musieť dobre zatepliť ináč to bude drahé a vykurovanie ani nemusí stačiť, čiže zatepliť steny strop podlahu. Potom môžeš vyberať zdroj tepla ja osobne nemám rát infapaneli ale tu by mi prišli vhodnejšie lebo sa jedná o sálavé teplo čiže žiarenie zohrieva okolité predmety a od tých sa potom zohrieva vzduch, na rozdiel od klimatizácie ktorá rovno fúka teplý vzduch do miestnosti čiže tam asi nebudeš mať dosť miesta na poriadne zádverie a vždy keď ti niekto v zime otvorí dvere ujde ti kopu teplého vzduchu ale pri infrapaneli bi si mal nahriate aspoň predmety v miestnosti. Potom by som investoval ešte do jednej lokálnej rekuperácie aby som nemusel vetrať oknom a míňať teplo tadiaľ.
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke Ja som povedal, že do -15 je klimatizácia v pohode, ale pod -15 už nekúri, aspoň teda tá naša. Dnes už sú aj také čo kúria do -25. No a ten servis zahŕňa kontrolu tlakov, náplní, prečistenie filtrov a týmto sa predlžuje pravidelne aj záruka vždy o rok. Je to vždy 50 euro.
Odpovedať
Profilova fotka
@eissa1 Vykurovacie panely ADAX neo majú tú vlastnosť, že po dosiahnutí nastavenej teploty sa zapínajú vždy na 20 sekúnd a potom 40 sekúnd sálajú teplo. Takže vlastne kúria iba 8 hodín denne z 24. Čiže inými slovami, majú iba tretinovú spotrebu oproti klasickým kenvektorom. Napr. taký 2000 kW konvektor spotrebuje za vykurovacie obdobie ( tj. asi 1080 dní - 4,5 mesiaca ) 2160 kWh, čo je asi 340 eur za rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig :-) 1080 dni - 4,5 mesiaca :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig :-) 2000kw konvektor :-)
Odpovedať
@stevig cela ta udrzba je na 2 veci .... na hov... a na nic ..... je to len tahanie penazi od ludi ..... ja mam najstarsiu klimu 7 rokov a od instalacie ju ziadny akoze technik nevidel a ide v pohode ... filtre si vycistim sam to nie je ziadny problem ....klima je v podstate len vacsia ladnicka .... tu nedavas kazdy rok kontrolovat .... momentlne prevadzkujem 5 klim a davat neakemu truhlikovi 250€ za totalne nic sa mi zda nezmysel ....
Odpovedať
@eissa1 ja chodim do jedneho prijemneho kadernictva v Nitre, tiez je to len taka "budka" a kuria tam infrapanelmi, ktore maju umiestnene na strope. Vyzeraju velmi vkusne a tipujem, ze vacsina ludi ani netusi, ze to je kurenie. Klimu mame doma a do kadernictva je to viac ako nevhodne. Klima totiz robi hluk a co je horsie, FUKA. Cize ked ju vhodne nasmerujes, mozno nebude treba po kazdom strihani ani vysavat.. :-D @stevig Tych 20 sekund mas realne odsledovane? Lebo moje nezapinaju viac ako na 10s a to uz mam kolecko na 25°C ked chcem realne 22.. "iba tretinovú spotrebu" = iba tretinovy vykon. Kazdy konvektor moze mat jedine 100% ucinnost premeny elektriny na teplo, cize usporne a neusporne neexistuju. Sala pec alebo infrapanel. Konvektor sa vola konvektor, lebo teplo odovzdava prevazne konvekciou a nie salanim.. "Napr. taký 2000 kW konvektor spotrebuje..." dalsia blbost. Je tam elektronicky termostat. Cize spotrebuje tolko, kolko treba na vykurenie. Mne 10 a niekomu inemu trebars 100. Takto nemozes pausalizovat, takto to nefunguje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
dakujem pekne za radu ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 Ospravedlňujem sa za preklep, 1080 hodín, čo je 1/3 z 3240 hodín, pretože spína iba 20 sekúnd, takže iba tretina a to je tých 1080. To lomeno 24 je 135 dní, čo je 4,5 mesiaca.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig v pohode, ved sme ludia. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado A máš zateplený dom? Pretože podľa toho čo píšeš, nemôže dosiahnuť požadovanú teplotu, preto spína rýchlejšie. A termostat je u ADAX NEO digitálny nie elektronický. Ten je u starších typov ADAX ( http://www.elektricke-kurenie.sk/konv... ), preto sú aj lacnejšie.
Odpovedať
@stevig Nehovorim castejsie. Hovorim na 10 sekund. Hovoril si o minute.. Tak sa bavme o minute... :-) Neo poznam, nemusis mi to vysvetlovat..
Odpovedať
Profilova fotka
@mackoke Možno máš pravdu, ale v minulom roku mi odišlo čidlo aj s termostatom a samotná výmena by bola rádovo desiatok eu a takto to mám v záruke stále. Nikdy nemôžeš vedieť čo sa pokazí ( máme ju už 5 rokov ) a tých 50 euro za rok ma nezabije, keď ma nezabije "lacnejšia elektrina" od HOLIENčíKA, ktorá mi medziročne "zlacnela" ( myslím zdražela ) o 112,60 eura.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Nehnevaj sa na mňa ale nemôžeme sa hrať na slovíčka. Ak píšeš, "...Lebo moje nezapinaju viac ako na 10s", tak podľa mňa to znamená, že je to častejšie, respektíve kratšie, ako stanovuje výrobca. A k tej spotrebe "..."iba tretinovú spotrebu" = iba tretinovy vykon. Kazdy konvektor moze mat jedine 100% ucinnost premeny elektriny na teplo, cize usporne a neusporne neexistuju." Prepáč ale myslím, že si nepochopil, že tento konvektor dosiahne rovnaký výkon, teda ako píšeš premenu elektriny na teplo, 3 krát rýchlejšie ako klasický konvektor a tým spotrebuje na dosiahnutie tohoto výkonu 3 krát menej elektrickej energie.
Odpovedať
@stevig Tak ja som nepochopil?! :-N Prosim ta, uz nepokracuj.. Minule ma tu jeden presviedcal, ze 1kWh elektriny je viac, ako 1kWh v plynu, dnes ma zase dalsi bude presviedcat, ze nejaky konvektor "premiena" elektrinu 3x rychlejsie a preto je 3x uspornejsi.. Fakt nepokracuj.. Tvoje auto ide aj stovkou 3x rychlejsie ako moje :-D :-D :-D
Odpovedať
@stevig zjavne si na fyzike nedaval pozor ..... neexistuje usporne a neusporne elektricke kurenie - priamotop .... ucinnost je vzdy ta ista ....
Odpovedať
Vlasy lietat vzduchom nebudu
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Už nebudem pokračovať a ani Ťa nebudem presviedčať, iba dodám, že auto môže ísť rovnakou rýchlosťou s trikrát nižšou spotrebou alebo konvektor môže kúriť na rovnakú teplotu s trikrát nižšou spotrebou. Myslím, že preto ide veda vpred a nachádza nové riešenia, aby zvyšovala komfort s nižšími nákladmi. Ale ak myslíš, že to tak nie je, tak Ti protirečiť nebudem. Vzdávam sa a prajem Ti krásne zohrievanie za drahé peniažky. Ja si budem užívať svoj komfort s tým čo mám overené. Prajem dobrú noc.
Odpovedať
@eissa1 Kúrenie klímou je v tomto prípade to najlepšie riešenie. Ja vykurujem len klímou 70 m2. V návode je napísané, že kúri len do -15°C, ale reálne mi kúrila tento mesiac aj pri -24°C. A cez leto ňou môžeš šmykňu chladiť. Kvalitné klímy nie sú hlučné, určite nie hlučnejšie ako fén, alebo tá kadernícka prilba na hlavu
Odpovedať
@stevig "Vykurovacie panely ADAX neo majú tú vlastnosť, že po dosiahnutí nastavenej teploty sa zapínajú vždy na 20 sekúnd a potom 40 sekúnd sálajú teplo. Takže vlastne kúria iba 8 hodín denne z 24. Čiže inými slovami, majú iba tretinovú spotrebu oproti klasickým kenvektorom. Napr. taký 2000 kW konvektor spotrebuje za vykurovacie obdobie ( tj. asi 1080 dní - 4,5 mesiaca ) 2160 kWh, čo je asi 340 eur za rok." Clovece, to myslis vazne ? Ja sam mam Adax-y, som spokojny, ale toto hadam nie. Mam aj fukar 2kW za 11€ a vykuri za rovnaku cenu, ako 200€ Adax Neo 2kW ( ale ten som dostal zadarmo).
Odpovedať
@stevig Zrusme tepelne cerpadla. :-N Vynasli konvektory, co setria 2/3 elektriny. Daj vediet aj nabuduce, ked objavis nejake radiatory, co elektrinu aj vyrabaju.. ;-)
Odpovedať
@matorado co ti zera klima ked je -15 cca? pri kureni?..vystaci to na zimu, rozmyslam ze bysom to dal ako dodatok...ako to funguje ze to je usporne kurenie? neni lacnejsie proste pustit podlahovku?
Odpovedať
@stan27 V mraze sa to vyslovene trapi, takze ku peci dokurujem konvektormi cely januar. Ona nezerie vela ani v mraze, ale ked proste nestiha, tak naco mi je take setrenie?! Co sa tyka realneho odberu, pri dlhodobom pufkani na auto rezime papa tak 300W, na max. vykone kratkodobo okolo 1kW. Je to 3,5 kW jednotka.
Odpovedať
@stan27 klima funguje velmi jednoducho .... je to v podstate vacsia ladnicka .... to znamena je to tepelne cerpadlo. Klima / tepelne cerpadlo teplo nevyraba ale teplo presuva z bodu A do bodu B ...cize ked je leto a chladi presuva teplo z domu vonku a ked je zima presuva teplo z vonku do domu .... pretoze ak je vonku -10C este stale je tam teplo ktore vie tepelne cerpadlo presunut do domu. Elektrika sa spotrebuva len na pohon kompresora a ventilatorov .... Kazda klima je tepelne cerpadlo ... len neaky obchodnik vymyslel pojem klimatizacia s tepelnym cerpadlom .... aby oblbol ludi a predal ... Dalsi chytrak potom vymyslel ze klima/tepelne cerpadlo je este stale myticke zariadenie skoro ako perpetum mobile a vymyslel si neake pravidelne prehliadky ... ved vyberieme od ludi peniaze .... lebo pouzivaju tepelne cerpadla tym padom su to bohaty ludia lebo maju na predrazene tepelne cerpadla a tak mozeme z nich vybrat este kazdy rok 70-150€ .... Takze takto funguje klima/ tepelne cerpadlo :-)))))
Odpovedať
@mackoke Neviem, ake pravidelne prehliadky mas na mysli. Na klimu je standardna 2-rocna zaruka. Niektori predajcovia ti ju predlzia, ak im das pravidelne zarobit na servise. Mozes, nemusis. Netreba z toho robit konspiraciu. Ked si kupis Kiu, tiez ti nukaju 7 rocnu zaruku, vymenou za original servis..
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?